Lokaal

Fiberklaar bouwt z’n bliksemsnelle fibernetwerk in Willebroek.

Willebroek - 29 augustus 2022
Fiberklaar bouwt z’n bliksemsnelle fibernetwerk in Willebroek.

Wat de inwoners van Willebroek willen? Grenzeloos surfen, streamen en digitaal tv-kijken zonder haperen. Wanneer ze het willen? Zo snel mogelijk! Dus beginnen wij binnenkort ons bliksemsnelle glasvezelnetwerk te bouwen in de gemeente in de provincie Antwerpen.

20% van de inwoners van Willebroek gingen al voluit voor glasvezel — ook wel fiber genoemd. Zij vroegen namelijk een gratis fiberaansluiting aan. Door hun enthousiasme kunnen we nu elke aansluitbare woning in Willebroek gratis fiberklaar maken. Dat wil zeggen dat we binnen een glasvezelkabel leggen (da’s ‘fiber to the home’) en er een fibercontactdoos plaatsen. Ontdek de voordelen en voorwaarden.

De aannemer komt langs

Wie nog twijfelde over fiber, krijgt nu een nieuwe kans. Om de aanleg van het netwerk voor te bereiden, gaat de aannemer langs bij elke woning die hij kan voorzien van glasvezel. Zo kan hij zien hoe de fiberkabel het best binnenkomt. Inwoners kunnen nog een aansluiting aanvragen via de aannemer, maar evengoed via onze website.

Daarom is fiber een meerwaarde

De digitale wereld verandert razendsnel, dus hebben we een technologie nodig die mee evolueert. Fiber kan hoge datavolumes en snelheden aan, en is bijzonder stabiel. Zelfs als twintig personen tegelijk online zijn. Straf, toch? Zo is Willebroek straks helemaal klaar voor het internet van de toekomst.

En wat meer is: het Fiberklaar-netwerk is toegankelijk voor elke provider die z’n diensten erop wil aanbieden. Zo hebben fibergebruikers keuze uit een ruim aanbod aan abonnementen bij verschillende deelnemende internetproviders.

Aannemer Solutions30 gaat aan de slag

Aannemer Solutions30 bouwt ons open fibernetwerk in Willebroek. Wij van Fiberklaar houden de inwoners via de post op de hoogte over de aanleg in hun buurt.

Vier mee op 15 september

We willen samen met de inwoners van Willebroek de komst van ons netwerk vieren. Daarom nodigen we hen uit op donderdag 15 september op het August Van Landeghemplein. Tussen 14.00 en 19.00 uur staan onze fiberexperts, de aannemer en de deelnemende internetproviders voor hen klaar.