Nieuws

Fiberklaar legt laatste hand aan netwerk in Oud-Turnhout

Oud-Turnhout - 19 juni 2024
Fiberklaar legt laatste hand aan netwerk in Oud-Turnhout

Als één van de eerste Vlaamse steden is Oud-Turnhout volledig Fiberklaar. De nutsbeheerder heeft alle nodige civiele werken afgerond. De nutsbeheerder organiseert op 20 juni een FiberMoment voor de inwoners van Oud-Turnhout waar ze al hun vragen over een glasvezelaansluiting kunnen stellen aan de aannemer en aan de providers.

Dankzij de werken van Fiberklaar zijn 7.000 huishoudens in Oud-Turnhout nu klaar om aangesloten te worden op het netwerk van de toekomst, reeds 75% tekenden al in op een huisaansluiting. Inwoners van Oud-Turnhout die nog niet intekenden, kunnen dat nog steeds gratis1 doen. Zo kunnen alle inwoners genieten van snel en stabiel dataverkeer.

Ook de drie POPs (Points of Presence), waarvan één komt op de grens met Turnhout,zijn geplaatst. POPs zijn technische cabines van waaruit telkens zo’n 3000 adressen aangesloten kunnen worden op het fibernetwerk. Dat betekent ook dat Fiberklaar geen straten meer zal openbreken in Oud-Turnhout om de glasvezelkabels te leggen. Wel kunnen er nog technici van Fiberklaar in het straatbeeld gezien worden, die de huizen zelf aansluiten.

Jo Van Gorp, CEO bij Fiberklaar, is tevreden: “Het is uiteraard bijzonder fijn dat we met succes onze werken kunnen afronden in een mooie gemeente als Oud-Turnhout. Dat is niet alleen voor ons maar ook voor de gemeente goed nieuws. Met het glasvezelnetwerk wordt onze digitale infrastructuur versterkt, en dat komt onze innovatie-en concurrentiekracht in Vlaanderen alleen maar ten goede.”

Infomoment

Op 20 juni organiseert Fiberklaar een FiberMoment. Op dat infomoment zullen inwoners vragen kunnen stellen aan de internetproviders en de aannemer Circet Infra Fiber over het afsluiten van een abonnement en de huisaansluiting. Ze kunnen ook ter plaatse meteen een huisbezoek inplannen. Op het FiberMoment leggen de experten van Fiberklaar uit hoe fiber bijdraagt aan de optimale wifi-beleving. Het FiberMoment vindt plaats in het Broosend Hof, Brooseinde 16 in Oud-Turnhout, doorlopend tussen 15.00 en 19.00 uur.

202306_Bouwfase_Kabel_Hires (10)