Gratis fiber in jouw appartement

Maak je appartement klaar voor bliksemsnel internet

20230956-Fiberklaar-MDU-visual-icon-header

Fiber, da’s fantastisch

Met Fiberklaar brengen we fiber direct tot in jouw appartement. En dat doen we helemaal gratis. Zo geniet jij binnenkort van een stabiele internetverbinding waarmee je bliksemsnel surft, streamt en digitaal tv-kijkt!

Benieuwd of we binnenkort in jouw buurt aan de slag gaan?

icon-fiberklaar-blue
100% fiber

Ons netwerk bestaat volledig uit glasvezel — tot in je woning of zaak — en is storingvrij en bliksemsnel.

icon-netwerk-blue
open netwerk

Kies zelf je provider, nu en in de toekomst.

icon-home-blue
1 fiberkabel

Je bent altijd met het hele gezin én al je apparaten tegelijk stabiel online.

Ik wil fiber! Wat nu?

Fiberklaar legt een open glasvezelnetwerk aan in Vlaanderen. Dat doen we stap voor stap

1

Vraag je gratis fiberaansluiting aan.

Via de adreschecker op onze website ontdek je of jouw adres aansluitbaar is. Laat vervolgens jouw gegevens na, zodat we jou op de hoogte kunnen houden.

2

De syndicus of gebouweigenaar keurt het technisch gebouwverslag goed.

Om jouw appartementsgebouw te kunnen aansluiten, brengen we eerst de gemeenschappelijke delen in kaart, samen met de syndicus of gebouweigenaar. Na dit bezoek maakt de aannemer een voorstel voor de bekabeling in of op het gebouw op. Dit moet worden goedgekeurd, door de syndicus met een mandaat of op de bewonersvergadering. 

3

Bespreek jouw aansluiting met onze aannemer tijdens een huisbezoek.

Onze aannemer brengt jou een bezoek om te kijken waar de fiberkabel het best je appartement binnenkomt. Je kan een afspraak maken, maar onze medewerkers bellen sowieso ook bij je aan. Dit bezoek is volledig vrijblijvend en duurt ongeveer een kwartiertje.

Wil je graag aangesloten worden? Dan neemt de aannemer foto’s zodat hij ook de aanleg in je appartement kan voorbereiden. Je ontvangt achteraf een kopie van het verslag.

4

Heb even geduld, terwijl wij het netwerk aanleggen.

De aannemer breekt tijdelijk een stukje van de straat open om de fiberkabels in de grond te stoppen, onder het voetpad of de berm. De aannemer werkt in fases om de hinder tot een minimum te beperken. In sommige straten wordt de voedingskabel op de gevels bevestigd. Je wordt verwittigd wanneer de werken in jouw straat starten.

Nadien is jouw gebouw aan de beurt.  Na het plaatsen van een verdeelpunt, meestal in de kelder of technische ruimte, worden de kabels verder verdeeld in of op het gebouw, naar de appartementen. We beperken de hinder zo veel mogelijk en zorgen dat de voordeur altijd bereikbaar blijft. 

5

Maak een afspraak voor je huisaansluiting.

De aannemer contacteert jou vooraf om een datum af te spreken, tijdens de werken in het gebouw of iets erna. Tijdens de afspraak trekt de technicus de fiberkabel tot in je appartement, plaatst de fibercontactdoos en meet de signaalsterkte op je verbinding. Dit duurt ongeveer twee uur. 

6

Kies je internetprovider om je aansluiting te gebruiken.

Als jouw fibercontactdoos hangt en het netwerk in je gemeente actief is, ben je fiberklaar!

Om te genieten van alle voordelen van fiber heb je een fiberabonnement nodig. Heb je er al eentje afgesloten, dan neemt de internetprovider van jouw keuze contact op om je fiberdiensten te activeren. Heb je nog geen fiberabonnement? Dankzij ons open netwerk beslis je helemaal zelf met welke provider je, nu of pas later, in zee gaat. Kies hier jouw provider. 

Fiberwatte? Alles wat je moet weten over fiber!

  • Hoe wordt jouw appartement aangesloten? 
  • Wat zijn de voordelen van fiber? 
  • Is een aansluiting verplicht?  

Mogelijk zit je met heel wat vragen over fiber en de mogelijkheden van het nieuwe netwerk. Download dan zeker onze fibergids of ontdek meteen het antwoord op de meest gestelde vragen

Jawel, jouw fiber aansluiting is 100% gratis

Als netbeheerder is Fiberklaar enkel verantwoordelijk voor de infrastructuur, meer bepaald de aanleg van de fiberkabel tot in je woning of appartement. Internetdiensten laten we over aan internetproviders zoals Proximus, Mobile Vikings en Scarlet. Deze providers huren ons open netwerk om hun diensten aan te bieden aan eindgebruikers. Dit maakt het mogelijk om jouw appartement kosteloos aan te sluiten op ons fibernetwerk

fiber aansluiting

Doe de adrescheck!

Heb je interesse in fiber? En ben je benieuwd of we binnenkort ook aan de slag gaan in jouw appartementsgebouw? Doe de adrescheck en ontdek jouw status!