Lokaal

Heropstart fiberwerken in Destelbergen

Destelbergen - 28 december 2022
Heropstart fiberwerken in Destelbergen

Op 9 januari 2023 gaat Fiberklaar opnieuw aan de slag in Destelbergen. In samenspraak met het lokaal bestuur worden de werken nog nauwgezetter opgevolgd. 

Voor de aanleg van een volledig nieuw glasvezelnetwerk zijn er graafwerken nodig, voornamelijk op voetpaden en opritten. Die werken kunnen enige hinder inhouden, maar we trachten die steeds te beperken.  

Eind november besliste het lokaal bestuur Destelbergen geen nieuwe werken van Fiberklaar te vergunnen. Ze vroegen ons eerst de bestaande werven af te werken en eventuele schade te herstellen, om zo de hinder verder te beperken. 

In december gingen Fiberklaar en aannemer Fiber4Flanders meteen aan de slag met de opmerkingen van het lokaal bestuur. We herstelden alle gebreken op de werven en gingen met de gemeente in gesprek om onze aanpak verder te verbeteren. 

Vanaf 9 januari kunnen we opnieuw aan het werk volgens de gemaakte afspraken. Zowel de werken in de straat als huisbezoeken starten dan weer op in Destelbergen. De opstart van de graafwerken gebeurt met maximum twee werkploegen. Na een gunstig verloop, kunnen we het aantal ploegen optrekken tot vier.  

Fiberklaar blijft tijdens het verdere verloop van de werken in nauw contact met het lokaal bestuur Destelbergen. 

Vragen of opmerkingen? 

Heb je een vraag over de werken of wil je een probleem melden? Bel naar het gratis nummer 0800 270 01 (ma.-vrij. 9u-17u) of mail naar fiber4flanders@fiberklaar.be.

Meer uitleg over Fiberklaar? Neem ook een kijkje op fiberklaar.be/aanpak en fiberklaar.be/aanleg