Fiberklaar bouwt het open netwerk dat klaar is voor de toekomst.

visual

Wij maken De Panne klaar voor een bliksemsnel ​en stabiel fibernetwerk.​

Wil jij een gratis fiberaansluiting bij je thuis of in je zaak? Da’s een bliksems goed idee, want fiber is een betrouwbare technologie die klaar is voor de datavolumes en het internetgebruik van vandaag én van de toekomst. Zo kun je altijd grenzeloos surfen, streamen, gamen en digitaal tv-kijken. Wij bouwen ons netwerk gemeente per gemeente en stad per stad.
 
Momenteel liggen de werken in De Panne stil, door onvoorziene omstandigheden. Waar mogelijk legt Fiberklaar wel mee aan in synergie met andere nutsbedrijven. Intussen werkt Fiberklaar aan een oplossing om de uitrol van ons glasvezelnetwerk zo snel mogelijk weer op te starten.
project-visual

Fiberklaar gaat aan de slag

Wil je meer weten over de planning? Ervaar je problemen door de werken? Neem dan contact op met ons via service@fiberklaar.be of via het nummer 078 31 99 87.

Wat staat er op de planning?

stappenplan
01. De aannemer komt bij jou langs

De aannemer brengt jou een bezoek om te kijken waar de glasvezelkabel het best binnenkomt, en dus waar hij je fibercontactdoos zal plaatsen. Daarbij houdt hij natuurlijk niet alleen rekening met de technische vereisten, maar ook met jouw wensen. De aannemer verwittigt je op tijd van onze komst, via een brief. Ben je niet thuis? Dan laat de aannemer een kaartje achter met de vraag om een afspraak te maken. 

Lees hier alles wat je moet weten over het huisbezoek

02. Aanleg in jouw straat

De aannemer legt in opdracht van Fiberklaar de glasvezelkabel aan in de straat, doorgaans onder het voetpad, en van in de straat tot aan je woning of zaak. We maken goede afspraken met het lokaal bestuur om de hinder zo veel mogelijk te beperken, en we zorgen dat je woning of zaak bereikbaar blijft. 

03. We sluiten je woning gratis aan op ons netwerk

Onze technicus maakt je woning of zaak kosteloos fiberklaar. Hij trekt de glasvezelkabel tot bij jou binnen en installeert de fibercontactdoos op de plaats die jij en de aannemer tijdens zijn eerste bezoek zijn overeengekomen.

04. Klaar voor digitale vrijheid

Na de aanleg zit ons werk erop, maar we helpen je graag verder mocht je nog vragen hebben. Heb je al een fiberabonnement gekozen? Je internetprovider zorgt voor de installatie van je modem en activeert je diensten. Heb je nog geen fiberabonnement genomen? Dat kun je nu of later nog afsluiten bij een van de deelnemende internetproviders. Daarna geniet je van internet, digitale tv en telefonie via ons fibernetwerk.

icon-fiberklaar-blue
100% fiber

Ons netwerk bestaat volledig uit glasvezel — tot in je woning of zaak — en is storingvrij en bliksemsnel.

icon-netwerk-blue
open netwerk

Kies zelf je provider, nu en in de toekomst.

icon-home-blue
1 fiberkabel

Je bent altijd met het hele gezin én al je apparaten tegelijk stabiel online.

Onze infomomenten

Een nieuw internettijdperk staat voor de deur. We bereiden je graag tot in de puntjes voor op streamen en surfen met lichtsnelheid. Op onze infomomenten online of in je buurt vertellen we je alles over fiber en ons netwerk.

09 december 2022

13:30 - 17:00

Pop-up infopunt

Locatie: Parking in de Dorpstraat, Adinkerke

Afgelopen Lees meer
Heb je vragen over de aanleg of jouw aansluiting? Kom gerust langs bij ons pop-up infopunt.
10 december 2022

8:00 - 12:00

Pop-up infopunt

Locatie: Marktplein, De Panne

Afgelopen Lees meer
Heb je vragen over de aanleg of jouw aansluiting? Kom gerust langs bij ons pop-up infopunt.
13 december 2022

18:30 - 19:30

Infomoment

Locatie: Feestzaal gemeentehuis, Zeelaan 21, 8660 De Panne

Afgelopen Lees meer

Tijdens deze informatieavond kom je alles te weten over fiber en Fiberklaar.
We doen alles uit de doeken in een presentatie van ongeveer 30 minuten. Er is ruimschoots tijd voor vragen en antwoorden.

Programma:

  • 18.00 u.: We openen de deuren
  • 18.30 u.: Fiberpresentatie en vraagmoment
  • 19.00 u.: Infomarkt met een drankje
  • 19.30 u.: Einde
20 december 2022

19:30 - 20:15

Online infomoment De Panne

Locatie: Webinar

Afgelopen Lees meer
Tijdens een algemene presentatie informeren we je over de voordelen van glasvezel en de toekomstige mogelijkheden. Uiteraard vertellen we je ook hoe je je kunt aansluiten op ons fibernetwerk. Daarna heb je alle ruimte om vragen te stellen. Het infomoment duurt ongeveer 45 minuten. Je kunt de online sessie volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen via chat.
16 januari 2023

15:00 - 20:00

De Panne gaat voor fiber

Locatie: De Boare, Koningsplein 1, 8660 De Panne

Afgelopen Lees meer

De Panne gaat nu helemaal voor fiber. Dat willen we samen vieren! Vooraf inschrijven hoeft niet. 

Onze fiberexperts, aannemer en de aanwezige internetproviders beantwoorden met plezier al je vragen. We verwelkomen je, tussen 15.00 en 20.00 uur, in De Boare, Koningsplein 1, 8660 De Panne.

Tot dan!

De Panne wordt de volgende fiberkustgemeente!

Omdat 20% van de inwoners van De Panne een glasvezelaansluiting aanvroeg, beginnen wij ons bliksemsnelle netwerk te bouwen! Lees snel meer over onze plannen.

09 januari 2023
Fibergids

Ontdek wat fiber voor jou kan betekenen in onze fibergids.

Grenzeloos surfen, streamen, gamen, digitaal tv-kijken en thuiswerken? Fiber maakt het waar. We vertellen je alles over deze betrouwbare technologie.

De fiberinternetproviders

Zonder fiberabonnement ook geen bliksemsnel en superstabiel internet in jouw woning of bedrijf. Gelukkig bieden er enkele enthousiaste internetproviders hun diensten aan op ons open netwerk. Zo vind je gegarandeerd een abonnement op jouw maat.