Nieuws

Fiberklaar op kruissnelheid in het Waasland: eerste spadesteek in Temse en Kruibeke

Kruibeke, Temse - 20 juni 2022
Fiberklaar op kruissnelheid in het Waasland: eerste spadesteek in Temse en Kruibeke

 

De uitrol van ons glasvezelnetwerk in het Waasland komt op kruissnelheid. Zo werd vandaag nabij de grens van Temse en Kruibeke de eerste spadesteek gezet om de aftrap te geven voor de werken van Fiberklaar. We werken daarvoor nauw samen met de lokale besturen van Temse en Kruibeke, en het ervaren aannemersteam van Constructel. 

Fiberklaar investeert lokaal meer dan tweeënhalf miljard euro om tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens te voorzien van een glasvezelaansluiting. De uitrol van het netwerk komt in het Waasland op kruissnelheid en met de symbolische eerste spadesteek gaan de werken nu ook van start in buurgemeenten Kruibeke en Temse.

 Rik Missault, CEO Fiberklaar: “Met ons open glasvezelnetwerk zetten we grote stappen in het Waasland en we zijn erg tevreden om ook in Temse en Kruibeke van start te kunnen gaan. De inwoners van Temse en Kruibeke toonden alvast grote interesse voor glasvezel. Binnenkort kunnen we hen via onze huisaansluiting toegang geven tot het internet van de toekomst. De eerstkomende jaren staan onder meer ook Waasmunster en Beveren nog op de planning.”

Verloop van de werken

Lieve Truyman, schepen van Openbare Werken van Temse: “Internet is even vanzelfsprekend geworden als drinkwater dat uit de kraan stroomt. Nutsvoorzieningen zorgen ervoor dat we een comfortabel dagelijks leven kunnen leiden. Een stabiele en snelle internetverbinding is van groot belang. Onze welvaart ligt deels onder de grond, wanneer er wordt ingezet om deze nutsvoorzieningen te verbeteren gaat dit gepaard met wegenwerken en ongemakken. Samen met diverse nutsbedrijven en vanaf nu ook met Fiberklaar, bouwen we verder aan onze welvarende samenleving.”

Dirk De Ketelaere, schepen van Openbare Werken van Kruibeke: “We zijn heel tevreden dat we met Fiberklaar onze inwoners de mogelijkheid kunnen geven tot het supersnel netwerk van de toekomst, door middel van een glasvezelaansluiting. We zijn ook heel tevreden over de goede samenwerking met de verantwoordelijken binnen Fiberklaar.”

Aannemer Constructel begon al met de eerste voorbereidingen van de werkzaamheden. Het focust eerst op het grondgebied Kruibeke, te beginnen in Rupelmonde, en het gebied ten oosten van de gewestweg N16 in Temse, te beginnen in Steendorp. In een latere fase komt de rest van Temse aan de beurt.

Het fibernetwerk is goed voor 19.700 potentiële huisaansluitingen in de twee buurgemeenten. 

IMG_0128

De verwachte eerste aansluitingen in Kruibeke en Temse zijn voor eind 2022. Het einde van de werken is voorzien voor midden 2023, zonder onvoorziene omstandigheden. De start van de werken in de rest van Temse, die in een latere fase aanvangen, is voorzien in 2023.

Het hele gebied wordt gratis aangelegd

Tijdens de campagne koos 1 op de 5 inwoners van Temse en Kruibeke reeds voor fiber. Dankzij dit enthousiasme kan Fiberklaar haar open glasvezelnetwerk aanleggen en krijgt iedereen in het gebied een gratis aansluiting aangeboden. Dus ook wie nog geen fiberabonnement afsloot bij een van de internetproviders die het Fiberklaar-netwerk gebruiken, krijgt een extra kans om z’n woning fiberklaar te maken. Zonder abonnementsverplichting en geheel vrijblijvend.

Op die manier wil Fiberklaar inwoners ontzorgen op lange termijn en vermijden dat er opnieuw infrastructuurwerken, met de nodige ongemakken en kosten, zouden moeten worden uitgevoerd als huishoudens alsnog de switch naar fiber zouden willen maken binnen enkele jaren. Wie nu fiber in huis haalt zit helemaal goed voor de toekomst, want de capaciteit van zo’n kabel is virtueel oneindig.

Vragen over de aanleg in jouw buurt?

Aannemer Constructel voert de werkzaamheden in Temse en Kruibeke uit. Heb je vragen over de aanleg van fiber in jouw buurt? Neem dan rechtstreeks contact op met aannemer Constructel via constructel@fiberklaar.be of het gratis nummer 0800 30 113 (bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur) 

Voor algemene vragenover een fiberaansluiting, kun je terecht bij Fiberklaar via service@fiberklaar.be of 078 31 99 87. Via onze adreschecker kun je nagaan of jouw adres in een aansluitbare zone ligt.