Over ons

Wij ontwerpen, bouwen en beheren het netwerk waarop jij bliksemsnel en stabiel surft, streamt en tv-kijkt.

computer

Samen maken we Vlaanderen klaar voor het internet van de toekomst.

Wij ontwerpen een glasvezelnetwerk waarop jij bliksemsnel, stabiel en in alle comfort kunt streamen, surfen en digitaal tv-kijken. We leggen ook de glasvezel- of fiberkabels aan die jouw woning of kleine onderneming rechtstreeks met ons netwerk verbinden – van aan de straat tot in je woning of gebouw.

Over ons open netwerk leveren fiberinternetproviders de diensten die je gewend bent, maar je internetbeleving gaat erop vooruit. Je kiest zelf met wie je in zee gaat, want ons netwerk is toegankelijk voor elke provider die z’n internetdiensten via fiber wil aanbieden.

We willen zo veel mogelijk woningen en kleine ondernemingen in Vlaanderen klaarmaken voor het internet van de toekomst, maar pakken het gemeente per gemeente en stad per stad aan. Om elke stap de moeite waard te maken, hebben we een minimumaantal Fiberklaar-gebruikers nodig. Zo blijft de investering haalbaar, want de aanleg van een fibernetwerk vraagt veel werk en is geen goedkope onderneming.

Fiberklaar over ons

Wie zijn we?

Met Fiberklaar bundelen Proximus en EQT Infrastructuur hun krachten en ervaring. En die ervaring is er in overvloed. Proximus begeleidt al jaren Belgische en internationale klanten in de digitale evolutie, met communicatieoplossingen en digitale diensten op maat. EQT Infrastructure is dan weer de voornaamste Europese investeerder in digitale infrastructuur. Het bedrijf legde al fibernetwerken aan in onder meer Frankrijk, Scandinavië, Duitsland en Nederland, en beheert die netwerken ook.

Samen maken we Vlaanderen stap voor stap fiberklaar
CEO fiber

“We streven naar volledige digitale vrijheid in Vlaanderen. Iedereen moet gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden van het web, en daar zorgen we met ons fibernetwerk voor.”

Rik Missault

CEO

Ons sociaal engagement

Integriteit, respect voor de geldende wetgeving en het welzijn van interne en externe medewerkers, zijn enkele van onze kernwaarden. Om dit te bereiken engageert Fiberklaar zich tot verschillende acties en maatregelen. 

Memorandum Fiberklaar 2024

De digitale transformatie zit op volle snelheid en zal zich de komende jaren verderzetten. 2024 dient zich aan als een verkiezingsjaar ‘par excellence’, met verkiezingen op Europees, federaal, Vlaams én lokaal niveau.

Fiberklaar heeft daarom zijn visie op de digitale transformatie en de infrastructuur die we daarvoor nodig hebben neergepend in een memorandum 

Vul je gegevens in en we sturen je per email de link naar de pagina, waar je ons memorandum kan downloaden.

Wij maken Vlaanderen​ klaar voor het internet​ van de toekomst.​

Stap voor stap maken we Vlaanderen fiberklaar. Vul je gegevens in en check of jouw woning al klaar is voor een aansluiting op ons netwerk.