Nieuws

Destelbergen wordt de nieuwste fibergemeente in Vlaanderen.

Destelbergen - 1 augustus 2022
Destelbergen wordt de nieuwste fibergemeente in Vlaanderen.

Eén op de vijf inwoners van Destelbergen wil z’n woning gratis laten aansluiten op het bliksemsnelle glasvezelnetwerk van Fiberklaar. Dus beginnen wij het te bouwen. Zo maken we de Oost-Vlaamse gemeente klaar voor een toekomst met grenzeloos en stabiel internet.  

Fiber in Destelbergen 

Dat 20% van de inwoners vol overtuiging koos voor glasvezel — ook wel fiber genoemd — is goed nieuws voor de rest van Destelbergen. Dankzij deze fiberpioniers kunnen wij van Fiberklaar nu elke aansluitbare woning gratis fiberklaar maken. Dat wil zeggen dat we er een glasvezelkabel leggen en een fibercontactdoos plaatsen. Ontdek de voordelen en voorwaarden. 

De aannemer komt langs 

De aannemer bereidt nu de aanleg van het fibernetwerk voor. Hij gaat vrijblijvend langs bij elke woning die hij kan aansluiten, om te kijken hoe de glasvezelkabel het best binnenkomt. Inwoners die nog niet kozen voor fiber kunnen dat nog doen via de aannemer of via onze website.   

Waarom kiezen voor fiber? 

Wie een fiberaansluiting heeft, krijgt volledige controle over z’n internetgebruik. Ons fibernetwerk garandeert namelijk bliksemsnel, stabiel en grenzeloos dataverkeer op élk moment — zowel om gegevens te verzenden als te ontvangen. Het aantal personen dat online is, heeft geen invloed op de kwaliteit van de verbinding.  

Daarnaast is het Fiberklaar-netwerk toegankelijk voor elke provider die zijn diensten erop wil aanbieden en daarvoor ons netwerk huurt. Zo kiezen de inwoners van Destelbergen helemaal zelf met welke deelnemende internetprovider ze in zee gaan, nu en in de toekomst.  

Aannemer F4F gaat aan de slag 

Aannemer F4F sleutelt in Destelbergen aan ons open fibernetwerk. Wij van Fiberklaar houden de inwoners via de post op de hoogte over de aanleg in hun buurt.  

Daar klinken we op! 

De komst van ons fibernetwerk is een belangrijke mijlpaal voor Destelbergen! Dat willen we samen met de inwoners vieren, op woensdag 11 augustus in fitnesscentrum Fit-Out. Tussen 15.00 en 20.00 uur staan onze fiberexperts, de aannemer en de deelnemende internetproviders voor hen klaar.