Fiberklaar bouwt het open netwerk dat klaar is voor de toekomst.

visual

Wij maken Kruibeke klaar voor een bliksemsnel ​en stabiel fibernetwerk.​

Wil jij een gratis fiberaansluiting bij je thuis of in je zaak? Da’s een bliksems goed idee, want fiber is een betrouwbare technologie die klaar is voor de datavolumes en het internetgebruik van vandaag én van de toekomst. Zo kun je altijd grenzeloos surfen, streamen, gamen en digitaal tv-kijken. Wij bouwen ons netwerk gemeente per gemeente en stad per stad.
project-visual

Aannemer Constructel gaat aan de slag

Onze aannemer Constructel voert de werkzaamheden in Kruibeke uit. Wil je meer weten over de planning? Ervaar je problemen door de werken? Neem dan contact op met Constructel via constructel@fiberklaar.be of via het gratis nummer 0800 30 113 (op werkdagen van 8 tot 16 uur). 

Wil je graag een afspraak maken voor een huisbezoek of fiberinstallatie? Surf dan naar constructel.be/voorfiberklaar en kies een moment dat voor jou best past.

Wat staat er op de planning?

stappenplan
01. De aannemer komt bij jou langs

De aannemer brengt jou een bezoek om te kijken waar de glasvezelkabel het best binnenkomt, en dus waar hij je fibercontactdoos zal plaatsen. Daarbij houdt hij natuurlijk niet alleen rekening met de technische vereisten, maar ook met jouw wensen. De aannemer verwittigt je op tijd van onze komst, via een brief. Ben je niet thuis? Dan laat de aannemer een kaartje achter met de vraag om een afspraak te maken. 

02. Aanleg in jouw straat

De aannemer legt in opdracht van Fiberklaar de glasvezelkabel aan in de straat, doorgaans onder het voetpad, en van in de straat tot aan je woning of zaak. We maken goede afspraken met het lokaal bestuur om de hinder zo veel mogelijk te beperken, en we zorgen dat je woning of zaak bereikbaar blijft. 

03. We sluiten je woning gratis aan op ons netwerk

Onze technicus maakt je woning of zaak kosteloos fiberklaar. Hij trekt de glasvezelkabel tot bij jou binnen en installeert de fibercontactdoos op de plaats die jij en de aannemer tijdens zijn eerste bezoek zijn overeengekomen.

04. Klaar voor digitale vrijheid

Na de aanleg zit ons werk erop, maar we helpen je graag verder mocht je nog vragen hebben. Heb je al een fiberabonnement gekozen? Je internetprovider zorgt voor de installatie van je modem en activeert je diensten. Heb je nog geen fiberabonnement genomen? Dat kun je nu of later nog afsluiten bij een van de deelnemende internetproviders. Daarna geniet je van internet, digitale tv en telefonie via ons fibernetwerk.

icon-fiberklaar-blue
100% fiber

Ons netwerk bestaat volledig uit glasvezel — tot in je woning of zaak — en is storingvrij en bliksemsnel.

icon-netwerk-blue
open netwerk

Kies zelf je provider, nu en in de toekomst.

icon-home-blue
1 fiberkabel

Je bent altijd met het hele gezin én al je apparaten tegelijk stabiel online.

Onze infomomenten

Een nieuw internettijdperk staat voor de deur. We bereiden je graag tot in de puntjes voor op streamen en surfen met lichtsnelheid. Op onze infomomenten online of in je buurt vertellen we je alles over fiber en ons netwerk.

19 mei 2022

15:00 - 19:00

Slotdag

Locatie: 't Pachtgoedhof - Molenstraat 85, 9150 Kruibeke

Afgelopen Lees meer
10 januari 2024

8:00 - 12:00

Pop-up infopunt markt Kruibeke

Locatie: O.L. Vrouwplein, 9150 Kruibeke

Afgelopen Lees meer

Wil je meer te weten komen over fiber of maak je graag nog een afspraak voor een huisbezoek? Heb je vragen over de werken?

Kom gerust langs bij ons pop-up infopunt op de wekelijkse markt. Onze fiberexperts en aannemer Constructel staan je met plezier te woord.

We zijn aanwezig van 8 tot 12 uur.

03 februari 2024

8:00 - 12:00

Pop-up infopunt Boerenmarkt Bazel

Locatie: Koningin Astridplein, 9150 Kruibeke

Afgelopen Lees meer

Wil je meer te weten komen over fiber of wil je een aansluiting aanvragen?

Kom gerust langs bij ons pop-up infopunt op de Boerenmarkt. Onze fiberexperts staan je met plezier te woord.

We zijn aanwezig van 8 tot 12 uur.

15 mei 2024

08:00 - 12.00

Infopunt appartementen Kruibeke

Locatie: OLV Kerkplein, Kruibeke

Afgelopen Lees meer

Wat met Fiberklaar in jouw appartement? Kom naar ons infopunt op woensdag 15 mei op de markt in Kruibeke. We nemen je mee doorheen alle stappen van de aanleg van ons netwerk, de rol van jouw syndicus én beantwoorden al jouw vragen. Afhankelijk van de situatie van jouw appartement, kunnen we ter plaatse ook meteen jouw huisbezoek inplannen. Dan is jouw aansluiting nog dichterbij! 

Het infopunt is van 8 tot 12 uur. Je bent doorlopend welkom en hoeft je vooraf niet in te schrijven. 

 

 

Fiberklaar op kruissnelheid in het Waasland: eerste spadesteek in Temse en Kruibeke

De uitrol van ons glasvezelnetwerk in het Waasland komt op kruissnelheid. Zo werd vandaag nabij de grens van Temse en Kruibeke de eerste spadesteek gezet om de aftrap te geven voor de werken van Fiberklaar.

20 juni 2022

Kruibeke-Steendorp richt pijlen op supersnel glasvezelnetwerk

Fiberklaar plant glasvezelnetwerk in Kruibeke en Steendorp met 8756 potentiële aansluitingen Vlaams netwerkbedrijf

10 maart 2022

Hoera, Fiberklaar komt naar Kruibeke en Steendorp

De inwoners van Kruibeke en Steendorp kunnen binnenkort altijd rekenen op bliksemsnel en superstabiel internet. Lees hier meer over onze fiberplannen.

14 februari 2022
Fibergids

Ontdek wat fiber voor jou kan betekenen in onze fibergids.

Grenzeloos surfen, streamen, gamen, digitaal tv-kijken en thuiswerken? Fiber maakt het waar. We vertellen je alles over deze betrouwbare technologie.

De fiberinternetproviders

Zonder fiberabonnement ook geen bliksemsnel en superstabiel internet in jouw woning of bedrijf. Gelukkig bieden er enkele enthousiaste internetproviders hun diensten aan op ons open netwerk. Zo vind je gegarandeerd een abonnement op jouw maat.