Corporate

Fiberklaar heeft memorandum voor verkiezingen 2024 klaar

Corporate - 18 juli 2023
Fiberklaar heeft memorandum voor verkiezingen 2024 klaar

De digitale transformatie is al een tijdje bezig en zal zich de komende jaren aan een hoog tempo verderzetten. 2024 dient zich aan als een verkiezingsjaar ‘par excellence’, met verkiezingen op Europees, federaal, Vlaams én lokaal niveau. Fiberklaar heeft daarom zijn visie op de digitale transformatie en de infrastructuur die we daarvoor nodig hebben neergepend in een memorandum.

Want de situatie is ernstig. België bengelt met de uitrol van glasvezel vandaag aan de staart van het Europese peloton. We zitten niet zomaar achteraan - we zijn laatste. Rode lantaarn, hekkensluiter. En dat terwijl we 20 jaar geleden onszelf nog op de borst klopten omdat we steevast vooraan eindigden in rankings over internetsnelheid en de kwaliteit van ons digitale netwerk. We moeten dus dringend in actie schieten.

Maar er is ook goed nieuws. In ons dichtbevolkte land en met de middelen die we nu al ter beschikking hebben, kunnen we heel snel dé digitale infrastructuur van de toekomst uitrollen: glasvezel. Met die uitrol is de toekomst van onze digitale infrastructuur gegarandeerd voor honderd jaar. Bovendien kost het de overheid geen geld. Fiberklaar financiert de glasvezeluitrol in Vlaanderen volledig met privékapitaal. Het enige wat wij aan de overheid vragen is groen licht om voor 3 miljard investeringen te mogen doen in onze Vlaamse infrastructuur.

We roepen de overheid ook op om aan tafel te gaan zitten met alle partijen om te kijken hoe we glasvezel snel kunnen uitrollen over héél Vlaanderen, en hoe we daarbij kunnen vermijden om té vroeg keuzes te maken over hoe we de markt rond glasvezelnetwerken organiseren en reguleren.

Fiberklaar is een betrouwbare, lokaal verankerde infrastructuurspeler. We zijn daar trots op, en we zijn ons ook bewust van de verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt. We zien opportuniteiten, maar botsen ook op een aantal remmende factoren. In ons memorandum bieden we hiervoor proactief oplossingen.

Meer weten? Je vindt ons memorandum hier