Lokaal

Start aanleg fibernetwerk in Lier

Lier - 22 juni 2022
Start aanleg fibernetwerk in Lier

 

Fiberklaar viert de glasvezeluitrol in de ‘Poort der Kempen’ met een officiële eerste spadesteek. Het feestelijk moment vond plaats in het bijzijn van schepen Bert Wollants (N-VA), commercieel directeur van Fiberklaar Nicholas De Walsche en aannemer Fiber4Flanders. Fiberklaar werkt voor de aanleg nauw samen met het lokaal bestuur en het ervaren team van de aannemer dat de werken in goede banen leidt. De eerste fase van de uitrol omvat meer dan 10 000 huisaansluitingen in Lier centrum, inclusief het als UNESCO werelderfgoed genoteerde begijnhof.

Eerder dit jaar kondigde Fiberklaar de komst van het fibernetwerk aan met een projectie op de Zimmertoren en nu ging de eerste spade in de grond van de aanleg.

“Dat Fiberklaar de schup in de grond steekt, is alvast goed nieuws. Daarmee komt de aansluiting van heel wat van onze burgers op een snel glasvezelnetwerk, aan een razend tempo dichterbij. Als alles netjes wordt afgewerkt kunnen we daar alleen maar tevreden mee zijn”, zegt schepen Bert Wollants.

Nicholas De Walsche, commercieel directeur van Fiberklaar “We zijn fier om in de Netestad de eerste spade in de grond te steken. De Lierenaars toonden heel wat interesse voor het glasvezelnetwerk. We geven ze nu toegang tot de internettechnologie van de toekomst en we hopen dat we de goede samenwerking met het Liers stadsbestuur mogen verderzetten. Dit is een mooie nieuwe stap in onze glasvezelambities in Vlaanderen.”

Vrijblijvende huisbezoeken
Aannemer Fiber4Flanders begon al met de voorbereiding op de civiele werken. Wanneer de straatwerken aanvangen krijgen inwoners steeds een graafbrief in de bus met de nodige informatie. De eerste aansluitingen worden verwacht na de zomer. Het geplande einde van de werken in de hele stad zal langer op zich laten wachten. In totaal duurt de aanleg zeker een jaar, maar de hinder per straat is zeer beperkt.

"Door de omvang is de uitrol van een fibernetwerk een echt wij verhaal. Als aannemer betrekken we daarom de bewoner en de stad om zowel de aansluiting binnen als de aanleg op straat zo netjes mogelijk en met zo weinig mogelijk hinder te verwezenlijken. Praktisch doen we dit door op voorhand bij de mensen thuis af te spreken waar de aansluiting komt. Op straat proberen we tijdens graafwerken een smalle sleuf de dag zelf weer dicht te leggen.” zegt Thomas Schrooten van aannemer Fiber4Flanders.

Inwoners uit de eerste zone van het aansluitbaar gebied kregen een brief in de bus voor een mogelijk huisbezoek van de aannemer. Dit huisbezoek is volledig vrijblijvend en laat toe om na te gaan hoe de woning kan worden aangesloten op het netwerk. Ook mensen die hun woning al fiberklaar willen maken zonder daarbij een glasvezelabonnement af te sluiten bij de internetproviders komen in aanmerking voor een gratis huisaansluiting.

Meer info op fiberklaar.be/lier

Aannemer Fiber4Flanders voert de werkzaamheden in Lier uit. Heb je vragen over de aanleg van fiber in jouw buurt? Neem dan rechtstreeks contact op met aannemer Fiber4Flanders via fiber4flanders@fiberklaar.be of het gratis nummer 0800 27 001 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur) 

Voor algemene vragenover een fiberaansluiting, kun je terecht bij Fiberklaar via service@fiberklaar.be of 078 31 99 87. Via onze adreschecker kun je nagaan of jouw adres in een aansluitbare zone ligt.