Nieuws

Gentbrugge en Ledeberg vieren start van nieuwe jaar met komst van glasvezelnetwerk van Fiberklaar

Gent, Gentbrugge, Ledeberg - 5 januari 2022
Gentbrugge en Ledeberg vieren start van nieuwe jaar met komst van glasvezelnetwerk van Fiberklaar

 

  • Fiberklaar bevestigt uitrol van glasvezelnetwerk in Gentbrugge en Ledeberg met potentieel van 16.500 aansluitingen
  • 20% van inwoners koos voor fiber
  • Aannemer Fiber4Flanders start eind deze maand met huisbezoeken voor de praktische aansluiting
  • Gratis fiberaansluiting, zonder abonnementsverplichting, voor inwoners in aansluitbare gebieden

Fiberklaar rolt haar glasvezelnetwerk dit jaar officieel uit in Gentbrugge en Ledeberg. Dat maakt de Vlaamse speler bekend bij de start van het nieuwe jaar. De campagne die het vorig jaar lanceerde was een succes: een inwoner op de vijf tekende in op het aanbod. In totaal gaat het om een potentieel van 16.500 aansluitingen. Samen met aannemer Fiber4Flanders start Fiberklaar eind deze maand met de huisbezoeken om de uitrol praktisch te kunnen plannen. Inwoners die nog niet intekenden op een abonnement, kunnen alsnog gratis worden aangesloten wanneer de werken in hun omgeving starten.

Verankerde investering

Fiberklaar verliest geen tijd. In de eerste week van het nieuwe jaar gaat het verder op zijn elan en kondigt meteen twee nieuwe gemeentes aan waar het zijn supersnelle glasvezelnetwerk uitrolt: Gentbrugge en Ledeberg. Fiberklaar wist daar tijdens de campagne van vorig jaar twintig procent van de inwoners te overtuigen om te kiezen voor fiber.

Het is altijd fijn om het nieuwe jaar in te kunnen zetten met goed nieuws. We zijn dan ook blij om officieel te kunnen aankondigen dat de campagnes in Gentbrugge en Ledeberg succesvol zijn verlopen en we officieel onze uitrol plannen voor dit jaar, zegt Rik Missault, CEO van Fiberklaar.

16.500 aansluitingen

In totaal gaat het om een potentieel van 16.500 aansluitingen in de wijken Gentbrugge, Oud-Gentbrugge Ledeberg en Moscou-Vogelhoek.

Inwoners daar ontvangen binnenkort een brief van Fiberklaar met meer uitleg over de aanleg. Aannemer Fiber4Flanders zal bij hen langskomen om na te gaan hoe de woning het best kan worden aangesloten op het fibernetwerk.

Die start van de werken staat momenteel gepland voor begin maart. Fiberklaar werkt nauw samen met aannemer Fiber4Flanders en de lokale besturen om ze in goede banen te leiden en, waar mogelijk, te laten samenvallen met andere werven.

Gratis aansluiting

Inwoners die nog geen fiberabonnement afsloten, kunnen zich tijdens die onderzoeksfase alsnog laten aansluiten op het glasvezelnetwerk. Dat is gratis en zonder abonnementsverplichting: ze beslissen zelf of en wanneer ze de switch maken naar internet via fiber.

Op die manier wil Fiberklaar inwoners ontzorgen op lange termijn en vermijden dat er opnieuw infrastructuurwerken, met de nodige ongemakken en kosten, moeten worden uitgevoerd als huishoudens alsnog de switch naar fiber zouden willen maken binnen enkele jaren.

Open netwerk

Het Vlaamse fibernetwerk is open voor alle operatoren. De gebruiker kiest zelf zijn eigen telecomprovider die het meest geschikt is voor diensten zoals internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming en telefonie. Vanaf de eerste dag bieden Proximus, Multifiber, RapidXS en edpnet hun diensten aan en verwacht wordt dat nog andere providers op de fiberkar zullen springen.