Lokaal

Streetsurveys in Genk door APK

Genk - 21 oktober 2022
Streetsurveys in Genk door APK

 

Fiberklaar heeft in samenspraak met het stad Genk beslist om te onderzoeken of zij in de straten van Genk een fibernetwerk kunnen aanleggen. 

De door Fiberklaar aangestelde aannemer APK voert dit onderzoek fysiek uit met surveyors in de straten. Het is de bedoeling om de openbare wegen en de aansluitingen naar de individuele percelen te inventariseren en de nodige voorbereidingen op te maken. Hierbij is het mogelijk dat de surveyors foto’s maken van de gevel, aantal bellen en/of aantal brievenbussen.

Medewerkers zijn herkenbaar aan een fluo hesje met opschrift APK en beschikken over een geldige legitimatiepas met foto.
APK verzamelt data die niet persoonsgebonden zijn en ook enkel gebruikt worden voor de voorbereiding van de aanleg van ‘nutsleidingen’. 

Vraagt u zich af of deze technici wel degelijk in opdracht van Fiberklaar/APK werken? Spreek dan gerust de technici in uw straat aan of bel naar het nummer van de helpdesk van APK op 011/34 90 04 (bereikbaar op werkdagen tussen 8u-16u).

De politie beschikt over het signalement van de surveyors en wordt op de hoogte gehouden waar deze actief zijn.

Informatiecampagne vanaf 14 november

Op 14 november start de informatiecampagne van Fiberklaar in stad Genk. Vanaf die datum kunnen inwoners een adrescheck doen op deze website om te zien of ze aansluitbaar zijn en zich registreren voor een gratis fiberaansluiting. Op dat moment verschijnt Genk ook tussen de andere steden en gemeenten op de 'gemeenten-pagina' en kunnen inwoners zich inschrijven voor verschillende informatiemomenten.