visual

Fiberklaar bouwt het open netwerk dat klaar is voor de toekomst.

visual

Wij maken Herentals klaar voor een bliksemsnel ​en stabiel fibernetwerk.​

Wil jij een gratis fiberaansluiting bij je thuis of in je zaak? Da’s een bliksems goed idee, want fiber is een betrouwbare technologie die klaar is voor de datavolumes en het internetgebruik van vandaag én van de toekomst. Zo kun je altijd grenzeloos surfen, streamen, gamen en digitaal tv-kijken. Wij bouwen ons netwerk gemeente per gemeente en stad per stad.
project-visual

Aannemer Circet  gaat aan de slag

Onze aannemer Circet voert de werkzaamheden in Herentals uit. Wil je meer weten over de planning? Ervaar je problemen door de werken? Neem dan contact op met Circet via  circet.herentals@fiberklaar.be of op het nummer 03 808 82 21 (op werkdagen van 9 tot 16 uur). 

Wat staat er op de planning?

stappenplan
01. De aannemer komt bij jou langs

De aannemer brengt jou een bezoek om te kijken waar de glasvezelkabel het best binnenkomt, en dus waar hij je fibercontactdoos zal plaatsen. Daarbij houdt hij natuurlijk niet alleen rekening met de technische vereisten, maar ook met jouw wensen. De aannemer verwittigt je op tijd van onze komst, via een brief. Ben je niet thuis? Dan laat de aannemer een kaartje achter met de vraag om een afspraak te maken. 

02. Aanleg in jouw straat

De aannemer legt in opdracht van Fiberklaar de glasvezelkabel aan in de straat, doorgaans onder het voetpad, en van in de straat tot aan je woning of zaak. We maken goede afspraken met het lokaal bestuur om de hinder zo veel mogelijk te beperken, en we zorgen dat je woning of zaak bereikbaar blijft. 

03. We sluiten je woning gratis aan op ons netwerk

Onze technicus maakt je woning of zaak kosteloos fiberklaar. Hij trekt de glasvezelkabel tot bij jou binnen en installeert de fibercontactdoos op de plaats die jij en de aannemer tijdens zijn eerste bezoek zijn overeengekomen.

04. Klaar voor digitale vrijheid

Na de aanleg zit ons werk erop, maar we helpen je graag verder mocht je nog vragen hebben. Heb je al een fiberabonnement gekozen? Je internetprovider zorgt voor de installatie van je modem en activeert je diensten. Heb je nog geen fiberabonnement genomen? Dat kun je nu of later nog afsluiten bij een van de deelnemende internetproviders. Daarna geniet je van internet, digitale tv en telefonie via ons fibernetwerk.

icon-fiberklaar-blue
100% fiber

Ons netwerk bestaat volledig uit glasvezel — tot in je woning of zaak — en is storingvrij en bliksemsnel.

icon-netwerk-blue
open netwerk

Kies zelf je provider, nu en in de toekomst.

icon-home-blue
1 fiberkabel

Je bent altijd met het hele gezin én al je apparaten tegelijk stabiel online.

Onze infomomenten

Een nieuw internettijdperk staat voor de deur. We bereiden je graag tot in de puntjes voor op streamen en surfen met lichtsnelheid. Op onze infomomenten online of in je buurt vertellen we je alles over fiber en ons netwerk.

17 juni 2022

08:00 - 13:30

Pop-up Infopunt

Locatie: Wekelijkse markt

Afgelopen Lees meer

Heb je vragen over de aanleg of jouw aansluiting? Kom gerust langs bij ons pop-up infopunt.

  • Wanneer: maandag 17/6 van 7u tot 13u30
  • Waar: wekelijkse markt, Herentals
27 juni 2022

19:00 - 21:00

Infomoment

Locatie: Hotel De Karmel, Grote Markt 39, 2200 Herentals

Afgelopen Lees meer

Tijdens deze informatieavond kom je alles te weten over fiber en Fiberklaar.
We doen alles uit de doeken in een presentatie van ongeveer 40 minuten. Er is ruimschoots tijd voor vragen en antwoorden.

Gedetailleerde planning

19u. onthaal
19.30u. infomoment
20.30u. infomarkt met drankje

29 juni 2022

19:30 - 21:00

Online Infomoment

Locatie: Webinar

Afgelopen Lees meer
Tijdens een algemene presentatie informeren we je over de voordelen van glasvezel en de toekomstige mogelijkheden. Uiteraard vertellen we je ook hoe je je kunt aansluiten op ons fibernetwerk. Daarna heb je alle ruimte om vragen te stellen. Het infomoment duurt ongeveer 60 minuten. Je kunt de online sessie volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen via chat.
11 augustus 2022

15:00 - 20:00

Herentals gaat voor fiber

Locatie: Grote Markt 39, 2200 Herentals

Afgelopen Lees meer

Herentals gaat nu helemaal voor fiber. Meer dan 20% van de aansluitbare adressen in Herentals gaat voor een gratis aansluiting op het Fiberklaar-netwerk. Dus beginnen wij het te bouwen. Dat willen we samen vieren! 

Ben jij er ook bij?    

Onze fiberexperten verwachten je op donderdag 11 augustus tussen 15.00 en 20.00 uur op Grote Markt 39, 2200 Herentals. Daar vertellen we je,  samen met onze aannemer,  graag hoe de bouw van ons netwerk verloopt. Je maakt ook kennis met de aanwezige providers  die hun internetdiensten zullen aanbieden op ons open glasvezelnetwerk.

Kom je langs? Vooraf inschrijven hoeft niet. 

Tot snel!  

15 december 2021

We maken de Kempen stap voor stap fiberklaar!

Onze fibertrein raast bliksemsnel door de Kempen. Na Turnhout en Geel, maken we nu ook Westerlo en Herentals fiberklaar. Ontdek meer over onze plannen.

Lees meer
13 december 2021

Fiberklaar rolt uit in Herentals: twintig procent koos voor fiber

Stad per stad en gemeente per gemeente maken we Vlaanderen fiberklaar. In Herentals koos meer dan 20% van de inwoners voor fiber.

Lees meer
07 september 2021

Ook Westerlo en Herentals krijgen binnenkort fiber

Binnenkort strijkt Fiberklaar neer in Westerlo en Herentals om de inwoners te informeren over alle voordelen van fiber. Lees hier meer over onze plannen.

Lees meer
Fibergids

Ontdek wat fiber voor jou kan betekenen in onze fibergids.

Grenzeloos surfen, streamen, gamen, digitaal tv-kijken en thuiswerken? Fiber maakt het waar. We vertellen je alles over deze betrouwbare technologie.

De fiberinternetproviders

Zonder fiberabonnement ook geen bliksemsnel en superstabiel internet in jouw woning of bedrijf. Gelukkig bieden er enkele enthousiaste internetproviders hun diensten aan op ons open netwerk. Zo vind je gegarandeerd een abonnement op jouw maat.