Fiberklaar bouwt het open netwerk dat klaar is voor de toekomst.

visual

Wij maken Destelbergen klaar voor een bliksemsnel ​en stabiel fibernetwerk.​

Wil jij een gratis fiberaansluiting bij je thuis of in je zaak? Da’s een bliksems goed idee, want fiber is een betrouwbare technologie die klaar is voor de datavolumes en het internetgebruik van vandaag én van de toekomst. Zo kun je altijd grenzeloos surfen, streamen, gamen en digitaal tv-kijken. Wij bouwen ons netwerk gemeente per gemeente en stad per stad. 
project-visual

Aannemer Fiber4Flanders gaat aan de slag

Onze aannemer Fiber4Flanders voert de werkzaamheden in Destelbergen uit. Wil je meer weten over de planning? Ervaar je problemen door de werken? Neem dan contact op met Fiber4Flanders via fiber4flanders@fiberklaar.be of via het gratis telefoonnummer 0800 270 01 (op werkdagen van 9 tot 17 uur). 

Wil je graag een afspraak maken voor een huisbezoek? Dat kan via hun website

Wat staat er op de planning?

stappenplan
01. De aannemer komt bij jou langs

De aannemer brengt jou een bezoek om te kijken waar de glasvezelkabel het best binnenkomt, en dus waar hij je fibercontactdoos zal plaatsen. Daarbij houdt hij natuurlijk niet alleen rekening met de technische vereisten, maar ook met jouw wensen. De aannemer verwittigt je op tijd van onze komst, via een brief. Ben je niet thuis? Dan laat de aannemer een kaartje achter met de vraag om een afspraak te maken. 

02. Aanleg in jouw straat

De aannemer legt in opdracht van Fiberklaar de glasvezelkabel aan in de straat, doorgaans onder het voetpad, en van in de straat tot aan je woning of zaak. We maken goede afspraken met het lokaal bestuur om de hinder zo veel mogelijk te beperken, en we zorgen dat je woning of zaak bereikbaar blijft. 

03. We sluiten je woning gratis aan op ons netwerk

Onze technicus maakt je woning of zaak kosteloos fiberklaar. Hij trekt de glasvezelkabel tot bij jou binnen en installeert de fibercontactdoos op de plaats die jij en de aannemer tijdens zijn eerste bezoek zijn overeengekomen.

04. Klaar voor digitale vrijheid

Na de aanleg zit ons werk erop, maar we helpen je graag verder mocht je nog vragen hebben. Heb je al een fiberabonnement gekozen? Je internetprovider zorgt voor de installatie van je modem en activeert je diensten. Heb je nog geen fiberabonnement genomen? Dat kun je nu of later nog afsluiten bij een van de deelnemende internetproviders. Daarna geniet je van internet, digitale tv en telefonie via ons fibernetwerk.

Onze infomomenten

Een nieuw internettijdperk staat voor de deur. We bereiden je graag tot in de puntjes voor op streamen en surfen met lichtsnelheid. Op onze infomomenten online of in je buurt vertellen we je alles over fiber en ons netwerk.

14 juli 2022

19:30 - 21:00

Online infomoment

Locatie: Webinar

Afgelopen Lees meer
Tijdens een algemene presentatie informeren we je over de voordelen van glasvezel en de toekomstige mogelijkheden. Uiteraard vertellen we je ook hoe je je kunt aansluiten op ons fibernetwerk. Daarna heb je alle ruimte om vragen te stellen. Het infomoment duurt ongeveer 60 minuten. Je kunt de online sessie volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen via chat.
26 juli 2022

17:00 - 19:00

Infomoment

Locatie: Chaflo, Dendermondesteenweg 336, 9070 Destelbergen

Afgelopen Lees meer

Tijdens deze informatieavond kom je alles te weten over fiber en Fiberklaar. We doen alles uit de doeken in een presentatie van ongeveer 40 minuten. Er is ruimschoots tijd voor vragen en antwoorden.

Programma:

  • 17.00 u.: onthaal
  • 17.30 u.: fiberpresentatie en vraagmoment
  • 18.30 u.: infomarkt met een drankje
  • 19.00 u.: einde
26 juli 2022

19:00 - 21:00

Infomoment

Locatie: Chaflo, Dendermondesteenweg 336, 9070 Destelbergen

Afgelopen Lees meer

Tijdens deze informatieavond kom je alles te weten over fiber en Fiberklaar. We doen alles uit de doeken in een presentatie van ongeveer 40 minuten. Er is ruimschoots tijd voor vragen en antwoorden.

Programma:

  • 19.00 u.: onthaal
  • 19.30 u.: fiberpresentatie en vraagmoment
  • 20.30 u.: infomarkt met een drankje
  • 21.00 u.: einde

 

11 augustus 2022

15:00 - 20:00

Destelbergen gaat voor fiber

Locatie: Fit-Out, Damvalleistraat 40, 9070 Destelbergen

Afgelopen Lees meer

Destelbergen gaat nu helemaal voor fiber. Dat willen we samen vieren! Vooraf inschrijven hoeft niet. 

Onze fiberexperts, aannemer en de aanwezige internetproviders beantwoorden met plezier al je vragen. We verwelkomen je tussen 15.00 en 20.00 uur met een hapje en drankje bij Fit-Out, Damvalleistraat 40, 9070 Destelbergen.

 

Kom je naar het infomoment op 11/08 en wil je even bewegen? Doe dan meteen gratis mee aan een groepsles bodyjam (dans), bodybalance (yoga en pilates) of bodycombat (high energy work-out met bewegingen uit karate, kickboxing en tai-chi)! De lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Meld je hiervoor even aan via comm “Fiberklaar 11 augustus + naam gewenste les” via commfiber@fiberklaar.be .

16u00 Bodyjam (dans) 
18u00 Bodybalance (mix tussen yoga en pilates) 
20u00 Bodycombat (high energy work-out met bewegingen uit karate, kickboxing en tai-chi)

Tot dan!

17 februari 2023

14:00 - 18:00

Fiber on Tour

Locatie: De Matroos, Magerstraat 13, 9070 Destelbergen

Afgelopen Lees meer

Onze fiberexperts en aannemer Fiber4Flanders beantwoorden met plezier al je vragen over de aanleg van ons netwerk in Destelbergen.

We verwelkomen je tussen 14.00 en 18.00 uur. 

Tot dan!

20 mei 2024

08:00 - 12.00

Infopunt appartementen Destelbergen

Locatie: Heusdendorp, Destelbergen

Afgelopen Lees meer

Wat met Fiberklaar in jouw appartement? Kom naar ons infopunt op maandag 20 mei op de wekelijkse markt in Destelbergen. We nemen je mee doorheen alle stappen van de aanleg van ons netwerk, de rol van jouw syndicus én beantwoorden al jouw vragen. Afhankelijk van de situatie van jouw appartement, kunnen we ter plaatse ook meteen jouw huisbezoek inplannen. Dan is jouw aansluiting nog dichterbij! 

Het infopunt is van 8 tot 12 uur. Je bent doorlopend welkom en hoeft je vooraf niet in te schrijven. 

 

 

icon-fiberklaar-blue
100% fiber

Ons netwerk bestaat volledig uit glasvezel — tot in je woning of zaak — en is storingvrij en bliksemsnel.

icon-netwerk-blue
open netwerk

Kies zelf je provider, nu en in de toekomst.

icon-home-blue
1 fiberkabel

Je bent altijd met het hele gezin én al je apparaten tegelijk stabiel online.

Heropstart fiberwerken in Destelbergen

Op 9 januari 2023 gaat Fiberklaar opnieuw aan de slag in Destelbergen. In samenspraak met het lokaal bestuur worden de werken nog nauwgezetter opgevolgd.
28 december 2022

Destelbergen wordt de nieuwste fibergemeente in Vlaanderen.

Meer dan 20% van de inwoners Destelbergen wil z’n woning gratis laten aansluiten op het Fiberklaar-netwerk. Dus beginnen wij het te bouwen. Lees snel meer.

01 augustus 2022
Fibergids

Ontdek wat fiber voor jou kan betekenen in onze fibergids.

Grenzeloos surfen, streamen, gamen, digitaal tv-kijken en thuiswerken? Fiber maakt het waar. We vertellen je alles over deze betrouwbare technologie.

De fiberinternetproviders

Zonder fiberabonnement ook geen bliksemsnel en superstabiel internet in jouw woning of bedrijf. Gelukkig bieden er enkele enthousiaste internetproviders hun diensten aan op ons open netwerk. Zo vind je gegarandeerd een abonnement op jouw maat.