Nieuwsbericht

Sint-Pieters-Leeuw: hét fibernetwerk komt eraan!

FBK-ANNOUNCE-SPL-Header

Sint-Pieters-Leeuw staat vol indrukwekkende gebouwen, zoals het Rattenkasteel, het Kasteel Wittouck en het Kasteel van Coloma. Maar binnenkort wordt er in de gemeente in het Pajottenland nog iets straffers gebouwd: ons open fibernetwerk. En da’s bliksems goed nieuws.  

Fiber in Sint-Pieters-Leeuw 

Meer dan 20% van de inwoners van Sint-Pieters-Leeuw wil z’n woning gratis laten aansluiten op het Fiberklaar-netwerk. Dus beginnen wij het te bouwen, en kunnen we ook alle andere aansluitbare woningen voorzien van een gratis fiberaansluiting. Ontdek de voordelen en voorwaarden.  

Een fibernetwerk om op te bouwen  

Binnenkort gaat snel aan de slag met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Hij komt niet enkel langs bij wie al een gratis fiberkabel aanvroeg. Hij klopt aan bij alle woningen die hij fiberklaar kan maken, om te kijken hoe hun persoonlijke glasvezelkabel het best binnenkomt. Inwoners kunnen hun gratis aansluiting nog steeds online aanvragen.  

Boost je online-ervaring met fiber 

Met een fiberaansluiting – en een fiberabonnement – staat de deur naar volledige digitale vrijheid wagenwijd open. Een glasvezelnetwerk garandeert namelijk bliksemsnel, stabiel en grenzeloos dataverkeer op élk moment. 

Bovendien is het Fiberklaar-netwerk open. Dat betekent dat elke internetprovider die dat wil er z’n diensten op kan aanbieden. Inwoners kiezen zelf met wie ze in zee gaan, en vinden zeker een fiberpakket dat volledig aan hun wensen voldoet.  

Aannemer Circet-Verbraeken gaat aan de slag  

Aannemer Circet-Verbraeken bouwt in Sint-Pieters-Leeuw ons open fibernetwerk. Wij van Fiberklaar houden de inwoners via de post op de hoogte over de aanleg.   

Vier mee op 12 januari 2023  

We vieren graag dat Sint-Pieters-Leeuw voor fiber gaat. Alle inwoners zijn op donderdag 12 januari 2023 tussen 14.00 en 19.00 uur doorlopend welkom in Kasteel Coloma. Daar vertellen we, samen met onze aannemer, hoe de bouw van ons netwerk verloopt. De inwoners van Sint-Pieters-Leeuw maken er ook kennis met de providers die hun internetdiensten zullen aanbieden op ons open glasvezelnetwerk. 

Bekijk alle nieuwsberichten