Nieuwsbericht

Fiberklaar viert komst glasvezelnetwerk naar Lier met projectieshow op Zimmertoren

  • Lokaal bestuur Lier plant aansluiting op glasvezelnetwerk
  • Vlaams netwerkbedrijf Fiberklaar neemt aanleg netwerk voor rekening
  • Komst Fibeklaar in de spotlights gezet met lichtprojectie op Zimmertoren
  • “Fiber to the Home” (FTTH)-technologie biedt supersnel en stabiel onbeperkt dataverkeer
  • Wanneer 20% van de inwoners een fiberabonnement afsluit, worden alle woningen in het gebied gratis fiberklaar gemaakt

Lier maakt bekend dat Fiberklaar zijn open glasvezelnetwerk naar de stad brengt. Gezinnen en bedrijven kunnen zo profiteren van de voordelen van een supersnelle fiberaansluiting. De komst van de glasvezelspeler werd luister bijgezet met een projectieshow op de Zimmertoren. Die werd bijgewoond door burgemeester Rik Verwaest (N-VA), schepen van openbare ruimte, mobiliteit en duurzaam beleid Bart Wollants (N-VA), Rik Missault (CEO) en Nicholas De Walsche (Head of commercial) van Fiberklaar. Als twintig procent van de Lierenaars een fiberabonnement neemt kan Fiberklaar in het voorjaar starten met de werken aan het netwerk.

Potentieel van 10.029 glasvezelaansluitingen in eerste fase

Fiberklaar investeert meer dan tweeënhalf miljard euro om tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens aan te sluiten op zijn hoogtechnologische glasvezelnetwerk. Om zoveel mogelijk Vlamingen de kans te geven om te profiteren van de glasvezelvoordelen, beperkt Fiberklaar zich niet enkel tot de grote centrumsteden.

Bij de start van het nieuwe jaar, kondigt Fiberklaar aan dat het zijn glasvezelnetwerk ook in Lier zal uitrollen. In de eerste fase gaat het om 10.029 aansluitingen in het centrum van de stad.

“We kijken ernaar uit om glasvezel te brengen naar de stad en de Lierenaars toegang te bieden tot ons open glasvezelnetwerk. Overal in Vlaanderen is het enthousiasme groot over de uitrol van het glasvezelnetwerk, en we vertrouwen erop dat de inwoners van Lier ook mee in ons project zullen stappen”, zegt CEO van Fiberklaar Rik Missault.

De komst van Fiberklaar werd gisteren letterlijk in de spotlights gezet met een projectieshow op de Zimmertoren. Die vond plaats in het bijzijn van burgemeester Rik Verwaest (N-VA) en schepen van openbare ruimte, mobiliteit en duurzaam beleid Bart Wollants (N-VA). Voor Fiberklaar tekenden Rik Missault (CEO) en Nicholas De Walsche (Head of commercial) present. Heel wat nieuwsgierige Lierenaars volgden het lichtspektakel mee vanop het Zimmerplein.

“Lier is en blijft een ‘Smart City’ met aandacht voor een innovatief digitaal beleid”, zegt burgemeester Verwaest (N-VA). “In ons bestuursakkoord hebben we duidelijk het doel vooropgesteld om innovatie te brengen naar onze burgers, bedrijven en bezoekers. Dat is exact wat de uitrol van het glasvezelnetwerk van Fiberklaar mee mogelijk zal maken. We zijn dan ook blij met goede samenwerking met Fiberklaar aan de start van het nieuwe jaar en de mogelijkheden die we daarmee kunnen bieden aan al onze inwoners.”

 

Start van werken bij twintig procent

Fiberklaar werkt nauw samen met het lokale stadsbestuur en start het fibertraject met een uitgebreide informatiecampagne in Lier via o.a. informatieavonden, informatiepunten en mailings. Daarin beantwoordt het alle persoonlijke vragen over glasvezel en de mogelijke aansluiting op het netwerk.

De uitrol zelf vindt plaats van zodra er minstens twintig procent van de Lierenaars intekent voor een glasvezelabonnement en de installatie is gratis voor alle inwoners.

Aannemer APK zal instaan voor de infrastructuurwerken en het contact met de inwoners bij de aanleg. Die aanleg gebeurt steeds in overleg met het lokaal bestuur en de inwoners en worden waar mogelijk gecombineerd met andere infrastructuurwerken om de overlast tot een minimum te beperken.

We beantwoorden alle vragen van de burgers tijdens een online infomoment op 16 februari en een fysieke infosessie op 17 februari in Cultureel Centrum De Vredeberg. Inschrijven kan op Fiberklaar.be/Lier-Centrum.

Bekijk de video
 

 

Open netwerk

Het Vlaamse fibernetwerk is open voor alle operatoren. De gebruiker kiest zelf zijn eigen telecomprovider die het meest geschikt is voor diensten zoals internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming en telefonie. Vanaf de eerste dag bieden Proximus, Multifiber, RapidXS en edpnet hun diensten aan en verwacht wordt dat nog andere providers op de fiberkar zullen springen.

Fiberklaar Zimmertoren Lier

Bekijk alle nieuwsberichten