Lokaal

We maken Asse verder Fiberklaar

Asse - 21 augustus 2023
We maken Asse verder Fiberklaar

Nadat we eerder in deelgemeente Zellik alvast de aftrap gaven voor glasvezel, mikken we op nog 6.170 adressen in voornamelijk Asse zelf. De Assenaars kregen daarrond de voorbije weken uitgebreid informatie. Zo organiseerden we op 26 juli een infomoment in 't Fonteintje en een online informatiesessie op 2 augustus.

Fiber in Asse 

Met fiber zeggen de Assenaars vaarwel tegen haperend internet en verwelkomen ze een eersteklas beeldkwaliteit. Fiber — ook gekend als glasvezel — zorgt namelijk voor een bliksemsnelle en stabiele internetverbinding. Op het open glasvezelnetwerk van Fiberklaar kun je zo grenzeloos surfen, streamen, digitaal tv-kijken en nog veel meer. Daarnaast hebben de Assenaars keuze uit verschillende deelnemende internetproviders! 

Bij Fiberklaar zijn we ambitieus. We willen minstens 1,5 miljoen woningen en bedrijven in Vlaanderen gratis aansluiten op fiber. En Asse was duidelijk fan: al 20% van de inwoners koos er voor onze glasvezelaansluiting. Dankzij hun enthousiasme kunnen ook hun buren profiteren van de geweldige fibertechnologie. We kunnen nu namelijk elke aansluitbare woning in de gemeente gratis klaarmaken voor glasvezel. Meer weten? Ontdek de voordelen en voorwaarden. 

Solutions30 gaat aan het werk  

Solutions30 voert de werkzaamheden in Asse uit. Voor de eerste kabel de grond ingaat, onderzoeken de technici hoe ze het netwerk het best kunnen aanleggen. Via een snelle adrescheck ontdek je of ze ook bij jou aan de slag gaan. Een technicus komt dan langs om te kijken hoe je persoonlijke fiberkabel het best je woning binnenkomt. We verwittigen je op voorhand en het bezoek is volledig vrijblijvend.  

Vroeg jij nog geen gratis aansluiting aan? Geen zorgen, het is nog niet te laat. Doe het vandaag nog via de adrescheck of later tijdens het huisbezoek.   

Vier mee op 30 augustus 

De komst van ons netwerk is een belangrijke mijlpaal voor Asse. Eentje die we niet zomaar laten voorbijgaan. Als Assenaar ben je welkom op woensdag 30 augustus in ’t Fonteintje. Tussen 15.00 en 19.00 u. beantwoorden wij en de aannemer er al jouw fibervragen. Je kan ook ter plaatse jouw gratis aansluiting aanvragen. Vooraf inschrijven is niet noodzakelijk. Tot dan?!