Nieuws

Maldegem gaat voor fiber, dus gaat Fiberklaar aan de slag.

Maldegem - 14 juli 2022
Maldegem gaat voor fiber, dus gaat Fiberklaar aan de slag.

Meer dan 20% van de inwoners Maldegem wil z’n woning gratis laten aansluiten op het Fiberklaar-netwerk. Dus beginnen wij het te bouwen. Zo is Maldegem een grote stap dichter bij het internet van de toekomst!  

 Fiber in Maldegem 

Dat één op de vijf inwoners volmondig ‘ja’ zei tegen glasvezel — ook wel fiber genoemd — is bijzonder interessant voor de rest van de gemeente. Wij van Fiberklaar kunnen nu elke aansluitbare woning voorzien van een gratis fiberaansluiting. Ontdek de voordelen en voorwaarden 

Ready, set, fiberklaar 

De aannemer bereidt momenteel de aanleg van het glasvezelnetwerk voor. Hij gaat niet alleen langs bij wie al een fiberaansluiting aanvroeg om te kijken hoe hun persoonlijke glasvezelkabel het best binnenkomt: hij klopt aan bij alle woningen die hij fiberklaar kan maken. Maar de inwoners kunnen ook online nog een fiberaansluiting aanvragen. 

 Waarom fiber een bliksems goed idee is? Wel, zo’n aansluiting zorgt — in combinatie met een fiberabonnement — voor volledige digitale vrijheid. Een glasvezelnetwerk belooft namelijk bliksemsnel, stabiel en grenzeloos dataverkeer op élk moment.  

 Extra interessant: de Maldegemnaren kiezen volledig zelf met welke deelnemende internetprovider ze in zee gaan. Het Fiberklaar-netwerk is open voor elke provider, dus hebben gebruikers de keuze uit tal van fiberabonnementen.  

 Aannemer MIH gaat aan de slag 

Aannemer MIH bouwt in Maldegem ons open fibernetwerk. Wij van Fiberklaar houden de inwoners via de post op de hoogte over de aanleg in hun buurt.