Lokaal

Bliksemsnel fibernetwerk in De Haan? Komt eraan!

De Haan - 3 oktober 2022
Bliksemsnel fibernetwerk in De Haan? Komt eraan!

 

Wie De Haan hoort, denkt meteen aan de prachtige villa’s in belle-epoquestijl. Deze kustgemeente ademt geschiedenis, maar wij brengen nu ook de toekomst naar De Haan. Of beter: het internet van de toekomst. Omdat 20% van de inwoners een gratis fiberaansluiting aanvroeg, beginnen wij van Fiberklaar er binnenkort te bouwen aan ons netwerk.  

Fiber in De Haan 

Glasvezel — ook wel fiber genoemd — is bliksemsnel en stabiel. Daarom vormt ons netwerk de basis voor een grenzeloze digitale beleving. Nu we de drempel van 20% haalden, kunnen we elke aansluitbare woning in De Haan gratis fiberklaar maken. Dat wil zeggen dat we binnen een glasvezelkabel leggen (‘fiber to the home’) en er een fibercontactdoos plaatsen. Ontdek de voordelen en voorwaarden. 

Ready, set, fiberklaar 

De aannemer Fiber4Flanders bereidt momenteel de aanleg van het glasvezelnetwerk voor. Voor hij effectief begint te sleutelen aan het netwerk, klopt hij aan bij alle aansluitbare woningen om te kijken waar de persoonlijke glasvezelkabel het best binnenkomt. Wie nog geen aansluiting aanvroeg, kan dat doen tijdens het huisbezoek van de aannemer of via onze website.   

Fiber is een bliksems goed idee 

Zo’n glasvezelaansluiting zorgt — in combinatie met een fiberabonnement — voor volledige digitale vrijheid. Ons netwerk belooft namelijk bliksemsnel, stabiel en grenzeloos dataverkeer op élk moment.  

Extra interessant: wij van Fiberklaar maken het netwerk toegankelijk voor elke provider die in Vlaanderen fiberdiensten wil aanbieden. De inwoners van De Haan kiezen dus helemaal zelf bij welke deelnemende internetprovider (die het netwerk huurt) ze een abonnement nemen.  

Daar klinken we op! 

We willen samen met de inwoners van De Haan de komst van ons netwerk vieren. Daarom nodigen we hen uit op zondag 23 oktober in Hotel Astoria. Tussen 14.00 en 18.00 uur maken de bezoekers kennis met Fiberklaar, de aannemer en de deelnemende internetproviders. Zo ontdekken ze meer over fiber en hoe de bouw van het netwerk precies verloopt.