Over ons

Wij ontwerpen, bouwen en beheren het fibernetwerk

Map

Wie zijn we?

We maken Vlaanderen glasvezelklaar. Fiber-klaar, dus. We zijn een netbeheerder en bouwen sinds 2021 een open fibernetwerk in Vlaanderen. Ons doel: zo veel mogelijk woningen en kleine ondernemingen aansluiten op ons glasvezelnetwerk. Vandaag zijn we actief in meer dan 90 steden en gemeenten, hebben we meer dan 3.000 km netwerk aangelegd en kunnen we een 300.000-tal woningen aansluiten.   

Als netbeheerder zijn we enkel verantwoordelijk voor de infrastructuur; we leveren zelf geen internetdiensten. Dat laten we over aan internetproviders, die ons open netwerk kunnen huren om hun diensten aan te bieden aan eindgebruikers. Dit maakt het mogelijk om woningen kosteloos aan te sluiten op ons fibernetwerk. 

Foto pijl 4

Onze partners in digitalisering

EQT Infrastructure en Proximus vormen de basis van ons verhaal. Zij bundelen hun krachten en ervaring. En die ervaring is er in overvloed. EQT Infrastructure is de voornaamste Europese investeerder in digitale infrastructuur. Het bedrijf legde eerder fibernetwerken aan in onder meer Duitsland, Frankrijk, Nederland en Scandinavië. Het beheert die netwerken ook. Proximus begeleidt al decennialang Belgische en internationale klanten in de digitale evolutie, met communicatieoplossingen en digitale diensten op maat. 

FBK_powerpoint_Proximus-EQT_16X9_V2

Onze missie

Bij Fiberklaar willen we de Vlaming digitale vrijheid geven. Onbeperkt toegang tot de mogelijkheden van de digitale wereld, vandaag én morgen.  

Digitale vrijheid betekent voor ons: 

Weg met frustraties

Glasvezel staat synoniem voor stabiel en snel internet. Iedereen heeft een eigen kabel en is zo verzekerd van een stabiele verbinding. Geen haperingen meer. Met glasvezel ga je fluitend door het leven!

Keuzevrijheid

De provider- en abonnementskeuze voor het gebruik van diensten op ons netwerk is voor iedereen vrij. Een abonnement bij een deelnemende internetprovider opent de deur naar alle mogelijkheden van fiber. Maar de gebruiker kiest dus helemaal zelf!

Geen gedoe

Kabel gelegd? Dan doet deze dienst voor al onze deelnemende providers. Iemand die switcht naar een andere provider, kan dus dezelfde kabel blijven gebruiken. Onze fiberkabel!  

Klaar voor morgen

Glasvezel is de technologie van de toekomst. Onze kabel ligt er niet voor even. Neen, sommigen zeggen zelfs voor de komende 100 jaar. Zo trekken we iedereen mee de toekomst in!

Infographic

Onze waarden

We zijn pionier

We leggen als eerste in Vlaanderen een ‘point-to-point’ glasvezelnetwerk aan. We voorzien een aparte fiberkabel, van de wijkcentrale tot in elke woning, en we plaatsen die onmiddellijk binnen Op die manier zijn we een pionier. Hiervoor leggen we de lat hoog. We zijn op een missie. We werken oplossingsgericht en nemen onze verantwoordelijkheid. Zo bereiken we stilaan ons doel om zo veel mogelijk woningen en kleine ondernemingen aan te sluiten op ons open netwerk. 

Fiberklaar-Illustration-campaign_ilustration-black-rgb

We zijn betrouwbaar

Bij Fiberklaar kijken we verder dan onze neus lang is. We denken op lange termijn. We doen wat we zeggen en omgekeerd. Dat maakt ons een betrouwbare partner, die kwaliteit levert met oog voor veiligheid en duurzaamheid. 

Fiberklaar-Illustration-cable_roll-black-rgb

We doen het samen

Fiberklaar is ook jóuw verwezenlijking. Het resultaat van al onze gezamenlijke inspanningen. Daarom staan we open voor feedback van alle betrokken partijen. Altijd respectvol en constructief, dat spreekt voor zich. We leren continu bij en sturen onze werkwijze bij waar nodig.

Fiberklaar-Illustration-jobs-black-rgb (3)

Ons sociaal engagement

Integriteit, respect voor de geldende wetgeving en het welzijn van interne en externe medewerkers, liggen ons heel nauw aan het hart en hebben onze absolute prioriteit. Om dit te bereiken engageert Fiberklaar zich tot verschillende acties en maatregelen. Link naar sociaal engagement. 

Memorandum Fiberklaar 2024

De digitale transformatie zit op volle snelheid en zal zich de komende jaren verderzetten. 2024 dient zich aan als een verkiezingsjaar ‘par excellence’, met verkiezingen op Europees, federaal, Vlaams én lokaal niveau.

Fiberklaar heeft daarom zijn visie op de digitale transformatie en de infrastructuur die we daarvoor nodig hebben neergepend in een memorandum 

Vul je gegevens in en we sturen je per email de link naar de pagina, waar je ons memorandum kan downloaden.

Sponsoring

Fiberklaar kan in beperkte mate initiatieven sponsoren die aansluiten bij de maatschappelijke meerwaarde die het bedrijf verwezenlijkt. Projecten of activiteiten moeten bijdragen tot digitale inclusie. Elke aanvraag wordt individueel onderzocht. 

Ben je verantwoordelijk voor de sponsoring bij een organisatie of van een evenement? Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.