Nieuws

Eerste spadesteek voor aanleg fibernetwerk in Kontich

Kontich - 23 maart 2022
Eerste spadesteek voor aanleg fibernetwerk in Kontich

Foto-spadesteek-Kontich-230322-1-2048x1365

Op woensdag 23 maart werd in Kontich de symbolische eerste spadesteek gezet als signaal voor de verdere uitrol van het fibernetwerk. Fiberklaar werkt daarvoor nauw samen met een ervaren team van aannemer APK Group.

Fiberklaar komt op stoom: er lopen momenteel verschillende glasvezelcampagnes en ze zijn in een aantal Vlaamse steden en gemeenten al daadwerkelijke bezig met de uitrol van het glasvezelnetwerk. Aan dat lijstje wordt nu ook Kontich toegevoegd.

Fiberklaar wil fiberaansluitingen toegankelijk maken voor iedereen, ook wie niet in het centrum van een grote stad woont. Het fibernetwerk wordt in Kontich 165 kilometer lang, en gaat langs 9350 huizen en bedrijven. Vanaf september zullen de eerste inwoners al kunnen genieten van een fiberverbinding in hun woning. De werken lopen tot het vierde kwartaal van 2023.

“De uitrol van ons netwerk komt nu echt op kruissnelheid,” zegt Miranda Rombouts, Head of Construction bij Fiberklaar. Haar rol is onder andere om de steile ambities van Fiberklaar om te zetten in concrete bouwplannen en de uitrol ervan in steden en gemeenten. “De gesprekken met het lokaal bestuur verlopen constructief en we krijgen enthousiaste feedback van lokale bewoners over de komst van ons netwerk. We kijken er dan ook erg naar uit om van start te gaan met de daadwerkelijke uitrol van fiber in Kontich.”

 

v.l.n.r: Frithjof Van Reeth (Projectleider APK Group), Peter Peyffers (COO APK Group), Nicholas De Walsche (Head of Commercial Fiberklaar), Bert Geukens (Program Manager FttH APK Group), Miranda Rombouts (Head of Construction Fiberklaar), Dirk Verbruggen (Projectmanager FttH Fiberklaar), Nicole Greeven (Citymanager FttH Kontich APK Group)

Het hele gebied wordt gratis aangelegd

Tijdens de campagne koos 1 op de 5 inwoners van Kontich reeds voor fiber. Dankzij dit enthousiasme kan Fiberklaar het open fibernetwerk aanleggen en krijgt iedereen in het gebied een gratis aansluiting aangeboden. Dus ook wie nog geen fiberabonnement afsloot bij een van de internetproviders die het Fiberklaar-netwerk gebruiken, krijgt een extra kans om z’n woning fiberklaar te maken. Zonder abonnementsverplichting en geheel vrijblijvend.

Op die manier wil Fiberklaar inwoners ontzorgen op lange termijn en vermijden dat er opnieuw infrastructuurwerken, met de nodige ongemakken en kosten, zouden moeten worden uitgevoerd als huishoudens alsnog de switch naar fiber zouden willen maken binnen enkele jaren. Wie nu fiber in huis haalt zit helemaal goed voor de toekomst, want de capaciteit van zo’n kabel is virtueel oneindig.

Aannemer APK Group voert de werkzaamheden in Kontich uit. Hebt u vragen over de aanleg van fiber in uw buurt? Neem dan rechtstreeks contact op met aannemer APK via apk@fiberklaar.be of het gratis nummer 011/34 90 04 (bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur)

Voor algemene vragen over een fiberaansluiting kunt u terecht bij Fiberklaar via service@fiberklaar.be of 078 31 99 87.