Fiberklaar bouwt het open netwerk dat klaar is voor de toekomst.

visual

Plan je huisbezoek

Woon je in Geraardsbergen? Dan heb je geluk, want fiber komt naar je toe ... en jij kan je huis of zaak gratis aansluiten. Doen, want fiber is een duurzame technologie die klaar is voor de datavolumes en het internetgebruik van vandaag én de komende 100 jaar. Zo kun je altijd grenzeloos surfen, streamen, gamen en digitaal tv-kijken.  

Voor we ook jouw woning aansluiten maak je een afspraak voor een huisbezoek. Onze aannemer Solutions30 komt graag bij je langs om al je vragen te beantwoorden. Tijdens zo'n huisbezoek bekijken we waar de glasvezelkabel precies komt in jouw huis of appartement.

Op weg naar de toekomst

In Geraardsbergen kunnen we 14.622 adressen aansluiten op het fibernetwerk. Meer dan de helft van de huishoudens tekende al in voor een gratis aansluiting.

2/3de van de graafwerkzaamheden op openbaar domein zijn reeds uitgevoerd. Als alles volgens planning loopt, voorzien we om in kwartaal 4 van 2024 te starten met de huisaansluitingen.

Het aansluitbare gebied in Geraardsbergen hebben we opgedeeld in 6 zones (zie kaartje). Iedere zone heeft zijn eigen fibercentrale. Zo’n centrale kan tussen de 2500 en 3000 adressen voorzien van fiber. 4 van de 6 cabines zijn geplaatst en de 2 laatste worden dit jaar nog gezet.

De focus qua werkzaamheden ligt momenteel op de popzones 4, 5 en 3. Ook in die volgorde.

Popzones Geraardsbergen

Aannemer Solutions30

Onze aannemer Solutions30 voert de werkzaamheden in Geraardsbergen uit. Wil je meer weten over de planning? Ervaar je problemen door de werken? Neem dan contact op met Solutions30 via solutions30@fiberklaar.be of via het gratis telefoonnummer 0800 159 05 (op werkdagen van 9 tot 17 uur).  

Wat staat er op de planning?

stappenplan
01. De aannemer komt bij jou langs

De aannemer brengt jou een bezoek om te kijken waar de glasvezelkabel het best binnenkomt, en dus waar hij je fibercontactdoos zal plaatsen. Daarbij houdt hij natuurlijk niet alleen rekening met de technische vereisten, maar ook met jouw wensen. De aannemer verwittigt je op tijd van onze komst, via een brief. Ben je niet thuis? Dan laat de aannemer een kaartje achter met de vraag om een afspraak te maken. 

Lees hier alles wat je moet weten over het huisbezoek

02. Aanleg in jouw straat

De aannemer legt in opdracht van Fiberklaar de glasvezelkabel aan in de straat, doorgaans onder het voetpad, en van in de straat tot aan je woning of zaak. We maken goede afspraken met het lokaal bestuur om de hinder zo veel mogelijk te beperken, en we zorgen dat je woning of zaak bereikbaar blijft. 

03. We sluiten je woning gratis aan op ons netwerk

Onze technicus maakt je woning of zaak kosteloos fiberklaar. Hij trekt de glasvezelkabel tot bij jou binnen en installeert de fibercontactdoos op de plaats die jij en de aannemer tijdens zijn eerste bezoek zijn overeengekomen.

04. Klaar voor digitale vrijheid

Na de aanleg zit ons werk erop, maar we helpen je graag verder mocht je nog vragen hebben. Heb je al een fiberabonnement gekozen? Je internetprovider zorgt voor de installatie van je modem en activeert je diensten. Heb je nog geen fiberabonnement genomen? Dat kun je nu of later nog afsluiten bij een van de deelnemende internetproviders. Daarna geniet je van internet, digitale tv en telefonie via ons fibernetwerk.

icon-fiberklaar-blue
100% fiber

Ons netwerk bestaat volledig uit glasvezel — tot in je woning of zaak — en is storingvrij en bliksemsnel.

icon-netwerk-blue
open netwerk

Kies zelf je provider, nu en in de toekomst.

icon-home-blue
1 fiberkabel

Je bent altijd met het hele gezin én al je apparaten tegelijk stabiel online.

Onze infomomenten

Een nieuw internettijdperk staat voor de deur. We bereiden je graag tot in de puntjes voor op streamen en surfen met lichtsnelheid. Op onze infomomenten online of in je buurt vertellen we je alles over fiber en ons netwerk.

04 augustus 2022

19:30 - 21:00

Online infomoment

Locatie: Webinar

Afgelopen Lees meer
Tijdens een algemene presentatie informeren we je over de voordelen van glasvezel en de toekomstige mogelijkheden. Uiteraard vertellen we je ook hoe je je kunt aansluiten op ons fibernetwerk. Daarna heb je alle ruimte om vragen te stellen. Het infomoment duurt ongeveer 40 minuten. Je kunt de online sessie volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen via chat.
11 augustus 2022

19:00 - 21:00

Infomoment

Locatie: Zaal Travoo, Adamstraat 20, 9500 Geraardsbergen

Afgelopen Lees meer

Tijdens deze informatieavond kom je alles te weten over fiber en Fiberklaar. We doen alles uit de doeken in een presentatie van ongeveer 40 minuten. Er is ruimschoots tijd voor vragen en antwoorden.

Programma:

  • 19.00 u.: onthaal
  • 19.30 u.: fiberpresentatie en vraagmoment
  • 20.30 u.: infomarkt met een drankje
  • 21.00 u.: einde
02 september 2022

15:00 - 20:00

Geraardsbergen gaat voor fiber

Locatie: Restoga, Onkerzelestraat 280a, 9500 Geraardsbergen

Afgelopen Lees meer

Geraardsbergen gaat nu helemaal voor fiber. Dat willen we samen vieren! Vooraf inschrijven hoeft niet. 

Onze fiberexperts, aannemer en de aanwezige internetproviders beantwoorden met plezier al je vragen. We verwelkomen je, tussen 15.00 en 20.00 uur, op het provinciaal domein De Gavers, Restoga, Onkerzelestraat 280a, 9500 Geraardsbergen. 

Tot dan!

21 augustus 2023

08:00 - 12:00

Pop-up infopunt

Locatie: Markt, Geraardsbergen

Afgelopen Lees meer

We zijn een trotse partner van de Muurclassic in Geraardsbergen. Niet alleen omdat we Geraardsbergen fiberklaar maken, ook omdat we een hart hebben voor de sport. Iedereen met vragen over glasvezel, in en buiten Geraardsbergen, is van harte welkom aan onze infobus.

Je maakt er overigens kans op gratis VIP-tickets voor de Muurclassic, die plaatsvindt op 30 augustus. Maar eerst afspraak op 21 augustus op de Geraardsbergse Markt. Vooraf inschrijven hoeft niet, je bent zo welkom!

Programma:

  • 08.00 u.: start infopunt
  • 12.00 u.: einde infopunt
30 augustus 2023

14:30 - 19:15

Muurclassic Geraardsbergen

Locatie: Vesten, 9500 Geraardsbergen

Afgelopen Lees meer
We zijn een trotse partner van de Muurclassic in Geraardsbergen. Niet alleen omdat we Geraardsbergen fiberklaar maken, ook omdat we een hart hebben voor de sport. Iedereen met vragen over glasvezel, in en buiten Geraardsbergen, is van harte welkom aan onze infostand op de Vesten in de publiekszone. Je maakt er trouwens kans op gratis gadgets. Kom jij je kans wagen? 
18 april 2024

14:00 - 18:00

FiberUpdate

Locatie: Zaal Reep, Felicien Cauwelstraat 9, 9500 Nederboelare

Afgelopen Lees meer

Onze fiberexperts en aannemer Solutions30 beantwoorden met plezier al je vragen over de aanleg van ons netwerk in Geraardsbergen. We kunnen je ook helpen met het maken van een afspraak voor een huisbezoek. We verwelkomen je doorlopend tussen 14.00 uur en 18.00 uur. 

Vooraf inschrijven is niet nodig.

Tot dan!

Fibergids

Ontdek wat fiber voor jou kan betekenen in onze fibergids.

Grenzeloos surfen, streamen, gamen, digitaal tv-kijken en thuiswerken? Fiber maakt het waar. We vertellen je alles over deze betrouwbare technologie.

De fiberinternetproviders

Zonder fiberabonnement ook geen bliksemsnel en superstabiel internet in jouw woning of bedrijf. Gelukkig bieden er enkele enthousiaste internetproviders hun diensten aan op ons open netwerk. Zo vind je gegarandeerd een abonnement op jouw maat.