Lokaal

Eerste spadesteek aanleg fibernetwerk in Willebroek

Willebroek - 22 september 2022
Eerste spadesteek aanleg fibernetwerk in Willebroek

Fiberklaar viert vandaag officieel de uitrol van zijn open glasvezelnetwerk in Willebroek met een symbolische eerste spadesteek. Dit feestelijke moment vond plaats in aanwezigheid van burgemeester Eddy Bevers, schepen van Openbare Werken Luc Spiessens en aannemer Solutions30.

Aannemer Solutions30 is ondertussen al gestart met de werken op het terrein. Wanneer de aannemer begint in een nieuwe straat, ontvangen alle bewoners enkele dagen op voorhand een brief in de bus met de nodige praktische informatie. De werken in Willebroek zullen, als alles volgens schema verloopt, in het najaar van 2023 volledig afgerond zijn. ​

280 km glasvezelkabel

Eerder dit jaar kondigde Fiberklaar de komst van het fibernetwerk aan in Willebroek met een uitgebreide informatiecampagne. Vandaag gaat officieel de eerste spade in de grond. Het glasvezelnetwerk in Willebroek omvat 11.356 potentiële huisaansluitingen, goed voor 280 km glasvezelkabel.

Klaar voor digitale toekomst 
De gratis huisaansluiting van Fiberklaar komt in de vorm van een fibercontactdoos waarmee de inwoners van Willebroek klaar zijn om de digitale toekomst in huis te halen. De capaciteit van een glasvezelkabel is virtueel oneindig en bovendien is het glasvezelnetwerk bliksemsnel en zeer stabiel. Fiberklaar biedt zelf géén internetabonnementen aan, maar stelt zijn netwerk open voor alle operatoren. Dat wil zeggen dat de inwoners van Willebroek de vrije keuze hebben voor de deelnemende telecomprovider die het meest geschikt is voor diensten zoals internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming en telefonie. 

Op dit moment bieden Proximus, edpnet, Multifiber en RapidXS hun diensten aan op het netwerk van Fiberklaar. Verwacht wordt dat in de toekomst nog andere providers op de fiberkar zullen springen. 


Inwoners die nog geen gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk van Fiberklaar hebben aangevraagd kunnen dit doen via de website fiberklaar.be/willebroek

Aannemer Solutions30 voert de werkzaamheden in Willebroek uit. Heb je vragen over de aanleg van fiber in jouw buurt? Neem dan rechtstreeks contact op met aannemer Solutions30 via solutions30@fiberklaar.be of het nummer 0800 159 05 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur).

Voor algemene vragen over een fiberaansluiting, kun je terecht bij Fiberklaar via service@fiberklaar.be of 078 31 99 87. Via onze adreschecker kun je nagaan of jouw adres in een aansluitbare zone ligt.