Nieuwsbericht

Eerste spadesteek aanleg fibernetwerk in Bornem

20220206 Eerste spadesteek Bornem

Fiberklaar viert officieel de uitrol van zijn open glasvezelnetwerk in Bornem met een symbolische eerste spadesteek. Dit feestelijke moment vond plaats in aanwezigheid van onder meer schepen van Openbare Werken Dirk Hoofd en aannemer Solutions30.

Aannemer Solutions30 is ondertussen al gestart met de werken op het terrein. Wanneer de aannemer begint in een nieuwe straat, ontvangen alle bewoners enkele dagen op voorhand een brief in de bus met de nodige praktische informatie. De werken in Bornem zullen, als alles volgens schema verloopt, tegen de zomer van 2024 volledig afgerond zijn. ​

Fiberklaar kondigde de voorbije maanden de komst van het fibernetwerk aan in Bornem met een uitgebreide informatiecampagne. Het projectgebied omvat bijna 8.100 potentiële huisaansluitingen. 

Klaar voor digitale toekomst 
De gratis huisaansluiting van Fiberklaar komt in de vorm van een fibercontactdoos waarmee de inwoners van Bornem klaar zijn om de digitale toekomst in huis te halen. De capaciteit van een glasvezelkabel is virtueel oneindig en bovendien is het glasvezelnetwerk bliksemsnel en zeer stabiel. Fiberklaar biedt zelf géén internetabonnementen aan, maar stelt zijn netwerk open voor alle operatoren. Dat wil zeggen dat de inwoners van Bornem de vrije keuze hebben voor de deelnemende telecomprovider die het meest geschikt is voor diensten zoals internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming en telefonie. 

Op dit moment bieden Proximus, edpnet, Multifiber en RapidXS hun diensten aan op het netwerk van Fiberklaar. Verwacht wordt dat in de toekomst nog andere providers op de fiberkar zullen springen. 


Inwoners die nog geen gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk van Fiberklaar hebben aangevraagd kunnen dit doen via de website fiberklaar.be/bornem

Aannemer Solutions30 voert de werkzaamheden in Bornem uit. Heb je vragen over de aanleg van fiber in jouw buurt? Neem dan rechtstreeks contact op met aannemer Solutions30 via solutions30@fiberklaar.be of het nummer 0800 15 905 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur).

Voor algemene vragen over een fiberaansluiting, kun je terecht bij Fiberklaar via service@fiberklaar.be of 078 31 99 87. Via onze adreschecker kun je nagaan of jouw adres in een aansluitbare zone ligt.

Bekijk alle nieuwsberichten