Lokaal

Eerste PoPs geplaatst in Genk

Genk - 15 april 2024
Eerste PoPs geplaatst in Genk

Een primeur voor Limburg!  Op donderdag 11 april werden onze eerste twee PoPs op Limburgse grond geplaatst. Ze vormen mee de basis voor ons netwerk in Genk. 

In de gemeenten en steden die we voorzien van glasvezel, plaatsen we telkens PoPs. Deze zogenaamde ‘Points of Presence’ zijn bovengrondse verdeelpunten van waaruit het fibersignaal vertrekt. Een dergelijke PoP kan een 3000-tal adressen voorzien van glasvezel.

De installatie is telkens een uitdagende klus. Mede dankzij Stad Genk, de buurtbewoners en onze constructiepartner APK verliep de plaatsing vlot. Zo voorzien deze twee kersverse PoPs alvast de buurten in Genk rond C-Mine, (Oud-)Winterslag en Boxbergheide van fiber.

Plan je huisbezoek!

Woon je in Genk en vroeg je nog geen gratis glasvezelaansluiting aan? Voorafgaand aan de installatie op jouw adres, is een huisbezoek noodzakelijk. De huisbezoeker bekijkt samen met jou waar de kabel in jouw woning kan geplaatst worden. 

Maakt jouw adres deel uit van onze eerste aanlegfase in Genk, dan je zelf een huisbezoek inplannen. Dit doe je via de planningspagina van onze aannemer APK. Vind je jouw adres nog niet terug in de lijst? Dan kan je jouw gegevens achterlaten. We contacteren je van zodra jouw adres wel aan de beurt is. 

De plaatsing van de PoP is telkens een ingrijpende klus. Ook bij de allereerste PoP in Limburg, Genk.