Nieuws

Fibercampagne gaat officieel van start in Lokeren

Lokeren - 16 augustus 2021
Fibercampagne gaat officieel van start in Lokeren

 

 

Blog_Lokeren-2048x1366

Vlaanderen maakt in sneltempo kennis met Fiberklaar. Lokeren is al de vierde stad op rij waar we ons open fibernetwerk voorstellen. Oplettende Lokeraars konden in het straatbeeld en online al enkele teasers opmerken, vandaag gaat de bredere informatiecampagne in de Durmestad van start. “Lokeren is voor ons een belangrijke stad in het Waasland om aanwezig te zijn”, zegt Fiberklaar-CEO Rik Missault. “We kijken dan ook enorm uit naar de samenwerking met het gemeentebestuur en verwachten veel enthousiasme onder de Lokeraars.”

Digitale ambities

Dat Fiberklaar voet aan wal zet in Lokeren, past perfect binnen de digitale ambities van de stad. Het lokale bestuur is erg enthousiast over onze komst. “Onlangs lanceerden we al een campagne rond onze vernieuwde digitale dienstverlening”, zegt burgemeester Filip Anthuenis. “Het feit dat de Lokeraars binnenkort ook kunnen genieten van een razendsnel glasvezelnetwerk, zet onze ambities enkel kracht bij.”

Uitgebreide informatiecampagne

Op 2 augustus begonnen we in Lokeren met een ludieke lokale campagne om aan te kondigen dat de stad ‘fiberklaar’ gemaakt wordt. Nu volgt een uitgebreide informatiecampagne met onder meer berichten in de pers, informatieavonden, informatiepunten en direct mailings.

Het Fiberklaar-netwerk wordt effectief aangelegd in Lokeren van zodra minstens 20% van de inwoners intekent voor een fiberabonnement bij een van de deelnemende internetproviders. Lokeraars die voor het einde van de campagne een abonnement afsluiten, krijgen de aansluiting ter waarde van 495 euro* volledig gratis.

* Adviesprijs inclusief btw. Consumenten die voor 2 november 2021 een fiberabonnement afsluiten bij een van de deelnemende internetproviders en die aansluitbaar zijn, genieten een gratis aansluiting op het fibernetwerk van Fiberklaar.

Voorbereidend traject

Momenteel werken we samen met een aannemer en het stadsbestuur aan het voorbereidend traject in Lokeren. Ook de fysieke uitrol gebeurt in overleg met het lokale bestuur én de inwoners. Op die manier willen we zo weinig mogelijk overlast creëren en, waar mogelijk, de aanleg laten samenvallen met andere geplande infrastructuurwerken.

Fiberklaar in Lokeren

Woon je zelf in Lokeren? Dan kun je via onze homepagina nu al checken of jouw woning klaar is voor een aansluiting op het Fiberklaar-netwerk.