Lokaal

Duffel gaat voor fiber, dus gaat Fiberklaar aan de slag.

Duffel - 5 december 2022
Duffel gaat voor fiber, dus gaat Fiberklaar aan de slag.

 

Volledige digitale vrijheid is nu wel heel dichtbij in Duffel. 20% van de inwoners kiest voor fiber, dus leggen wij er binnenkort ons fibernetwerk aan. De gemeente in de Zuiderkempen heeft dan niet alleen een rijke geschiedenis om op te bouwen (met het wereldberoemde Duffelse laken en oude fort vol vleermuizen), maar gaat ook een mooie toekomst tegemoet. Fiber — ook wel glasvezel genoemd — is namelijk klaar voor alle digitale uitdagingen van morgen! 

Glasvezel in Duffel 

De eerste stap is al gezet: één op de vijf inwoners van Duffel zei volmondig ‘ja’ tegen een glasvezelaansluiting. Dus nu is het aan ons. Wij van Fiberklaar kunnen nu elke aansluitbare woning in de gemeente gratis fiberklaar maken. Dat wil zeggen dat we er een glasvezelaansluiting plaatsen en een fibercontactdoos installeren.  

 Aannemer Fiber4Flanders gaat aan de slag 

Registreerde jij je als inwoner van Duffel nog niet voor een gratis fiberaansluiting? ’t Is nog niet te laat! Je kunt er nog altijd een aanvragen via onze website of via de aannemer, Fiber4Flanders. Die gaat tijdens de voorbereidingen namelijk langs bij alle aansluitbare woningen, om te kijken hoe de fiberkabel daar het best binnenkomt. We houden je via de post op de hoogte over de aanleg in jouw buurt. 

 Fiber to the Home 

Het bezoek van de aannemer is volledig vrijblijvend, maar glasvezel is hoe dan ook een goeie keuze. Surfen, streamen en digitaal tv-kijken gaat altijd bliksemsnel, storingvrij en aan een haarscherpe kwaliteit. Ons netwerk is trouwens het enige netwerk in Vlaanderen dat voor 100% uit fiber bestaat — van in de wijkcentrale helemaal tot in je woning. Zo ben je al-tijd zeker van de beste internetverbinding die je je kunt indenken, want de kwaliteit en snelheid worden nergens afgeremd. 

 En er is meer: jij kiest helemaal zelf met welke deelnemende internetprovider je in zee gaat. Ons netwerk staat namelijk open voor elke provider die z’n diensten erop wil aanbieden. Zo heb jij keuze uit verschillende fiberabonnementen. Da’s interessant. 

Vier mee op 15 december 

We vieren deze bijzondere mijlpaal in Duffel! Alle inwoners zijn op donderdag 15 december tussen 15.00 en 20.00 uur doorlopend welkom in 't Lepeltje (Naalstraat 43/D, 2570 Duffel). Daar vertellen we, samen met onze aannemer, hoe de bouw van ons netwerk verloopt. Ook de deelnemende providers staan er klaar om de Duffelaars te helpen. Tot dan?