Nieuws

Eerste spadesteek voor aanleg fibernetwerk in Aartselaar

Aartselaar - 16 maart 2022
Eerste spadesteek voor aanleg fibernetwerk in Aartselaar

 

Op woensdag 16 maart werd in Aartselaar de symbolische eerste spadesteek gezet voor de aanleg van het fibernetwerk. Na dit officiële startschot begint Fiberklaar op 21 maart met de grondwerken. Fiberklaar werkt daarvoor nauw samen met het lokale bestuur en een ervaren team van aannemer Solutions30 Belgium.

Fiberklaar wil fiberaansluitingen toegankelijk maken voor de inwoners van kleinere gemeenten en provinciesteden, niet enkel voor wie in het centrum van grote steden woont. En nu is dus Aartselaar aan de beurt. In de Antwerpse gemeente wordt het fibernetwerk 76 kilometer lang, en gaat langs 6.655 woningen en bedrijven. De uitrol van het glasvezelnetwerk in Aartselaar moet in maart van volgend jaar afgerond zijn.

Foto: Sophie De Wit (burgemeester Aartselaar), Rik Missault (CEO Fiberklaar), Luc Brusselaers (Chief Revenue Officer Solutions30 Belgium), Raf Winnelinckx (CEO Solutions30 Belgium), Geert Guilliams (Fiber Manager Solutions30 Belgium), Chris De Hondt (City Manager Solutions30 Belgium), Dirk Verbruggen (Project Manager Fiberklaar)


“We zijn erg trots dat we onze inwoners samen met Fiberklaar nu al een fibernetwerk kunnen aanbieden. Dit nieuwe netwerk zal voor onze gezinnen een wereld van verschil betekenen. Samen met Fiberklaar en de aannemer zorgt de gemeente ervoor dat eventuele overlast door te aanleg van het netwerk tot een minimum beperkt wordt: op de meeste plaatsen zijn de werken al na twee dagen afgerond”
, aldus Sophie De Wit, burgemeester van Aartselaar. 

Fiberklaar wil tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens voorzien van een fiberaansluiting in huis.

“De uitrol van fiber in Vlaanderen begint nu echt snelheid te maken. De Vlaming loopt warm voor fiber in de eigen woonkamer, dat merken we ook in de provincie Antwerpen: we zijn klaar voor de toekomst”, zegt Rik Missault, CEO van Fiberklaar. “De uitrol in Aartselaar is een belangrijke stap in het verhaal van fiber in Vlaanderen, waarin Fiberklaar een cruciale rol speelt.”

Het hele gebied wordt gratis aangelegd

Tijdens de campagne koos 1 op de 5 inwoners van Aartselaar reeds voor fiber. Dankzij dit enthousiasme kan Fiberklaar het open fibernetwerk aanleggen en krijgt iedereen in het gebied een gratis aansluiting aangeboden. Dus ook wie nog geen fiberabonnement afsloot bij een van de internetproviders die het Fiberklaar-netwerk gebruiken, krijgt een extra kans om z’n woning fiberklaar te maken. Zonder abonnementsverplichting en geheel vrijblijvend.

Op die manier wil Fiberklaar inwoners ontzorgen op lange termijn en vermijden dat er opnieuw infrastructuurwerken, met de nodige ongemakken en kosten, zouden moeten worden uitgevoerd als huishoudens alsnog de switch naar fiber zouden willen maken binnen enkele jaren. Wie nu fiber in huis haalt zit helemaal goed voor de toekomst, want de capaciteit van zo’n kabel is virtueel oneindig.

Aannemer Solutions30 Belgium voert de werkzaamheden in Aartselaar uit. Hebt u vragen over de aanleg van fiber in uw buurt? Neem dan rechtstreeks contact op met aannemer Solutions30 Belgium via solutions30@fiberklaar.be of het gratis nummer 0800-15 905 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur)

Voor algemene vragen over een fiberaansluiting kunt u terecht bij Fiberklaar via  service@fiberklaar.be of 078 31 99 87.