Lokaal

Zottegem gaat voor fiber, Fiberklaar gaat aan de slag. 

Zottegem - 31 oktober 2022
Zottegem gaat voor fiber, Fiberklaar gaat aan de slag. 

 

Er gebeuren zotte dingen in Zottegem. Binnenkort beginnen we er te bouwen aan ons bliksemsnelle fibernetwerk. Zo zijn de inwoners een grote stap dichter bij grenzeloos surfen, streamen en digitaal tv-kijken. 

 Fibergekte in Zottegem 

Glasvezel – ook wel fiber genoemd – vormt de basis voor het netwerk van de toekomst. Deze technologie garandeert namelijk een bliksemsnelle en stabiele internetverbinding. Omdat Zottegem enthousiast ‘fiberja’ zegt, kunnen we binnenkort alle aansluitbare woningen volledig gratis fiberklaar maken. Dat betekent dat we een glasvezelkabel tot in de woning leggen en binnen een fibercontactdoos plaatsen. En het is nog niet te laat om je aansluiting aan te vragen. Ontdek de voordelen en voorwaarden.  

 Fiber bij jou thuis  

De aannemer APK is momenteel druk bezig met de voorbereidingen om het glasvezelnetwerk te bouwen. Voor hij effectief aan de slag gaat, komt hij langs bij alle aansluitbare woningen om te kijken waar de glasvezelkabel het best binnenkomt. Eens je woning is aangesloten, heb je enkel nog een fiberabonnement nodig bij een van de deelnemende internetproviders die hun diensten aanbieden via ons netwerk.  

Vroeg je je gratis aansluiting nog niet aan, dan kun je dat doen tijdens het bezoek van de aannemer of via onze website. 

 Toosten op het nieuwe netwerk   

Natuurlijk, willen we dit goeie nieuws vieren met de inwoners van Zottegem. Daarom nodigen we hen graag uit op dinsdag 8 november 2022 in Feestzaal Bevegemse Vijvers. Tussen 14.00 en 19.00 uur maken de inwoners kennis met Fiberklaar, de aannemer en de deelnemende internetproviders. Zo komen ze meer te weten over fiber en hoe de bouw van het netwerk juist verloopt.