Lokaal

Ninove kijkt uit naar glasvezel!

Ninove - 26 mei 2023
Ninove kijkt uit naar glasvezel!

 

En of Ninove fiberenthousiast was. Omdat 20% van de inwoners een gratis glasvezelaansluiting aanvroeg, bouwen we er ons fibernetwerk. Maar daar stopt het niet, want we kunnen nu alle aansluitbare woningen kosteloos verbinden. Da’s een serieuze digitale stap vooruit! 

Fiber in Ninove  

We doen met z’n allen steeds meer online. Dat vraagt een stabiel netwerk dat hoge datavolumes aankan. Fiber (ook wel glasvezel genoemd) opent dan ook deuren voor elke internetgebruiker. Glasvezel garandeert een stabiele verbinding, hoge up- en downloadsnelheden en een superieure beeldkwaliteit, ongeacht hoeveel personen of apparaten er tegelijk online zijn. Dat glasvezel bliksems goed nieuws is voor Ninove staat dus vast. 

Ons netwerk is hét open netwerk  

Wat dat juist betekent, een ‘open netwerk’? Dat elke internetprovider in Vlaanderen die z’n diensten op het Fiberklaar-netwerk wil aanbieden welkom is. En da’s ook een voordeel voor de inwoners van Ninove. Zij kiezen immers zelf met welke deelnemende internetprovider ze in zee gaan.  

Aannemer Solutions30 gaat aan de slag   

Aannemer Solutions30 bouwt in Ninove ons open fibernetwerk. Voordat de technici effectief beginnen met de aanleg, gaan ze langs bij alle aansluitbare woningen om te kijken hoe ze die fiberklaar kunnen maken (door een glasvezelkabel te plaatsen en een fibercontactdoos te installeren).  

Vroeg jij nog geen fiberaansluiting aan, maar heb je wel interesse? Laat het de aannemer weten als hij bij jou aanbelt of doe je aanvraag online. Ontdek de voordelen en voorwaarden. 

Wij van Fiberklaar houden je via de post op de hoogte over de aanleg in je buurt.  

Dat moeten we vieren!  

De komst van het fibernetwerk is een bijzondere mijlmaal in Ninove, die we graag vieren!Alle inwoners zijn op woensdag 7 juni 2023 tussen 15.00 en 19.00 uur doorlopend welkom in De Linde. Samen met onze aannemer leggen we je haarfijn uit hoe de aanleg verloopt. De bezoekers maken er bovendien kennis met de providers die hun internetdiensten zullen aanbieden op ons open glasvezelnetwerk. Je moet je voor dit event niet inschrijven.