visual

Fiberklaar bouwt het open netwerk dat klaar is voor de toekomst.

visual

Wij maken Blankenberge klaar voor een bliksemsnel ​en stabiel fibernetwerk.​

Wil jij een gratis fiberaansluiting bij je thuis of in je zaak? Da’s een bliksems goed idee, want fiber is een betrouwbare technologie die klaar is voor de datavolumes en het internetgebruik van vandaag én van de toekomst. Zo kun je altijd grenzeloos surfen, streamen, gamen en digitaal tv-kijken. Wij bouwen ons netwerk gemeente per gemeente en stad per stad.
project-visual

Aannemer Fiber4Flanders gaat aan de slag

Onze aannemer Fiber4Flanders voert de werkzaamheden in Blankenberge uit. Wil je meer weten over de planning? Ervaar je problemen door de werken? Neem dan contact op met Fiber4Flanders via fiber4flanders@fiberklaar.be of via het gratis telefoonnummer 0800 270 01 (op werkdagen van 9 tot 17 uur). 

 

Wat staat er op de planning?

stappenplan
01. De aannemer komt bij jou langs

De aannemer brengt jou een bezoek om te kijken waar de glasvezelkabel het best binnenkomt, en dus waar hij je fibercontactdoos zal plaatsen. Daarbij houdt hij natuurlijk niet alleen rekening met de technische vereisten, maar ook met jouw wensen. De aannemer verwittigt je op tijd van onze komst, via een brief. Ben je niet thuis? Dan laat de aannemer een kaartje achter met de vraag om een afspraak te maken. 

02. Aanleg in jouw straat

De aannemer legt in opdracht van Fiberklaar de glasvezelkabel aan in de straat, doorgaans onder het voetpad, en van in de straat tot aan je woning of zaak. We maken goede afspraken met het lokaal bestuur om de hinder zo veel mogelijk te beperken, en we zorgen dat je woning of zaak bereikbaar blijft. 

03. We sluiten je woning gratis aan op ons netwerk

Onze technicus maakt je woning of zaak kosteloos fiberklaar. Hij trekt de glasvezelkabel tot bij jou binnen en installeert de fibercontactdoos op de plaats die jij en de aannemer tijdens zijn eerste bezoek zijn overeengekomen.

04. Klaar voor digitale vrijheid

Na de aanleg zit ons werk erop, maar we helpen je graag verder mocht je nog vragen hebben. Heb je al een fiberabonnement gekozen? Je internetprovider zorgt voor de installatie van je modem en activeert je diensten. Heb je nog geen fiberabonnement genomen? Dat kun je nu of later nog afsluiten bij een van de deelnemende internetproviders. Daarna geniet je van internet, digitale tv en telefonie via ons fibernetwerk.

icon-fiberklaar-blue
100% fiber

Ons netwerk bestaat volledig uit glasvezel — tot in je woning of zaak — en is storingvrij en bliksemsnel.

icon-netwerk-blue
open netwerk

Kies zelf je provider, nu en in de toekomst.

icon-home-blue
1 fiberkabel

Je bent altijd met het hele gezin én al je apparaten tegelijk stabiel online.

Onze infomomenten

Een nieuw internettijdperk staat voor de deur. We bereiden je graag tot in de puntjes voor op streamen en surfen met lichtsnelheid. Op onze infomomenten online of in je buurt vertellen we je alles over fiber en ons netwerk.

26 oktober 2022

19:30 - 21:00

Online Infomoment

Locatie: Webinar

Afgelopen Lees meer
Tijdens een algemene presentatie informeren we je over de voordelen van glasvezel en de toekomstige mogelijkheden. Uiteraard vertellen we je ook hoe je je kunt aansluiten op ons fibernetwerk. Daarna heb je alle ruimte om vragen te stellen. Het infomoment duurt ongeveer 40 minuten. Je kunt de online sessie volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen via chat.
29 oktober 2022

14:00 - 15:30

Infomoment

Locatie: Kusttheater ’t Colisée, Kerkstraat 27, 8370 Blankenberge

Afgelopen Lees meer

Tijdens dit informatiemoment kom je alles te weten over fiber en Fiberklaar. We doen alles uit de doeken in een presentatie van ongeveer 40 minuten. Er is ruimschoots tijd voor vragen en antwoorden.

Programma:

  • 13.30 u.: We openen de deuren
  • 14.00 u.: Fiberpresentatie en vraagmoment
  • 15.00 u.: Infomarkt met een drankje
  • 15.30 u.: Einde
12 november 2022

10:00 - 14:00

Blankenberge gaat voor fiber

Locatie: Belgium Pier, Zeedijk 261, 8370 Blankenberge

Afgelopen Lees meer

Onze fiberexperten verwachten je op zaterdag  12 november  tussen 10.00 en 14.00 uurin  Belgium Pier (Zeedijk 261, 8370 Blankenberge). Daar vertellen we je, samen met onze aannemer, graag hoe de bouw van ons netwerk verloopt. Je maakt ook kennis met de providers  die hun internetdiensten zullen aanbieden op ons open glasvezelnetwerk.    

  Kom je langs? 

   Tot snel!  

25 mei 2023

14:00 - 19:00

Fiber on Tour

Locatie: Mercure hotel Blankenberge, Koning Leopold III Plein 17, 8370 Blankenberge

Afgelopen Lees meer

Onze fiberexperts en aannemer Fiber4Flanders beantwoorden met plezier al je vragen over de aanleg van ons netwerk in Blankenberge.

We verwelkomen je tussen 14.00 en 19.00 uur. 

Tot dan!

07 oktober 2022

Blankenberge krijgt fiberprimeur in West-Vlaanderen

Fiberklaar viert de uitrol van haar glasvezelnetwerk in Mol met een officiële eerste spadesteek. Het feestelijke moment vindt plaats in aanwezigheid van ...
Lees meer
18 februari 2022

Blankenberge gaat in zee met Fiberklaar voor supersnel glasvezelnetwerk

Stad per stad en gemeente per gemeente maken we Vlaanderen fiberklaar. De volgende gemeente waar we uitrollen is Blankenberge.

Lees meer
31 januari 2022

Fiber in Blankenberge: geef je internetverbinding een boost

We maken de kuststad Blankenberge klaar voor bliksemsnel en superstabiel internet. Ontdek hier hoe jij je internetverbinding naar een hoger niveau tilt.

Lees meer
Fibergids

Ontdek wat fiber voor jou kan betekenen in onze fibergids.

Grenzeloos surfen, streamen, gamen, digitaal tv-kijken en thuiswerken? Fiber maakt het waar. We vertellen je alles over deze betrouwbare technologie.

De fiberinternetproviders

Zonder fiberabonnement ook geen bliksemsnel en superstabiel internet in jouw woning of bedrijf. Gelukkig bieden er enkele enthousiaste internetproviders hun diensten aan op ons open netwerk. Zo vind je gegarandeerd een abonnement op jouw maat.