Corporate

200ste fibercentrale komt in het hart van de Vlaamse Ardennen

Oudenaarde - 17 april 2024
Mijlpaal: plaatsing 200ste fibercentrale is een feit | Fiberklaar

Op dinsdagavond 16/04/2024 plaatsten we onze 200ste fibercentrale (ook wel ‘Point Of Presence of ‘POP’ genoemd) in stad Oudenaarde, in het hart van de Vlaamse Ardennen. Aannemer Circet voerde de werken uit in opdracht van Fiberklaar. 

De cabine in de Nestor de Tièrestraat werd geplaatst rond 22 uur, om de impact op het verkeer te beperken. Het projectgebied waar deze POP kwam te staan, verspreidt zich over Oudenaarde, Kruisem en Gavere. Hier kunnen we zo’n 8.000 Vlaamse huishoudens van een bliksemsnelle fiberaansluiting voorzien. 

In de toekomst laten we nog een POP neer in Oudenaarde, maar dat zal zijn voor wanneer we een volgend projectgebied aansnijden in de regio. Dan kunnen we nog eens 3.000 bewoners blij maken met een aansluiting. 

 

MicrosoftTeams-image (3)

 

Het schiet goed (p)op

Fiberklaar zal aan het einde van zijn project om heel Vlaanderen van glasvezel te voorzien, een goede 600 fibercabines geplaatst hebben. Afgelopen dinsdag hebben we dus een nieuwe mijlpaal bereikt: een derde van onze POP’s zijn geplaatst! 

Bijna een jaar geleden, op 25/05/2023, plaatsten we onze 100ste POP in de Hazenstraat in Zottegem. Aan het tempo dat Fiberklaar nu vooruitgang boekt, wordt er een cabine geplaatst om de +/- 3 weekdagen.  

 We laten er in elk geval geen gras over groeien, want nummer 201 wordt op 17 april gezet in Maldegem (DG028).