Nieuwsbericht

Fiberklaar stelt volledige managementteam voor

Management-Team-Fiberklaar

Fiberklaar is de nieuwste, snelgroeiende speler op de Vlaamse telecommarkt. Het bedrijf rolt een razendsnel glasvezelnetwerk uit in Vlaanderen. Fiberklaar stelt vandaag haar volledige managementteam voor. Dat bestaat uit Rik Missault (CEO), Miranda Rombouts (Head of Construction), Nathasja van Bael (CFO), Nicholas De Walsche (Head of Commercial), Bart Colson (Head of Operations), Inge Heyvaert (Head of HR) en Luc Machtelinckx (Head of Legal).

Fiberklaar ging in 2021 officieel van start met de uitrol van zijn glasvezelnetwerk in Vlaanderen. Het bedrijf heeft de ambitie om een verankerde investering te doen van meer dan tweeënhalf miljard euro en zo tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens te voorzien van een fiberaansluiting in huis. Daarmee realiseert de speler een investering met de grootte van de werken aan de Oosterweelverbinding.

Fiberklaar wil fiberaansluitingen ook toegankelijk maken voor de inwoners van kleinere gemeenten en provinciesteden, niet enkel voor wie in grotere (centrum)steden woont.

De missie van Fiberklaar is op 7 jaar tijd volledige digitale vrijheid te creëren voor inwoners van Vlaanderen. Het fibernetwerk van Fiberklaar is open voor alle operatoren.

De gebruiker kiest zelf zijn eigen telecomprovider die het meest geschikt is voor diensten zoals internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming en telefonie. Vanaf de eerste dag bieden Proximus, Multifiber, RapidXS en edpnet hun diensten aan en verwacht wordt dat nog andere providers op de fiberkar zullen springen.

Rik Missault, CEO Fiberklaar: “De uitrol van het fibernetwerk in Vlaanderen neemt steeds meer snelheid, en die stroomversnelling vraagt een sterk managementteam. We hebben een erg robuuste groep samengesteld die de succesvolle installatie en het onderhoud van glasvezelaansluitingen in gemeentes over heel Vlaanderen mee zal helpen verzekeren.”

 

Managementteam leidt Vlaanderen naar de toekomst

  • Rik Missault (54) is CEO van Fiberklaar sinds de opstart in maart 2021. Hij studeerde af als burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven en startte in 1992 bij Alcatel als hardware engineer op de ADSL-afdeling. Hij was er vervolgens wereldwijd verantwoordelijk voor de marketing en business development van xDSL en IP-producten. Daarna was hij als VP Multimedia verantwoordelijk voor de multimedia-afdeling (IPTV, Mobile Video, Content Management, etc.). In 2009 waagde Rik de sprong naar de sector van de hernieuwbare energie door de rol van CEO bij Enfinity op te nemen. In 2013 werd Rik aangesteld als COO van Matexi en in 2019 als CEO van ION – beiden vastgoedbedrijven.
  • Miranda Rombouts (52) is Head of Construction bij Fiberklaar. Ze startte haar carrière bij Alcatel in het gebied van hardware-ontwikkeling voor diverse producten, waaronder DSL. Bij de opstart van Telenet stapte ze over naar dit toen gloednieuwe bedrijf. Ze nam bij Telenet verschillende managementrollen op waarbij ze het aantal klantinstallaties drastisch wist op te schalen en daarnaast ook processen en teams integreerde na acquisities. Ze rolde er ook grootschalige netwerkinvesteringsprogramma’s uit. Vervolgens stond Miranda aan het hoofd van het bouwteam van het vaste en mobiele netwerk van Telenet. De laatste twee jaar leidde ze bij Telenet de IT development teams door transformaties.
  • Nathasja Van Bael (48) werkt bij Fiberklaar als CFO. Ze startte haar loopbaan in de auditafdeling van Arthur Andersen (later Deloitte), waar ze opklom tot Senior Audit Manager. Na tien jaar ging ze aan de slag in de medische sector: ze werd financieel directeur van één ziekenhuis en later CFO van de ziekenhuisgroep ZNA. In 2015 werd ze CFO van Medialaan en na de fusie met De Persgroep van DPG Media.
  • Nicholas De Walsche (49) is Head of Commercial bij Fiberklaar. Nicholas begon zijn loopbaan als ICT field engineer bij SWIFT. Vervolgens groeide hij door in enkele managementrollen bij HP, waarna hij Managing Director van Verizon Business Belux werd. In 2013 ging Nicholas aan de slag als managing director bij Dun & Bradstreet Benelux. In 2016 werkte hij ad interim als Chief Enterprise Officer bij Partena Professional, waarna hij in 2017 er een vaste rol als Chief Commercial Officer opnam.
  • Bart Colson (54) is Head of Operations van Fiberklaar. Na een carrièrestart bij een telecomconsultancybedrijf, was hij van 1995 tot 2004 actief bij BT Global Services in meerdere managementfuncties en rolde hij er onder andere het glasvezelnetwerk uit voor de Belgische businessunit. In 2004 startte hij bij Telenet als verantwoordelijke voor Netwerk Operaties. Daarna bouwde bij systemen, processen en teams uit voor de B2B-divisie van Telenet en werkte hij vanuit het IT-managementteam mee aan de integratie van BASE. Sinds 2017 was hij achtereenvolgens actief bij Eurofiber, Orange/BKM en Telenet Business/Nextel bij de uitrol van changetrajecten binnen de respectievelijke operations departementen.
  • Inge Heyvaert (55) is als Head of HR verantwoordelijk voor de peoplestrategie bij Fiberklaar. Ze bekleedde diverse HR- en marketing managementfuncties bij onder meer Sabena, waar ze aan de wieg stond van de Sabena Academy, om vervolgens de switch te maken naar de vastgoedwereld, waar ze marketing- en PR-verantwoordelijke voor België was bij het Amerikaanse Cushman & Wakefield. Haar interesses en passie voor de people side van het bedrijfsleven trokken haar naar BNP Paribas Fortis, waar ze diverse rollen opnam in Talent Management. Vervolgens vervolledigde ze deze kennis met algemene HR-managementverantwoordelijkheden in de IT-, vastgoed- en logistieke sector.
  • Luc Machtelinckx (59) is Head of Legal. Hij vervulde in het verleden tal van juridische en HR-managementfuncties bij Exxon (1985-1996), waarna hij general counsel en lid van het directiecomité werd bij achtereenvolgens BASF (1996-1999) en Telenet (1999-2020). Van 2020 tot 2021 was Luc advocaat bij advocatenkantoor Crowell & Moring.

Foto van links naar rechts: Luc Machtelinckx (Head of Legal), Miranda Rombouts (Head of Construction), Rik Missault (CEO), Inge Heyvaert (Head of HR), Nicholas De Walsche (Head of Commercial), Nathasja Van Bael (CFO), Bart Colson (Head of Operations).
Foto: Merel Hart.

 

Bekijk alle nieuwsberichten