Fiberklaar bouwt het open netwerk dat klaar is voor de toekomst.

visual

Aanleg in Bredene uitgesteld

Fiberklaar bouwt een gloednieuw glasvezelnetwerk, gemeente per gemeente en stad per stad. Ook in Bredene hebben we plannen om ons netwerk aan te leggen, maar we zullen de werken later aanvatten dan oorspronkelijk voorzien. 

Tijdens de informatiecampagne werd als richtdatum midden 2023 gegeven voor de start van de uitrol van ons netwerk in Bredene. Door onvoorziene omstandigheden moeten we de start van onze glasvezelwerken verplaatsen naar een later tijdstip.  

Zodra we de aanleg opstarten, houden we je op de hoogte via onze website en krijg je een briefje in de bus. 
project-visual

Wat staat er op de planning?

stappenplan
01. De aannemer komt bij jou langs

De aannemer brengt jou een bezoek om te kijken waar de glasvezelkabel het best binnenkomt, en dus waar hij je fibercontactdoos zal plaatsen. Daarbij houdt hij natuurlijk niet alleen rekening met de technische vereisten, maar ook met jouw wensen. De aannemer verwittigt je op tijd van onze komst, via een brief. Ben je niet thuis? Dan laat de aannemer een kaartje achter met de vraag om een afspraak te maken. 

02. Aanleg in jouw straat

De aannemer legt in opdracht van Fiberklaar de glasvezelkabel aan in de straat, doorgaans onder het voetpad, en van in de straat tot aan je woning of zaak. We maken goede afspraken met het lokaal bestuur om de hinder zo veel mogelijk te beperken, en we zorgen dat je woning of zaak bereikbaar blijft. 

03. We sluiten je woning gratis aan op ons netwerk

Onze technicus maakt je woning of zaak kosteloos fiberklaar. Hij trekt de glasvezelkabel tot bij jou binnen en installeert de fibercontactdoos op de plaats die jij en de aannemer tijdens zijn eerste bezoek zijn overeengekomen.

04. Klaar voor digitale vrijheid

Na de aanleg zit ons werk erop, maar we helpen je graag verder mocht je nog vragen hebben. Heb je al een fiberabonnement gekozen? Je internetprovider zorgt voor de installatie van je modem en activeert je diensten. Heb je nog geen fiberabonnement genomen? Dat kun je nu of later nog afsluiten bij een van de deelnemende internetproviders. Daarna geniet je van internet, digitale tv en telefonie via ons fibernetwerk.

icon-fiberklaar-blue
100% fiber

Ons netwerk bestaat volledig uit glasvezel — tot in je woning of zaak — en is storingvrij en bliksemsnel.

icon-netwerk-blue
open netwerk

Kies zelf je provider, nu en in de toekomst.

icon-home-blue
1 fiberkabel

Je bent altijd met het hele gezin én al je apparaten tegelijk stabiel online.

Onze infomomenten

Een nieuw internettijdperk staat voor de deur. We bereiden je graag tot in de puntjes voor op streamen en surfen met lichtsnelheid. Op onze infomomenten online of in je buurt vertellen we je alles over fiber en ons netwerk.

20 augustus 2022

15:00 -01:00

Bredene Festivalt | zaterdag

Locatie: 't Paelsteenveld, 8450 Bredene

Afgelopen Lees meer
Bredene Festivalt is een heel fijn festival in Bredene. We zijn er het hele weekend aanwezig voor alle informatie over glasvezel, Fiberklaar en jouw aansluiting. Met een leuke animatie voor jong en oud zorgen we voor een leuk extraatje. Kom dus zeker eens langs. 
21 augustus 2022

15:00 -01:00

Bredene Festivalt | zondag

Locatie: 't Paelsteenveld, 8450 Bredene

Afgelopen Lees meer
Bredene Festivalt is een heel fijn festival in Bredene. We zijn er het hele weekend aanwezig voor alle informatie over glasvezel, Fiberklaar en jouw aansluiting. Met een leuke animatie voor jong en oud zorgen we voor een leuk extraatje. Kom dus zeker eens langs. 
03 november 2022

19:30 - 21:00

Online Infomoment

Locatie: Webinar

Afgelopen Lees meer
Tijdens een algemene presentatie informeren we je over de voordelen van glasvezel en de toekomstige mogelijkheden. Uiteraard vertellen we je ook hoe je je kunt aansluiten op ons fibernetwerk. Daarna heb je alle ruimte om vragen te stellen. Het infomoment duurt ongeveer 40 minuten. Je kunt de online sessie volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen via chat.
10 november 2022

18:30 - 21:00

Infomoment

Locatie: Parochiaal Ontmoetingscentrum De Caproen, Breendonklaan 2a, 8450 Bredene

Afgelopen Lees meer

Tijdens deze informatieavond kom je alles te weten over fiber en Fiberklaar.
We doen alles uit de doeken in een presentatie van ongeveer 40 minuten. Er is ruimschoots tijd voor vragen en antwoorden.

Gedetailleerde planning

18.30 u. onthaal
19.00 u. presentatie
20.00 u. vragen en registraties
21.00 u. einde

07 december 2022

15:00 - 20:00

Bredene gaat voor fiber

Locatie: MEC Staf Versluys, Kapelstraat 76, 8450 Bredene

Afgelopen Lees meer

Bredene gaat nu helemaal voor fiber. Dat willen we samen vieren! Vooraf inschrijven hoeft niet. 

Onze fiberexperts, aannemer en de aanwezige internetproviders beantwoorden met plezier al je vragen. We verwelkomen je, tussen 15.00 en 20.00 uur, in MEC Staf Versluys, Kapelstraat 76, 8450 Bredene

Tot dan!

Fibergids

Ontdek wat fiber voor jou kan betekenen in onze fibergids.

Grenzeloos surfen, streamen, gamen, digitaal tv-kijken en thuiswerken? Fiber maakt het waar. We vertellen je alles over deze betrouwbare technologie.

De fiberinternetproviders

Zonder fiberabonnement ook geen bliksemsnel en superstabiel internet in jouw woning of bedrijf. Gelukkig bieden er enkele enthousiaste internetproviders hun diensten aan op ons open netwerk. Zo vind je gegarandeerd een abonnement op jouw maat.