Nieuws

Oostakker en Sint-Amandsberg gaan ook voor fiber

Oostakker, Sint-Amandsberg - 18 juli 2022
Oostakker en Sint-Amandsberg gaan ook voor fiber

Fiberklaar is ambitieus: op 7 jaar tijd willen we 1,5 miljoen woningen en bedrijven in Vlaanderen aansluiten op ons glasvezelnetwerk. Dus gaan we er vol tegenaan! We waren al aan de slag in en rond Gent, en nu gaan we nog meer inwoners van de Oost-Vlaamse hoofdstad gelukkig maken.  

Fiber in Gent

We breiden ons netwerk in Gent uit en werken verder om elke aansluitbare woning gratis te voorzien van glasvezel — ook wel fiber genoemd. Zo krijgen de bewoners volledige digitale vrijheid. Ontdek de voordelen en voorwaarden. 

Fiber to the home

Het Fiberklaar-netwerk bestaat voor 100% uit glasvezel. Dat wil zeggen dat niet alleen de kabels in de straat van fiber zijn, maar ook die in de woningen zelf. Zo krijgt iedere woonunit een persoonlijke fiberaansluiting. Daarom spreken we van ‘fiber to the home’. 

Om de aanleg zo vlot mogelijk te laten verlopen, gaat de aannemer langs bij elke woning die hij kan aansluiten op het netwerk. Wie nog niet koos voor fiber, kan nog altijd een aansluiting aanvragen tijdens het huisbezoek of via het online formulier. 

Bliksemsnel en grenzeloos dataverkeer 

Geen storingen meer, altijd een bliksemsnelle en stabiele verbinding, grenzeloos dataverkeer … Overstappen op fiber is niet alleen interessant om nú de beste internetverbinding te hebben, maar ook om klaar te zijn voor de toekomst.  

Wie wil profiteren van alle voordelen van glasvezel, heeft wel nog een fiberabonnement nodig bij een deelnemende internetprovider die z’n diensten aanbiedt via ons netwerk.  

Aannemer Fiber4Flanders gaat aan de slag 

Aannemer Fiber4Flanders bouwt in Dendermonde ons open fibernetwerk. Wij van Fiberklaar houden de inwoners via de post op de hoogte over de aanleg in hun buurt.  

Vier mee op 28 juli 

We vieren deze grote stap in de Gentse fiberrevolutie! Alle inwoners zijn op donderdag 28 juli tussen 15.00 en 20.00 uur doorlopend welkom in Lago Gent Rozebroeken. Daar vertellen we, samen met onze aannemer, hoe de bouw van ons netwerk verloopt. De bezoekers maken er ook kennis met de deelnemende providers.