Nieuws

Aanleg fibernetwerk Fiberklaar start in Lokeren-Oost

Lokeren - 15 november 2021
Aanleg fibernetwerk Fiberklaar start in Lokeren-Oost

 

In Lokeren werd vandaag de symbolische eerste spadesteek gezet waarmee de grondwerken voor het fibernetwerk van Fiberklaar in het oosten van de stad van start gingen. Lokeren is zo bij één van de eerste gemeentes met glasvezel in ons land. Na de symbolische eerste spadesteek, start Fiberklaar er met de eerste grondwerken. Fiberklaar werkt daarvoor nauw samen met het lokaal bestuur en een ervaren team van aannemer Solutions 30 België, dat de werken in goede banen leidt.

  • Burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld) en schepen voor ICT Stefan Walgraeve (Open Vld) zetten samen met Fiberklaar-CEO Rik Missault en aannemer Solutions 30 de eerste spadesteek in de Durmestad
  • “Fiber to the Home” (FTTH) technologie is supersnel, stabiel en biedt onbeperkt dataverkeer
  • Dankzij de succesvolle campagne krijgt iedereen in Lokeren-Oost een gratis aansluiting zonder abonnementsverplichting

Fiberklaar ging enkele maanden geleden officieel van start met de uitrol van zijn glasvezelnetwerk in Vlaanderen. Het bedrijf heeft de ambitie om een verankerde investering te doen van meer dan tweeënhalf miljard euro en zo tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens te voorzien van een fiberaansluiting in huis. Daarmee realiseert de speler een investering met de grootte van de werken aan de Oosterweelverbinding.

Fiberklaar wil fiberaansluitingen toegankelijk maken voor de inwoners van kleinere gemeenten en provinciesteden, niet enkel voor wie in grotere (centrum)steden woont. Met de eerste spadesteek in Lokeren-Oost neemt Fiberklaar de volgende stap in de uitrol van Fiber in Vlaanderen.

Eerste spadesteek in Lokeren

De infrastructuurwerken in de stad gaan nu officieel van start. De eerste inwoners van Lokeren-Oost zullen in het eerste kwartaal van 2022 kunnen genieten van een fiberverbinding in hun woning. In 2022 starten we ook onze informatiecampagne in andere delen van Lokeren. Als daar ook voldoende interesse blijkt, wordt ook daar een glasvezelnetwerk aangelegd. Wie fiber in huis haalt zit goed voor de toekomst, want de capaciteit van zo’n kabel is virtueel oneindig.

“Het is echt hartverwarmend om te zien hoe enthousiast mensen zijn over de fiberaansluiting. Nog niet zo lang geleden deden we hier de eerste bevragingsronde, en vandaag beginnen de werken al. We zijn goed op weg om Vlaanderen klaar te maken voor de toekomst, en ik ben erg trots dat Fiberklaar hier zo’n grote rol in mag spelen”, aldus Fiberklaar-CEO Rik Missault.

Het fibernetwerk van Fiberklaar is open voor alle operatoren. De gebruiker kiest zelf zijn eigen telecomprovider die het meest geschikt is voor diensten zoals internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming en telefonie. Vanaf de eerste dag bieden Proximus, Multifiber, RapidXS en edpnet hun diensten aan en verwacht wordt dat nog andere providers op de fiberkar zullen springen.

Foto: Eerste spadesteek in Lokeren met Nicholas De Walsche (Head of Business Development, Fiberklaar), Raf Winnelinckx (CEO, Solutions 30 België), Rik Missault (CEO, Fiberklaar), Stefan Walgraeve (Schepen ICT Lokeren), Filip Anthuenis (Burgemeester Lokeren), Miranda Rombouts (Head of Construction, Fiberklaar), Marco Bielen (COO, Solutions 30 België), Theo Metten (Solutions 30 België), Oguz Poyraz (Solutions 30 België).