Lokaal

De Panne wordt de volgende fiberkustgemeente!

De Panne - 9 januari 2023
De Panne wordt de volgende fiberkustgemeente!

 

Domein Duinpanne, het prachtige natuurgebied Westhoek, het strand … De Panne is een gemeente vol sterattracties. En binnenkort komt er nog eentje bij: het Fiberklaar-netwerk. Omdat 20% van de inwoners een gratis fiberaansluiting aanvroeg, bouwen we er straks ons netwerk. 

Fiber in De Panne

Fiber — ook wel glasvezel genoemd — is bliksemsnel en stabiel. Ons netwerk vormt zo de basis voor een grenzeloze digitale beleving. Dankzij die 20% fiberenthousiastelingen, kunnen we elke aansluitbare woning in De Panne gratis fiberklaar maken. Hoe? We leggen een glasvezelkabel en plaatsen een fibercontactdoos. Ontdek de voordelen en voorwaarden. 

Aannemer Imitel gaat nu langs bij wie al koos voor een gratis aansluiting, maar ook bij iedereen er nog eentje kan aanvragen. Zo heeft de aannemer een duidelijk plan om het netwerk vlot aan te leggen.

Fiber is een bliksems goed idee 

Met een glasvezelaansluiting en een fiberabonnement beleef je volledige digitale vrijheid. Ons netwerk belooft namelijk bliksemsnel, stabiel en grenzeloos dataverkeer op élk moment.  

 

Bovendien is ons netwerk open. Dat betekent dat elke provider die dat wil er welkom is. Als inwoner van De Panne kies je dus helemaal zelf bij welke deelnemende internetprovider (die het netwerk huurt) je een abonnement neemt.  

 

We vieren De Panne(n) van het dak!

Samen met de inwoners van De Panne willen we de komst van ons netwerk vieren. Daarom nodigen we je uit op maandag 16 januari 2023 in De Boare. Tussen 15.00 en 20.00 uur maak je kennis met Fiberklaar, de aannemer en de deelnemende internetproviders. Zo ontdek je meer over fiber en hoe de bouw van het netwerk precies verloopt.