Lokaal

Eerste spadesteek aanleg fibernetwerk in Mol

Mol - 16 september 2022
Eerste spadesteek aanleg fibernetwerk in Mol

Fiberklaar viert vandaag officieel de uitrol van zijn open glasvezelnetwerk in Mol met een eerste spadesteek. Dit feestelijke moment vond plaats in het bijzijn van burgemeester Wim Caeyers, schepen van openbare werken Andreas Verbeke, schepen van ICT Hans De Groof en APK Group.

Aannemer APK Group is begin deze week gestart met de werken. Wanneer de aannemer een nieuwe straat wil aansnijden, krijgen alle bewoners enkele dagen op voorhand een brief in de bus met de nodige praktische informatie. Einde van de werken is gepland in september 2024.

Enthousiaste Mollenaren

Eerder dit jaar kondigde Fiberklaar de komst van het fibernetwerk aan in Mol met een uitgebreide informatiecampagne. Zo tekenden meer 350 Molse gezinnen present op het startfeest in Hotel Corbie. Vandaag ging nu officieel de eerste spade in de grond. Het glasvezelnetwerk in Mol omvat ongeveer 13.847 potentiële huisaansluitingen, goed voor 208 km glasvezelkabel. 

Klaar voor digitale toekomst 
Met een huisaansluiting van Fiberklaar zijn de inwoners van Mol klaar om de digitale toekomst in huis te halen. De capaciteit van een glasvezelkabel is virtueel oneindig en bovendien is het glasvezelnetwerk bliksemsnel en zeer stabiel. Fiberklaar biedt zelf geen internetabonnementen aan, maar stelt zijn netwerk open voor alle operatoren. Dat wil zeggen dat inwoners van Mol de vrije keuze hebben voor de telecomprovider die het meest geschikt is voor diensten zoals internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming en telefonie. 

Op dit moment bieden Proximus, edpnet, Multifiber en RapidXS hun diensten aan op het netwerk van Fiberklaar. Verwacht wordt dat in de toekomst nog andere providers op de fiberkar zullen springen. 

Inwoners die nog geen gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk van Fiberklaar hebben aangevraagd kunnen dit doen via de website www.fiberklaar.be/mol

Aannemer APK Group voert de werkzaamheden in Mol uit. Heb je vragen over de aanleg van fiber in jouw buurt? Neem dan rechtstreeks contact op met aannemer APK via apk@fiberklaar.be of het nummer 011/349004 (bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur)

Voor algemene vragen over een fiberaansluiting, kun je terecht bij Fiberklaar via service@fiberklaar.be of 078 31 99 87. Via onze adreschecker kun je nagaan of jouw adres in een aansluitbare zone ligt.