Over ons

Wij ontwerpen, bouwen en beheren het fibernetwerk

Map

Wie zijn we?

Netbeheerder Fiberklaar startte in maart 2021 met de bouw van een open fibernetwerk in Vlaanderen. Ons doel: 1,5 miljoen fiberaansluitingenrealiseren tegen 2028. 

Vandaag zijn we actief in meer dan 90 steden en gemeenten, hebben we meer dan 3.000 km netwerk aangelegd en zijn ongeveer 300.000 woningen potentieel aansluitbaar.   

Als netbeheerder is Fiberklaar enkel verantwoordelijk voor de infrastructuur; we leveren zelf geen internetdiensten. Dat laten we over aan internetproviders, die ons open netwerk kunnen huren om hun diensten aan te bieden aan eindklanten. Dit maakt het mogelijk om woningen kosteloos aan te sluiten op ons fibernetwerk. 

Foto pijl 4

Onze partners in digitalisering

Met Fiberklaar bundelen EQT Infrastructure en Proximus hun krachten en ervaring. En die ervaring is er in overvloed. EQT Infrastructure is de voornaamste Europese investeerder in digitale infrastructuur. Het bedrijf legde al fibernetwerken aan in onder meer Frankrijk, Scandinavië, Duitsland en Nederland, en beheert die netwerken ook. Proximus begeleidt al jaren Belgische en internationale klanten in de digitale evolutie, met communicatieoplossingen en digitale diensten op maat. 

Untitled design

Onze missie

Wij van Fiberklaar willen dat de Vlaming onbeperkte toegang heeft tot de mogelijkheden van de digitale vrijheid, vandaag én morgen. Digitale vrijheid betekent voor ons: 

Vrij van beperkingen

Stap je over naar een andere deelnemende internetprovider op ons netwerk? Dan behoud je gewoon je fiberkabel van Fiberklaar. Geen gedoe meer om te veranderen van technologie. Simpel!  

Vrij van keuzelimieten

Je bepaalt zelf wanneer én bij welke deelnemende internetprovider je een fiberabonnement afsluit. Makkelijk toch? 

Vrij van frustraties

Fiber zorgt voor stabiel en snel internet. En omdat je jouw glasvezelkabel van Fiberklaar niet moet delen met je buren, ben je altijd zeker van een stabiele verbinding. Dus weg frustraties wanneer je internetverbinding hapert.

Vrij van zorgen

Onze kabel ligt er voor effen, sommigen zeggen zelfs voor de komende 100 jaar. Dus bij Fiberklaar zit je goed voor het internet van de toekomst.  

Infographic

Onze waarden

We zijn pionier

Wat we met Fiberklaar aan het bouwen zijn, is pionierswerk in Vlaanderen. Daarom leggen we én houden we de lat zo hoog. We zijn op een missie. We vinden voor elk probleem een oplossing, in overleg met alle betrokkenen. We nemen onze verantwoordelijkheid. Zo bereiken we stap voor stap ons doel om voor eind 2028 1,5 miljoen woningen aan te sluiten op ons open netwerk. 

Fiberklaar-Illustration-campaign_ilustration-black-rgb

We zijn betrouwbaar

Bij Fiberklaar kijken we verder dan onze neus lang is. We denken op lange termijn. We doen wat we zeggen en omgekeerd. Dat maakt ons een betrouwbare partner, die kwaliteit levert met oog voor veiligheid en duurzaamheid.  

Fiberklaar-Illustration-cable_roll-black-rgb

We doen het samen

Fiberklaar is ook jóuw verwezenlijking, het resultaat van al onze gezamenlijke inspanningen. Daarom staan we open voor feedback van alle betrokken partijen. Altijd respectvol en constructief, dat spreekt voor zich. Onderweg een fout maken, kan als we er uit leren en nóg beter van worden. 

Fiberklaar-Illustration-jobs-black-rgb (3)

Ons sociaal engagement

Integriteit, respect voor de geldende wetgeving en het welzijn van interne en externe medewerkers, liggen ons heel nauw aan het hart en hebben onze absolute prioriteit. Om dit te bereiken engageert Fiberklaar zich tot verschillende acties en maatregelen. 

Memorandum Fiberklaar 2024

De digitale transformatie zit op volle snelheid en zal zich de komende jaren verderzetten. 2024 dient zich aan als een verkiezingsjaar ‘par excellence’, met verkiezingen op Europees, federaal, Vlaams én lokaal niveau.

Fiberklaar heeft daarom zijn visie op de digitale transformatie en de infrastructuur die we daarvoor nodig hebben neergepend in een memorandum 

Vul je gegevens in en we sturen je per email de link naar de pagina, waar je ons memorandum kan downloaden.

Sponsoring

Fiberklaar kan in beperkte mate initiatieven sponsoren die aansluiten bij de maatschappelijke meerwaarde die het bedrijf verwezenlijkt. Projecten of activiteiten moeten bijdragen tot digitale inclusie. Elke aanvraag wordt individueel onderzocht. 

Ben je verantwoordelijk voor de sponsoring bij een organisatie of van een evenement? Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.