Nieuwsbericht

Fiberklaar rolt glasvezelnetwerk uit in Temse: meer dan een op de vijf Temsenaren gaat voor fiber

Fiberklaar-Zuidrand-1440x960

  • Fiberklaar bevestigt dat het zijn netwerk uitrolt in Temse nadat 20% van de Temsenaren koos voor fiber
  • Na de lokale informatieronde starten de grondwerken deze zomer. Daarvoor werkt Fiberklaar samen met aannemer Constructel
  • In totaal gaat het om een potentieel van 11.781 aansluitingen
  • “Fiber to the Home” (FTTH) is een technologie die stabiel dataverkeer en supersnelle uploadstreams biedt. Optimaal voor thuiswerk, videoconferenties, gaming, etc.

Fiberklaar bevestigt dat het zijn glasvezelnetwerk uitrolt in Temse. De campagne die de technologiespeler lanceerde, bleek een succes. Een op de vijf Temsenaren in het gebied ging in op het aanbod van Fiberklaar. In totaal gaat het om een potentieel van 11.781 aansluitingen. Deze zomer zou aannemer Constructel al met de grondwerken kunnen starten. Een aantal straten in Tielrode worden momenteel versneld aangelegd, afgestemd op de werken aan de riolering en wegenis.

Verankerde investering

Fiberklaar maakt vaart met de uitrol van zijn glasvezelnetwerk in Vlaanderen. Na steden als Aartselaar, Blankenberge en Kontich bevestigt het netwerkbedrijf dat het ook naar Temse komt met zijn razendsnelle glasvezelnetwerk. Zo bouwt Fiberklaar verder aan zijn steile ambitie om tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens te voorzien van fiber, gestut door een verankerde investering van tweeënhalf miljard euro.

“We zijn tevreden dat ook in Temse de kaap van 20% is gehaald”, zegt Rik Missault, CEO van Fiberklaar. “We merkten heel wat enthousiasme op tijdens onze informatiesessies en we kijken er dan ook naar uit om uit de startblokken te schieten.”

Enkele straten worden momenteel versneld aangelegd, afgestemd op de riolerings- en wegeniswerken van de gemeente. Daarvoor is Fiberklaar in een efficiënte dialoog met de bewoners van de desbetreffende straten. De brede uitrol van fiber start deze zomer. In totaal gaat het om een potentieel van 11.781 aansluitingen.

Gratis aansluiting

De inwoners ontvangen een brief van Fiberklaar waarin staat wanneer de aannemer langskomt om na te gaan hoe de woning kan worden aangesloten op het fibernetwerk. Ook mensen die hun woning al glasvezelklaar willen maken zonder daarbij een glasvezelabonnement af te sluiten, kunnen intekenen.

“Heel wat inwoners gaven aan dat ze hun woning wel al fiberklaar wilden maken, maar zonder al meteen een fiberabonnement aan te gaan bij hun internetprovider. We hebben geluisterd: de aansluiting zal voor iedereen in het aansluitbaar gebied gratis zijn”, zegt Rik Missault.

Op die manier wil Fiberklaar zorgen weghalen bij de inwoners. Daarnaast wil het ook vermijden dat er opnieuw infrastructuurwerken zouden moeten plaatsvinden als huishoudens later alsnog zouden willen switchen naar fiber.


Nauwe samenwerking met aannemer en lokaal bestuur

Fiberklaar werkt nauw samen met het gemeentebestuur van Temse en aannemer Constructel om de werken in goede banen te leiden. Ook tijdens de werken zal er continu overleg zijn om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen.

“Met de komst van Fiberklaar zetten we een grote stap richting een toekomstbestendig Temse. De afgelopen jaren hebben de veranderde internetnoden blootgelegd. Meer dan ooit is snel en stabiel internet noodzakelijk. Daarom ondersteunen we Fiberklaar graag met de werken in onze gemeente”, zegt burgemeester Luc De Ryck.

“Een groot deel van onze welvaart zit onder de grond, bijvoorbeeld dit glasvezelnetwerk. Het zal mee ons comfort bepalen. Ik ben dan ook heel blij met deze innovatie”, aldus Lieve Truyman (schepen van Mobiliteit en Openbare Werken en Nutsleidingen).

 

Steendorp

Ook in de deelgemeente Steendorp en de naburige gemeente Kruibeke is Fiberklaar intussen gestart met een informatiecampagne, die nog loopt tot en met 30 mei.

Open netwerk

Het fibernetwerk van Fiberklaar is open voor alle operatoren. De gebruiker kiest zelf zijn telecomprovider die het meest geschikt is voor diensten zoals internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming en telefonie.
Vanaf de eerste dag bieden Proximus, Multifiber, RapidXS en edpnet hun diensten aan en verwacht wordt dat nog andere providers op de fiberkar zullen springen.

Bekijk alle nieuwsberichten