Lokaal

Blankenberge krijgt fiberprimeur in West-Vlaanderen

Blankenberge - 7 oktober 2022
Blankenberge krijgt fiberprimeur in West-Vlaanderen

Fiberklaar viert vandaag officieel de uitrol van zijn open glasvezelnetwerk in Blankenberge met een symbolische eerste spadesteek. Blankenberge is hiermee de eerste West-Vlaamse stad en de eerste kustgemeente waar Fiberklaar zijn fibernetwerk uitrolt. Dit feestelijke moment vond plaats in aanwezigheid van onder meer schepen van Openbare Werken Jurgen Content en aannemer Fiber4Flanders.

Aannemer Fiber4Flanders is ondertussen al gestart met de werken op het terrein. Wanneer de aannemer begint in een nieuwe straat, ontvangen alle bewoners enkele dagen op voorhand een brief in de bus met de nodige praktische informatie. De werken in de zone Blankenberge Midden & Zuid zullen, als alles volgens schema verloopt, tegen de zomer van 2023 volledig afgerond zijn. ​

90 km glasvezelkabel

Eerder dit jaar kondigde Fiberklaar de komst van het fibernetwerk aan in Blankenberge met een uitgebreide informatiecampagne. Vandaag gaat officieel de eerste spade in de grond. Het glasvezelnetwerk in Blankenberge Midden & Zuid – dit is het gebied ten zuiden van de tramlijn - omvat 7.025 potentiële huisaansluitingen. Onlangs werd ook de campagne gelanceerd voor de zone Blankenberge Kust, goed voor nog eens 11.772 potentiële huisaansluitingen. In totaal wordt er in Blankenberge 90 km glasvezelkabel gelegd.

Klaar voor digitale toekomst 
De gratis huisaansluiting van Fiberklaar komt in de vorm van een fibercontactdoos waarmee de inwoners van Blankenberge klaar zijn om de digitale toekomst in huis te halen. De capaciteit van een glasvezelkabel is virtueel oneindig en bovendien is het glasvezelnetwerk bliksemsnel en zeer stabiel. Fiberklaar biedt zelf géén internetabonnementen aan, maar stelt zijn netwerk open voor alle operatoren. Dat wil zeggen dat de inwoners van Blankenberge de vrije keuze hebben voor de deelnemende telecomprovider die het meest geschikt is voor diensten zoals internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming en telefonie. 

Op dit moment bieden Proximus, edpnet, Multifiber en RapidXS hun diensten aan op het netwerk van Fiberklaar. Verwacht wordt dat in de toekomst nog andere providers op de fiberkar zullen springen. 


Inwoners die nog geen gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk van Fiberklaar hebben aangevraagd kunnen dit doen via de website fiberklaar.be/blankenberge

Aannemer Fiber4Flanders voert de werkzaamheden in Blankenberge uit. Heb je vragen over de aanleg van fiber in jouw buurt? Neem dan rechtstreeks contact op met aannemer Fiber4Flanders via fiber4flanders@fiberklaar.be of het nummer 0800 270 01 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur).

Voor algemene vragen over een fiberaansluiting, kun je terecht bij Fiberklaar via service@fiberklaar.be of 078 31 99 87. Via onze adreschecker kun je nagaan of jouw adres in een aansluitbare zone ligt.