Corporate

Jo Van Gorp is nieuwe CEO van Fiberklaar

Corporate - 10 januari 2024
Jo Van Gorp is nieuwe CEO van Fiberklaar

 

Fiberklaar stelt met Jo Van Gorp een nieuwe CEO aan. Hij volgt Rik Missault op en startte deze week in zijn nieuwe functie. Jo Van Gorp vervulde leidinggevende functies bij verschillende telecombedrijven, waaronder Telenet, en was adviseur bij de oprichting van Fiberklaar. “Ik ben trots dat ik samen met een fantastisch team mee kan werken aan de verdere glasvezeluitrol in Vlaanderen. Glasvezel vormt de ruggengraat van de verdere digitale versnelling waar we volop moeten op inzetten”, zegt onze nieuwe CEO.

We stellen met Jo Van Gorp een nieuwe CEO aan die gepokt en gemazeld is in de telecom- en glasvezelindustrie. Hij was als adviseur betrokken bij de oprichting van Fiberklaar. Eerder was Jo Van Gorp General Counsel en Executive Vice President Residential Markets bij Telenet, werkte hij voor de van oorsprong Amerikaanse telecomspeler MFS Communications en was hij CEO van Level 3 Communications in België. Hij zetelt eveneens in de Raad van Bestuur van Zenitel, wereldwijd specialist in kritische communicatiesystemen en was er tot 2021 voorzitter van de Raad van Bestuur.

“Ik ben trots dat ik mee aan het roer kan staan van de verdere glasvezeluitrol in Vlaanderen. België is in Europa de snelste groeier, maar er is nog werk aan de winkel willen we in het Europese glasvezelkoppeloton geraken”, zegt Jo Van Gorp.

Ronny Verhelst, voorzitter van de Raad van Bestuur bij Fiberklaar: “We kiezen met Jo voor iemand die mee de fundamenten van Fiberklaar legde en ervaring heeft met het verder opschalen van telecombedrijven. We bedanken Rik Missault voor het werk dat hij de voorbije drie jaar heeft geleverd waardoor Fiberklaar is uitgegroeid van een nieuw nutsbedrijf tot een gekende én erkende glasvezelspeler in Vlaanderen.”

Meer dan 4.000 kilometer glasvezelnetwerk in 97 gemeenten

Vorig jaar timmerde Fiberklaar stevig aan zijn open glasvezelnetwerk. Eind 2023 waren we actief in 97 Vlaamse steden en gemeenten en legden we meer dan 4.000 km glasvezel aan. Jo Van Gorp: "Ik kijk er alvast naar uit om de komende jaren samen met onze meer dan 110 enthousiaste Fiberklaarders en 8 constructiepartners glasvezel tot in nog meer woningen in Vlaanderen te brengen."  

Ook in 2024 blijft Fiberklaar inzetten op een nauwe samenwerking met constructiepartners en lokale overheden. “Fiberklaar streeft ernaar om zijn werking voortdurend te verbeteren. Al doende ontdekken we nieuwe opportuniteiten die bijdragen aan een nog efficiëntere en kwalitatievere uitrol”, vertelt Van Gorp. “We zijn ervan overtuigd dat we zo de klantenervaring structureel kunnen blijven verbeteren.”