Fiberklaar bouwt het open netwerk dat klaar is voor de toekomst.

visual

Wij maken Sint-Niklaas klaar voor een bliksemsnel ​en stabiel fibernetwerk.​

Wil jij een gratis fiberaansluiting bij je thuis of in je zaak? Da’s een bliksems goed idee, want fiber is een betrouwbare technologie die klaar is voor de datavolumes en het internetgebruik van vandaag én van de toekomst. Zo kun je altijd grenzeloos surfen, streamen, gamen en digitaal tv-kijken. Wij bouwen ons netwerk gemeente per gemeente en stad per stad.
project-visual

Aannemer BESIX Unitec is aan de slag

Onze aannemer BESIX Unitec voert momenteel werkzaamheden in Sint-Niklaas uit. Wil je meer weten over de planning? Ervaar je problemen door de werken? Neem dan contact op met BESIX Unitec via besixunitec@fiberklaar.be of via het gratis nummer 0800 20 079 (op werkdagen van 8 tot 16 uur). 

Belangrijk om te weten! Op grondgebied Sint-Niklaas zijn er meerdere aannemers actief. In Belsele en Sinaai zal aannemer Constructel de werken op zich nemen.
Wil je zeker zijn van de juiste contactgegevens, geef dan je adres in via de adrescheck. Scroll naar beneden op de pagina en klik vervolgens op de zin 'Nog niet overtuigd? Lees hier meer.' 

Wat staat er op de planning?

stappenplan
01. De aannemer komt bij jou langs

De aannemer brengt jou een bezoek om te kijken waar de glasvezelkabel het best binnenkomt, en dus waar hij je fibercontactdoos zal plaatsen. Daarbij houdt hij natuurlijk niet alleen rekening met de technische vereisten, maar ook met jouw wensen. De aannemer verwittigt je op tijd van onze komst, via een brief. Ben je niet thuis? Dan laat de aannemer een kaartje achter met de vraag om een afspraak te maken. 

Lees hier alles wat je moet weten over het huisbezoek

02. Aanleg in jouw straat

De aannemer legt in opdracht van Fiberklaar de glasvezelkabel aan in de straat, doorgaans onder het voetpad, en van in de straat tot aan je woning of zaak. We maken goede afspraken met het lokaal bestuur om de hinder zo veel mogelijk te beperken, en we zorgen dat je woning of zaak bereikbaar blijft. 

03. We sluiten je woning gratis aan op ons netwerk

Onze technicus maakt je woning of zaak kosteloos fiberklaar. Hij trekt de glasvezelkabel tot bij jou binnen en installeert de fibercontactdoos op de plaats die jij en de aannemer tijdens zijn eerste bezoek zijn overeengekomen.

04. Klaar voor digitale vrijheid

Na de aanleg zit ons werk erop, maar we helpen je graag verder mocht je nog vragen hebben. Heb je al een fiberabonnement gekozen? Je internetprovider zorgt voor de installatie van je modem en activeert je diensten. Heb je nog geen fiberabonnement genomen? Dat kun je nu of later nog afsluiten bij een van de deelnemende internetproviders. Daarna geniet je van internet, digitale tv en telefonie via ons fibernetwerk.

icon-fiberklaar-blue
100% fiber

Ons netwerk bestaat volledig uit glasvezel — tot in je woning of zaak — en is storingvrij en bliksemsnel.

icon-netwerk-blue
open netwerk

Kies zelf je provider, nu en in de toekomst.

icon-home-blue
1 fiberkabel

Je bent altijd met het hele gezin én al je apparaten tegelijk stabiel online.

Onze infomomenten

Een nieuw internettijdperk staat voor de deur. We bereiden je graag tot in de puntjes voor op streamen en surfen met lichtsnelheid. Op onze infomomenten online of in je buurt vertellen we je alles over fiber en ons netwerk.

09 juni 2022

09:00 - 13:00

Pop-up Infopunt

Locatie: Grote Markt, 9100 Sint-Niklaas

Afgelopen Lees meer

Heb je vragen over de aanleg of jouw aansluiting? Kom gerust langs bij ons pop-up infopunt.

16 juni 2022

19:30

Online infomoment

Locatie: Webinar

Afgelopen Lees meer
Online infomoment Fiberklaar
Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.
21 juni 2022

16:30 & 19:00

Infomoment

Locatie: De Casino (Stationsstraat 104, 9100 Sint-Niklaas)

Afgelopen Lees meer

Tijdens deze informatieavond kom je alles te weten over fiber en Fiberklaar.
We doen alles uit de doeken in een presentatie van ongeveer 40 minuten. Er is ruimschoots tijd voor vragen en antwoorden.

Programma live infomoment

16:00 onthaal
16:30 presentatie
17:30 infomarkt met een drankje
18:30 voorziene einde

&

18:30 onthaal
19:00 presentatie
20:00 infomarkt met een drankje
21:00 voorziene einde

12 juli 2022

15:00 - 19:00

Sint-Niklaas gaat voor fiber

Locatie: Café Congé, Parklaan 89, 9100 Sint-Niklaas

Afgelopen Lees meer

Sint-Niklaas gaat nu helemaal voor fiber. Na een succesvolle eerste fase starten we straks ook de aanleg van ons netwerk in het tweede en grootste deel van Sint-Niklaas. Dat willen we samen vieren! Vooraf inschrijven hoeft niet. 

Ben jij er ook bij?    

Onze fiberexperten verwachten je op dinsdag 12 juli tussen 15.00 en 19.00 uurin  Café Congé, Parklaan 89, 9100 Sint-Niklaas.  Daar vertellen we je,  samen met onze aannemer,  graag hoe de bouw van ons netwerk verloopt. Je maakt ook kennis met de aanwezige providers  die hun internetdiensten zullen aanbieden op ons open glasvezelnetwerk.    

  Kom je langs? 

   Tot snel!  

02 september 2022

16:00 - 20:00

Vredefeesten

Locatie: Grote Markt, 9100 Sint-Niklaas

Afgelopen Lees meer

Heb je vragen over de aanleg of jouw aansluiting? Kom gerust langs bij ons pop-up infopunt tijdens de Vredefeesten in Sint-Niklaas, op de Grote Markt.

03 september 2022

14:00 - 20:00

Vredefeesten

Locatie: Grote Markt, 9100 Sint-Niklaas

Afgelopen Lees meer

Heb je vragen over de aanleg of jouw aansluiting? Kom gerust langs bij ons pop-up infopunt tijdens de Vredefeesten in Sint-Niklaas, op de Grote Markt.

04 september 2022

12:00 - 18:00

Vredefeesten

Locatie: Grote Markt, 9100 Sint-Niklaas

Afgelopen Lees meer

Heb je vragen over de aanleg of jouw aansluiting? Kom gerust langs bij ons pop-up infopunt tijdens de Vredefeesten in Sint-Niklaas, op de Grote Markt.

28 maart 2023

19:30 - 20:30

Online infomoment Sint-Niklaas

Locatie: Webinar

Afgelopen Lees meer
Tijdens een algemene presentatie informeren we je over de voordelen van glasvezel en de toekomstige mogelijkheden. Uiteraard vertellen we je ook hoe je je kunt aansluiten op ons fibernetwerk. Daarna heb je alle ruimte om vragen te stellen. Het infomoment duurt ongeveer 45 minuten. Je kunt de online sessie volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen via chat.
30 maart 2023

14:00 - 19:00

Infomoment Sint-Niklaas

Locatie: Zaal Toon, Wijnveld 251, 9112 Sinaai

Afgelopen Lees meer

Ook Belsele en Sinaai willen we voorzien van ons supersnel en stabiel glasvezelnetwerk. Is voor jou niet alles duidelijk? Stel jouw vragen tijdens onze infonamiddag. Je komt er alles te weten over fiber en Fiberklaar en kan er ook ter plaatse intekenen voor jouw gratis aansluiting. Vooraf inschrijven hoeft niet. Hopelijk tot dan!

27 april 2023

14:00 - 19:00

Fiber on Tour

Locatie: Voetbal Kantine SKN, Meesterstraat 112c, 9100 Sint-Niklaas

Afgelopen Lees meer

Onze fiberexperts en aannemer BESIX Unitech beantwoorden met plezier al je vragen over de aanleg van ons netwerk in Sint-Niklaas.

We verwelkomen je tussen 14.00 en 19.00 uur. 

Tot dan!

16 november 2023

14:00 - 18:00

FiberMoment Sint-Niklaas

Locatie: Royal Tennis Club - Sparrenhofstraat 57, 9100 Sint-Niklaas

Afgelopen Lees meer

Je vroeg je gratis huisaansluiting al aan of je bent het van plan? Of de installatie van jouw fiberkabel is intussen gebeurd?

Kom langs op het FiberMoment op donderdag 16 november en geniet van een drankje samen met je buren. 

- Maak kennis met de deelnemende internetproviders en ontdek hun internetabonnementen en de mogelijkheden via de fiberkabel. 
- Maak ter plaatse een afspraak voor een huisbezoek.
- Stel al jouw vragen aan onze fiberexperts.
- Leer hoe de fiberkabel je WiFi-ervaring verbetert en ontvang tips voor optimale interne bekabeling. 
- Ervaar bliksemsnelle snelheden via demonstraties. 

Je bent welkom tussen 14 en 18 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig. 

Tot dan! 

30 mei 2024

08:00 - 12.00

Infopunt appartementen Sint-Niklaas

Locatie: Grote Markt, Sint-Niklaas

Afgelopen Lees meer

Wat met Fiberklaar in jouw appartement? Kom naar ons infopunt op donderdag 30 mei op de markt in Sint-Niklaas. We nemen je mee doorheen alle stappen van de aanleg van ons netwerk, de rol van jouw syndicus én beantwoorden al jouw vragen. Afhankelijk van de situatie van jouw appartement, kunnen we ter plaatse ook meteen jouw huisbezoek inplannen. Dan is jouw aansluiting nog dichterbij! 

Het infopunt is van 8 tot 12 uur. Je bent doorlopend welkom en hoeft je vooraf niet in te schrijven. 

 

 

Ook Belsele en Sinaai surfen straks bliksemsnel

Ons bliksemsnel fibernetwerk brengt de digitale toekomst naar Belsele en Sinaai. Wij en de aannemer zijn volop bezig om de aanleg voor te bereiden.

14 maart 2023

Krachttoer: negen maanden na oprichting eerste bewoner supersnel internet

De eerste actieve internetaansluiting via Fiberklaar is er. Benny Poppe is de eerste die supersnel surft via een fiberabonnement van Proximus.

23 december 2021

Sint-Niklaas krijgt bliksemsnel internet

Stad per stad en gemeente per gemeente maken we Vlaanderen fiberklaar. In Sint Niklaas werd een sinterklaascadeau bezorgd.

06 december 2021
Fibergids

Ontdek wat fiber voor jou kan betekenen in onze fibergids.

Grenzeloos surfen, streamen, gamen, digitaal tv-kijken en thuiswerken? Fiber maakt het waar. We vertellen je alles over deze betrouwbare technologie.

De fiberinternetproviders

Zonder fiberabonnement ook geen bliksemsnel en superstabiel internet in jouw woning of bedrijf. Gelukkig bieden er enkele enthousiaste internetproviders hun diensten aan op ons open netwerk. Zo vind je gegarandeerd een abonnement op jouw maat.