Nieuwsbericht

Mobile Vikings komt erbij op het Fiberklaar-netwerk 

300-175-2

Wie Fiberklaar kent, weet dat ons open fibernetwerk toegankelijk is voor elke internetprovider. Je had al keuze uit verschillende interessante aanbieders, en nu komt daar een nieuwe bij: Mobile Vikings is overtuigd van de kracht van fiber — ook wel glasvezel genoemd — en wil z’n consumenten de beste service geven via ons netwerk. Welkom! 

5 internetproviders op open fibernetwerk 

Fiberklaar is een netbeheerder: we leggen de glasvezelkabels in de grond, sluiten woningen en bedrijven aan, en staan in voor het onderhoud van het netwerk. We investeren 2,5 miljard euro om Vlaamse huishoudens en bedrijven te voorzien van bliksemsnel en stabiel internet.  

De internetdiensten zelf, daarvoor moet je bij de deelnemende providers zijn, zoals Proximus, Multifiber, edpnet en RapidXS. En met Mobile Vikings krijgen fiberliefhebbers nu nóg meer mogelijkheden om een pack op hun maat te vinden.  

Ready, set, Fiberklaar (vanaf maart) 

De samenwerking met Mobile Vikings gaat in op 2 maart 2023. Wie al een actieve glasvezelaansluiting van Fiberklaar heeft, kan vanaf dan een fiberabonnement afsluiten bij de provider. Sowieso bepaal je altijd volledig zelf of je een abonnement neemt, en bij welke internetprovider je daarvoor aanklopt.  

“Uniek stukje telecom-dna” 

Onze CEO Rik Missault is natuurlijk blij dat er nu een grote groep Vlaamse Vikings bliksemsnel zal kunnen surfen, streamen, gamen, … via ons glasvezelnetwerk. “De toetreding past binnen onze strategische keuze voor een open glasvezelnetwerk waar internetproviders gebruik van maken. Die strategie heeft natuurlijk enkel waarde als telecomspelers ook daadwerkelijk de weg vinden naar ons netwerk. Hoe meer providers dat doen, hoe meer keuze en digitale vrijheid consumenten hebben. Met Mobile Vikings verwelkomen we een uniek stukje telecom-DNA op ons netwerk.” 

“Ongeëvenaarde streamingervaring” 

Mobile Vikings kon al steunen op het netwerk van Proximus, een van onze aandeelhouders. Een samenwerking met Fiberklaar was dus een logische volgende stap. “Bij Mobile Vikings geloven we rotsvast in de fibertechnologie”, zegt Managing Director David Van Eynde. “Bij Mobile Vikings hebben we een rotsvast geloof in de fibertechnologie. Die stelt ons immers in staat om ook voor internet thuis een Mobile Vikings-aanbod in de markt te zetten, waardoor onze Vikings supersnel en onbeperkt kunnen surfen, streamen en gamen. Dankzij fiber kunnen we bovendien de “cordcutting”-markt beter bedienen en een ongeëvenaarde streamingervaring bieden. Naast het Proximus-netwerk kunnen we dus ook op het bestaande en toekomstige Fiberklaar-netwerk steunen om deze ultrasnelle technologie door heel Vlaanderen uit te rollen." 

Bekijk alle nieuwsberichten