Inspiratie

Fiberklaar maakt je toekomstklaar

Toekomstklaar - 29 februari 2024
toekomstklaar-magazine-cover-no-copy-1

We leven in een wereld waar nieuwe technologieën bepalen hoe we samenleven, communiceren, consumeren en zakendoen. Digitaal is nu al een tijdje het nieuwe normaal. Dat is niets nieuws, maar toch zijn er nog tal van opportuniteiten voor consumenten, bedrijven en openbare besturen die we in een stroomversnelling kunnen brengen dankzij een innovatieve data-infrastructuur.

Dat potentieel willen we bij Fiberklaar helpen onderbouwen met de aanleg van ons open glasvezelnetwerk. Ons fibernetwerk vormt de basis voor het internet van de toekomst.

In dit ‘Toekomstklaar Magazine’ kijken we graag samen met jou hoe die toekomst eruitziet. Laat je inspireren door de vooruitstrevende inzichten en strategische visies van experten. De virtuele economie, slimme werkplekken, hybride werken en smart cities … Kom er alles over te weten in deze eerste editie van ons ‘Toekomstklaar Magazine’

Ontvang je graag een printversie van ons Toekomstklaar Magazine? Stuur dan een mail met je adresgegevens naar toekomstklaar@fiberklaar.be.

Veel leesplezier!

Herbekijk de sessies

Dado Van Peteghem
Ondernemer, keynote speaker, auteur en expert in de digitale sector.

Virtuele economie - Hoe de kracht van samenwerkingen en vertrouwen u kan voorbereiden op de virtuele economie.

Schrijf je in Lees meer

Over Dado Van Peteghem:

Dado Van Peteghem is één van de toonaangevende experten in de digitale sector. Hij is Founding partner bij het adviesbureau Duval Union Consulting, medeoprichter van Social Seeder en Speakersbase, en geeft meer dan 150 speeches in binnen- en buitenland rond thema’s als digitale disruptie en transformatie, social media en startups.

Dado is de auteur van drie toonaangevende boeken: "Digital Transformation" (2014) met Jo Caudron, "Corporate Venturing" (2018) met Omar Mohout en "Metasystems" (2020) met Nils van Dam. Later dit jaar komt zijn vierde boek uit getiteld “The Virtual Economy”.

Dado helpt organisaties bij hun digitale bedrijfsvoering, het uittekenen van visie en strategie en hij zet samenwerkingen op met startups, incubators en technologiepartners. De voorbije tien jaar heeft Dado talrijke organisaties getransformeerd door digitaal te injecteren in hun DNA en activiteiten.

Over de sessie:

Er staat een nieuwe generatie klaar, opgroeiend in virtuele werelden en online communities. Ze denken en handelen anders, van vrije tijd over werk en alles daartussenin. De derde golf van het internet ontvouwt zich voor onze ogen, maar welke kansen zal de opkomende virtuele economie creëren voor bedrijven, overheden & de samenleving in het algemeen? 

Hoe kan u mee met een toekomst vol artificiële intelligentie, virtuele omgevingen en blockchains? 

Dado leidt u door de verschillende lagen van de virtuele economie en hoe u door de kracht van samenwerkingen en vertrouwen u kan voorbereiden op de veelbelovende toekomst.

Het nieuwe boek van Dado komt op 20 oktober pas uit, maar speciaal voor 'Toekomstklaar' brengt hij voor u al een combinatie van de inzichten van zijn boek 'Metasystems' én van zijn verwachte boek 'The Virtual Economy'. 

Mattias Foubert
Workplace Strategist - Head of Workplace Solutions Belgium @AREMIS.

Smart Workplaces - Hoe data gebruiken om uw werkplek slimmer, zuiniger en efficiënter te maken.

Schrijf je in Lees meer

Over Mattias Foubert:

Mattias studeerde in 2009 af aan Odisee als Bachelor in Facility Management. Na zijn studies specialiseerde hij zich verder in Facilities en Workplace Solutions.

Bij Spacewell werkte Mattias tien jaar aan diverse werkplekprojecten, variërend van strategische visieontwikkeling, ontwerp en opvolging, tot implementatie van infrastructuurprojecten.

Sinds begin 2020 is Mattias verantwoordelijk voor Workplace Solutions binnen AREMIS België. In deze functie staat hij in voor het leiden van de consultingafdeling en neemt hij de rol op van Senior Workplace Consultant en Project Director voor verschillende projecten.

Daarnaast is Mattias reeds vijf jaar actief als (gast)docent bij Syntra AB, Odissee, IFBD en PXL hogeschool, waar hij  doceert over Facility Management en Workplace Strategy.

 

Over de sessie:

Bewegingssensoren die ervoor zorgen dat het licht aan en uit gaat op je werkplek kennen we al lang. Maar wat als diezelfde sensoren o.m. ook de bezetting van je werkplekken zouden meten, zodat je slimmer kan omgaan met de capaciteit of kan anticiperen op trends? Hoe kan je data gebruiken om je gebouw slimmer te maken? In dit fascinerend interview leert Mattias Foubert ons hoe we moderne technologie kunnen inzetten om onze werkplek én medewerkers te doen groeien.

Smart Workplaces, Facility Management, Change Management… What’s in it for you? Schrijf je in voor deze sessie en kom er alles over te weten.

Isabel De Clercq
Keynote speaker en auteur over de impact van technologie.

Hybride werken - Hoe het hybride werken uw organisatie nog doeltreffender, effectiever en vooral duurzamer kan maken.

Schrijf je in Lees meer

Over Isabel De Clercq:

Isabel De Clercq is een ervaren facilitator, consultant en keynote speaker. Haar werkgebied: het hybride werken als hefboom voor duurzaam werk en gezonde werkgewoontes. Haar focus ligt op het begeleiden van organisaties, teams en kenniswerkers om een duurzame werkplek te creëren. In haar workshops baseert ze zich op wetenschappelijke inzichten waarbij ze steeds de brug maakt naar de dagdagelijkse realiteit in organisaties.

Naast haar consultingwerk is Isabel De Clercq auteur van verschillende managementboeken: "Social Technologies in Business" (2017) en "Hybrid Work – A Manifesto" (2021). Op dit ogenblik schrijft ze het boek "Gids voor Goed en Duurzaam Kenniswerk" samen met academici, opiniemakers en mensen uit de business.  Ze verschijnt regelmatig met opinieartikels in de pers en heeft ook een eigen podcast. Haar doel is om samen met u en uw organisatie te werken aan een gezonde en duurzame werkplek.

 

Over de sessie:

De storm rond het hybride werken steekt weer de kop op nu de organisatie ZOOM zijn medewerkers opnieuw naar kantoor wil. ZOOM: toch dé organisatie die staat voor digitaal samenwerken? Is dit het einde van het hybride werken en gaan we terug naar af?

In deze inspirerende keynote neemt Isabel De Clercq u mee in een spannende storytelling waarbij ze u een antwoord geeft op de volgende vragen:

1. Wat zegt recent wetenschappelijk onderzoek over de voor- en nadelen van het hybride werken?

2. Hoe past het hybride werken in onze zoektocht naar goed en duurzaam werk?

3. Welke rol spelen focustijd, asynchroon samenwerken en onze motivatie in de toekomst van het hybride werken?

Verwacht u aan een genuanceerd en positief verhaal waarbij Isabel u graag een gezonde mix voorschotelt van reflectie, bespiegelingen en concrete oplossingen.