Nieuws

Kruibeke-Steendorp richt pijlen op supersnel glasvezelnetwerk

Steendorp, Kruibeke - 10 maart 2022
Kruibeke-Steendorp richt pijlen op supersnel glasvezelnetwerk


  • Fiberklaar plant glasvezelnetwerk in Kruibeke en Steendorp met 8756 potentiële aansluitingen

  • Vlaams netwerkbedrijf Fiberklaar neemt aanleg fibernetwerk in handen samen met aannemer Constructel

  • “Fiber to the Home” (FTTH)-technologie biedt supersnel en stabiel onbeperkt dataverkeer

  • Wanneer minstens 20% van de inwoners een fiberabonnement afsluit, worden alle woningen in het aansluitbare gebied gratis fiberklaar gemaakt

Kruibeke-Steendorp, 10 maart 2022 – Vlaams netwerkbedrijf Fiberklaar plant de aanleg van een open glasvezelnetwerk in de gemeente Kruibeke en deelgemeente van Temse, Steendorp. Inwoners zullen binnenkort kunnen genieten van de voordelen van een supersnelle fiberaansluiting. Als minstens twintig procent van de inwoners aangeeft fiber te willen, kunnen ze binnenkort genieten van de voordelen van een supersnelle fiberaansluiting. Fiberklaar zal dan in juli starten met de werken aan het netwerk en worden waar mogelijk gecombineerd met andere infrastructuurwerken om de overlast tot een minimum te beperken.

Kruibeke-Steendorp schakelt een digitale versnelling hoger

Fiberklaar investeert meer dan tweeënhalf miljard euro om tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens te voorzien van glasvezel. Ook in Kruibeke-Steendorp wil de netwerkbeheerder zijn hoogtechnologische glasvezelnetwerk uitrollen. Het zou in de eerste fase gaan om 8756 aansluitingen verdeeld over de twee gemeentes.

“We hebben erg constructieve contacten met de gemeentebesturen van Kruibeke en Temse. Zij willen werken naar een toekomstbestendige omgeving voor al hun burgers. We zijn blij dat we hen daarin kunnen helpen ondersteunen. We kijken ernaar uit om glasvezel te brengen naar de gemeentes en hun inwoners toegang te bieden tot ons open glasvezelnetwerk. Overal in Vlaanderen zijn de Vlamingen erg enthousiast over de uitrol van een glasvezelnetwerk, en we zijn ervan overtuigd dat de inwoners van Kruibeke en Steendorp ook mee in ons project zullen stappen”, zegt CEO van Fiberklaar Rik Missault.“Kruibeke voert een transparant beleid We blijven inzetten op fysieke communicatiekanalen, maar tegelijk willen we ook onze inwoners begeleiden naar digitalisering,” zegt burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA). “Dat is exact wat de uitrol van het glasvezelnetwerk van Fiberklaar mee mogelijk zal maken. We zijn dan ook blij met de goede samenwerking met Fiberklaar en de mogelijkheden die we daarmee kunnen bieden aan al onze inwoners.”

Start van werken bij twintig procent

Fiberklaar werkt nauw samen met de lokale gemeentebesturen en start het fibertraject met een uitgebreide informatiecampagne in Kruibeke en Steendorp via o.a. informatieavonden, informatiepunten en mailings. Daarin beantwoordt het alle persoonlijke vragen over glasvezel en de mogelijke aansluiting op het netwerk.

De uitrol zelf vindt plaats van zodra er minstens twintig procent van de inwoners intekent voor een glasvezelabonnement en de installatie is gratis voor alle inwoners. Wanneer Fiberklaar met de aanleg start worden alle woningen in het aansluitbare gebied gratis fiberklaar gemaakt, zonder abonnementsverplichting.

De aanleg gebeurt steeds in overleg met de lokale besturen en de inwoners en worden waar mogelijk gecombineerd met andere infrastructuurwerken om de overlast tot een minimum te beperken.

Infosessies

Fiberklaar nodigt alle inwoners van Kruibeke en Steendorp uit op een live infomoment en een online infosessie. Op een heel toegankelijke manier legt Fiberklaar er alle details rond glasvezelinternet uit. Schrijf je hier in.

Live infomoment

Datum: 17/03/2022
Locatie: De Mosterdpot, Gelaagstraat 84, 9140 Temse

Planning:
17:00: Ontvangst
17:30: Presentatie
18:30: Infomarkt met providers en drankje
19:30: Einde 

Online infomoment

Datum: 23/03/2022
Timing: 19:30 – 22:00

Open netwerk

Het Vlaamse fibernetwerk is open voor alle operatoren. De gebruiker kiest zelf zijn eigen telecomprovider die het meest geschikt is voor diensten zoals internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming en telefonie. Vanaf de eerste dag bieden Proximus, Multifiber, RapidXS en edpnet hun diensten aan en verwacht wordt dat nog andere providers op de fiberkar zullen springen.

Wat is fiber?

Fiber is een draad van glas, zo dun als een haar. Dankzij deze vezel kunnen enorme hoeveelheden data via lichtsignalen verstuurd worden in heel korte tijd en over enorme afstanden. Een groot voordeel is dat de draad ongevoelig is voor invloeden van buitenaf waardoor er nooit negatief effect is op de datastromen.

De grote voordelen van glasvezel

Oneindige hoeveelheid data – We doen steeds meer dingen tegelijk online: gamen, films en series streamen, bestanden downloaden, … Met fiber internet kan je met meerdere mensen van je gezin probleemloos samen online zijn tegen lichtsnelheid, met een haarscherpe kwaliteit en zonder haperingen. Fiber kan namelijk virtueel oneindige hoeveelheden data aan en is klaar voor alle toekomstige ontwikkelingen.

Eigen aansluiting – Met fiber beschik je over je eigen aansluiting. Je hoeft jouw verbinding met niemand te delen en hebt geen last van digitale spitsuren. Zo is jouw verbinding steeds snel en stabiel en krijg je de internetsnelheid die beloofd wordt.

Slimme keuze voor je huis – De altijd betrouwbare lichtsnelheid van glasvezel is daarnaast ongeëvenaard voor zowel het verzenden als ontvangen van gegevens. Het kan bovendien voor een meerwaarde van je woning zorgen. Een slimme keuze dus!