Lokaal

We maken Herent klaar voor het internet van de toekomst

Herent - 6 maart 2023
We maken Herent klaar voor het internet van de toekomst

 

Fietsen, wandelen, skaten, BMX’en … In Herent kan het allemaal. En straks komt daar ook nog bliksemsnel surfen bij. Omdat 20% van de inwoners van ons projectgebied al koos voor een gratis aansluiting op ons open fibernetwerk, beginnen wij het binnenkort te bouwen. Zo wordt Herent helemaal klaar voor het internet van de toekomst.

Fiber in Herent

Niet alleen die 20% fiberpioniers, maar ook de rest van de inwoners kan genieten van een revolutionaire internetbeleving. We kunnen namelijk elke aansluitbare woning in Herent gratis voorzien van fiber — ook wel glasvezel genoemd.

Wil jij een fiberkabel bij jou thuis? Vraag ‘m aan via onze website of via de aannemer die in jouw buurt aan het netwerk sleutelt. Ontdek snel de voordelen en voorwaarden.

Aannemer Solutions30 neemt een kijkje

In Herent voert aannemer Solutions30 de werken uit. De technici kloppen eerst aan bij alle aansluitbare woningen om te kijken hoe ze die vlot kunnen verbinden met het netwerk. We houden je natuurlijk op de hoogte van dit bezoek, dat trouwens volledig vrijblijvend is.

Fiber to the Home

Ga je akkoord met het voorstel van de aannemer, dan komt er een fiberkabel tot in jouw woning. We spreken dan van ‘Fiber to the Home’. Zo ben je altijd zeker van een krachtige internetverbinding zonder storingen. Een glasvezelnetwerk garandeert namelijk bliksemsnel, stabiel en grenzeloos dataverkeer op élk moment.

Weet je trouwens waarvoor ‘open netwerk’ staat? Elke provider die z’n diensten via glasvezel wil aanbieden, is welkom op het Fiberklaar-netwerk. Jij kiest dus helemaal zelf bij welke deelnemende internetprovider je een fiberabonnement neemt.

Vier mee op 16 maart!

We vieren samen met jou de komst van ons netwerk! Je bent welkom op donderdag 16 maart 2023 in Café Den Travoo. Tussen 14.00 en 19.00 u beantwoorden wij, de aannemer en de deelnemende providers alle prangende fibervragen.