Nieuwsbericht

Dilbeek gaat voor fiber, dus gaan we aan de slag

Dilbeek - Fiberklaar

Dilbeek is een gemeente vol architecturale parels. Denk aan het prachtige kasteel de Viron en de Sint-Alenatoren. En binnenkort staat er nog een klepper op de lokale bouwkalender: ons open en bliksemsnelle fibernetwerk 

Dilbeek duikt in fiber 

Omdat 20% van de inwoners een gratis glasvezelaansluiting aanvraagt, bouwen we er ons fibernetwerk én verbinden we gratis alle aansluitbare woningen. Glasvezel — een synoniem van fiber — geeft je internetverbinding een stevige boost. Omdat we steeds vaker en met meer personen online zijn, is een stabiel netwerk dat grote datavolumes aankan een slim idee.    

Hét open netwerk  

Het Fiberklaar-netwerk is open. Elke provider in Vlaanderen die dat wil kan er z’n diensten op aanbieden. En als inwoner van Dilbeek heb je totale keuzevrijheid: je beslist volledig zelf bij welke deelnemende internetprovider je een fiberabonnement neemt. De allerbeste internetbeleving is nu echt niet ver mee. 

Aannemer Circet Infra Fiber gaat aan de slag 

Aannemer Circet Infra Fiber bouwt in Dilbeek ons open fibernetwerk. Voor de aannemer effectief begint met de aanleg gaat hij langs bij elke aansluitbare woning, om te kijken hoe hij ze fiberklaar kan maken. Dat wil zeggen: een glasvezelkabel plaatsen en een fibercontactdoos installeren. Circet Infra Fiber is bereikbaar via infra@fiberklaar.be of op het nummer 03 653 43 60 (op werkdagen van 9 tot 17 uur). Wie nog geen fiberaansluiting aanvroeg, kan dat doen via de aannemer of via onze website. Ontdek de voordelen en voorwaarden.

Fiberklaar houdt de inwoners via de post op de hoogte over de aanleg in hun buurt.  

Vier mee op 1 februari 2023  

De komst van hét fibernetwerk in Dilbeek, dat moeten we vieren!Alle inwoners zijn op woensdag 1 februari 2023 tussen 14.00 en 19.00 uur doorlopend welkom in de gemeenschapslokalen in Sint-Gertrudis-Pede, Lostraat 87 L, 1703 Schepdaal. Samen met de aannemer leggen we haarfijn uit hoe de aanleg precies verloopt. De bezoekers maken er bovendien kennis met de providers die hun internetdiensten op ons open glasvezelnetwerk zullen aanbieden. Vooraf inschrijven is niet nodig. 

Bekijk alle nieuwsberichten