Fiberklaar bouwt het open netwerk dat klaar is voor de toekomst.

visual

Wij maken Dendermonde klaar voor een bliksemsnel ​en stabiel fibernetwerk.​

Wil jij een gratis fiberaansluiting bij je thuis of in je zaak? Da’s een bliksems goed idee, want fiber is een betrouwbare technologie die klaar is voor de datavolumes en het internetgebruik van vandaag én van de toekomst. Zo kun je altijd grenzeloos surfen, streamen, gamen en digitaal tv-kijken. Wij bouwen ons netwerk gemeente per gemeente en stad per stad.
project-visual

Aannemer Solutions30 gaat aan de slag

Onze aannemer Solutions30 voert de werkzaamheden in Dendermonde uit. Wil je meer weten over de planning? Ervaar je problemen door de werken? Neem dan contact op met Solutions30 via solutions30@fiberklaar.be of via het gratis telefoonnummer 0800 159 05 (op werkdagen van 9 tot 18 uur). 

Wat staat er op de planning?

stappenplan
01. De aannemer komt bij jou langs

De aannemer brengt jou een bezoek om te kijken waar de glasvezelkabel het best binnenkomt, en dus waar hij je fibercontactdoos zal plaatsen. Daarbij houdt hij natuurlijk niet alleen rekening met de technische vereisten, maar ook met jouw wensen. De aannemer verwittigt je op tijd van onze komst, via een brief. Ben je niet thuis? Dan laat de aannemer een kaartje achter met de vraag om een afspraak te maken. 

02. Aanleg in jouw straat

De aannemer legt in opdracht van Fiberklaar de glasvezelkabel aan in de straat, doorgaans onder het voetpad, en van in de straat tot aan je woning of zaak. We maken goede afspraken met het lokaal bestuur om de hinder zo veel mogelijk te beperken, en we zorgen dat je woning of zaak bereikbaar blijft. 

03. We sluiten je woning gratis aan op ons netwerk

Onze technicus maakt je woning of zaak kosteloos fiberklaar. Hij trekt de glasvezelkabel tot bij jou binnen en installeert de fibercontactdoos op de plaats die jij en de aannemer tijdens zijn eerste bezoek zijn overeengekomen.

04. Klaar voor digitale vrijheid

Na de aanleg zit ons werk erop, maar we helpen je graag verder mocht je nog vragen hebben. Heb je al een fiberabonnement gekozen? Je internetprovider zorgt voor de installatie van je modem en activeert je diensten. Heb je nog geen fiberabonnement genomen? Dat kun je nu of later nog afsluiten bij een van de deelnemende internetproviders. Daarna geniet je van internet, digitale tv en telefonie via ons fibernetwerk.

icon-fiberklaar-blue
100% fiber

Ons netwerk bestaat volledig uit glasvezel — tot in je woning of zaak — en is storingvrij en bliksemsnel.

icon-netwerk-blue
open netwerk

Kies zelf je provider, nu en in de toekomst.

icon-home-blue
1 fiberkabel

Je bent altijd met het hele gezin én al je apparaten tegelijk stabiel online.

Onze infomomenten

Een nieuw internettijdperk staat voor de deur. We bereiden je graag tot in de puntjes voor op streamen en surfen met lichtsnelheid. Op onze infomomenten online of in je buurt vertellen we je alles over fiber en ons netwerk.

06 juni 2022

08:30 - 13:00

Pop-up Infopunt

Locatie: Vlasmarkt, 9200 Dendermonde

Afgelopen Lees meer

Heb je vragen over de aanleg of jouw aansluiting? Kom gerust langs bij ons pop-up infopunt.

14 juni 2022

18:30 - 21:00

Infomoment

Locatie: Parochiehuis Otterstraat 124, 9200 Dendermonde

Afgelopen Lees meer
Tijdens deze informatieavond kom je alles te weten over fiber en Fiberklaar. We doen alles uit de doeken in een presentatie van ongeveer 40 minuten. Er is ruimschoots tijd voor vragen en antwoorden.
30 juni 2022

19.30 - 21:30

Online Infomoment

Locatie: Webinar

Afgelopen Lees meer
Tijdens een algemene presentatie informeren we je over de voordelen van glasvezel en de toekomstige mogelijkheden. Uiteraard vertellen we je ook hoe je je kunt aansluiten op ons fibernetwerk. Daarna heb je alle ruimte om vragen te stellen. Het infomoment duurt ongeveer 60 minuten. Je kunt de online sessie volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen via chat.
20 juli 2022

15:00 - 20:00

Dendermonde gaat voor fiber

Locatie: Parochiaal Centrum Lutterzele (Sint-Lutgardiskerk), Spoorwegstraat, 9200 St.-Gillis-Dendermonde

Afgelopen Lees meer

Dendermonde gaat nu helemaal voor fiber. Na een succesvolle eerste campagne beginnen we straks ook met bouwen in het tweede gebied. Dat willen we samen vieren! Vooraf inschrijven hoeft niet. 

Ben jij er ook bij?    

Onze fiberexperten verwachten je op woensdag 20 juli tussen 15.00 en 20.00 uurin  Parochiaal Centrum Lutterzele (Sint-Lutgardiskerk), Spoorwegstraat, 9200 Sint-Gillis-Dendermonde.  Daar vertellen we je,  samen met onze aannemer,  graag hoe de bouw van ons netwerk verloopt. Je maakt ook kennis met de aanwezige providers  die hun internetdiensten zullen aanbieden op ons open glasvezelnetwerk.    

  Kom je langs? 

   Tot snel!  

04 september 2022

14:00 - 22:00

Bloemencorso

Locatie: Burgemeester Potiaulaan 8 - 10; Sint-Gillis Dendermonde

Afgelopen Lees meer
Heb je vragen over de aanleg of jouw aansluiting? Kom gerust langs bij ons pop-up infopunt tijdens de Bloemencorso in Dendermonde.
18 februari 2024

8.00-12.00

Pop-up infopunt markt

Locatie: Sportdienst Sint Gillis, Van Langehovestraat 203, Dendermonde

Afgelopen Lees meer

Wil je meer te weten komen over fiber of wil je een aansluiting aanvragen?

Kom gerust langs bij ons pop-up infopunt op de markt. Onze fiberexperts staan je met plezier te woord.

We zijn aanwezig van 8 tot 12 uur.

30 april 2024

16:00 - 20:00

Infopunt appartementen Dendermonde

Locatie: Het Vaderland, Grote Markt 17, Dendermonde

Afgelopen Lees meer

Wat met Fiberklaar in jouw appartement? Kom op dinsdag 30 april naar ons infopunt in Het Vaderland (eerste verdiep), Grote Markt 17 in Dendermonde. We nemen je mee doorheen alle stappen van de aanleg van ons netwerk, de rol van jouw syndicus én beantwoorden al jouw vragen. Afhankelijk van de situatie van jouw appartement, kunnen we ter plaatse ook meteen jouw huisbezoek inplannen. Dan is jouw aansluiting nog dichterbij! 

Het infopunt is van 16 tot 20 uur. Je bent doorlopend welkom en hoeft je vooraf niet in te schrijven. 

14 mei 2024

14:00 - 18:00

FiberUpdate

Locatie: Het Vaderland, Grote Markt 17, Dendermonde

Afgelopen Lees meer

Onze fiberexperts en aannemer Solutions30 beantwoorden met plezier al je vragen over de aanleg van ons netwerk in Geraardsbergen. We kunnen je ook helpen met het maken van een afspraak voor een huisbezoek. We verwelkomen je doorlopend tussen 14.00 uur en 18.00 uur. 

Vooraf inschrijven is niet nodig.

Tot dan!

Drie werven in Dendermonde liggen even stil

Op donderdag 9 februari heeft FOD Sociale Zaken drie van de zes werven van aannemer Solutions30 in Dendermonde stilgelegd. En dat omdat bleek dat de aannemer voor deze drie werven niet volledig voldeed aan de ...
10 februari 2023

Dendermonde blijft enthousiast voor fiber

Wat goed is, komt snel. Dus zetten we nu al de volgende stap in de Dendermondse fiberrevolutie. Binnenkort kunnen nog meer inwoners kiezen voor fiber — ook wel glasvezel — bij hen thuis, want we bouwen verder aan ons ...
19 juli 2022

Het Fiberklaar-netwerk komt officieel naar Dendermonde

Dendermonde, zet je schrap voor de beste internetbeleving die je je kunt indenken, want … ons bliksemsnelle fibernetwerk komt er nu écht aan! Lees meer.

10 mei 2022
Fibergids

Ontdek wat fiber voor jou kan betekenen in onze fibergids.

Grenzeloos surfen, streamen, gamen, digitaal tv-kijken en thuiswerken? Fiber maakt het waar. We vertellen je alles over deze betrouwbare technologie.

De fiberinternetproviders

Zonder fiberabonnement ook geen bliksemsnel en superstabiel internet in jouw woning of bedrijf. Gelukkig bieden er enkele enthousiaste internetproviders hun diensten aan op ons open netwerk. Zo vind je gegarandeerd een abonnement op jouw maat.