Nieuws

Fiberklaar steekt spade in de grond voor glasvezelaanleg in Oudenburg

21 mei 2024
Fiberklaar steekt spade in de grond voor glasvezelaanleg in Oudenburg

Fiberklaar geeft vandaag het officiële startschot voor de werken aan het glasvezelnetwerk in Oudenburg. Deze mijlpaal wordt gevierd met een symbolische eerste spadesteek, in aanwezigheid van Romina Vanhooren (burgemeester van Oudenburg), Jo Van Gorp (CEO van Fiberklaar) en Michel Dehandschutter (Operations Director bij aannemer Circet). In deze eerste fase kunnen zo’n 3.400 adressen zich aansluiten op het fibernetwerk.

Eerder dit jaar voerde netbeheerder Fiberklaar een informatiecampagne in Oudenburg. Tijdens deze campagne werden inwoners geïnformeerd over de voordelen van glasvezel, de infrastructuurwerken en de mogelijkheid om elke aansluitbare woning gratis* 'fiberklaar' te maken. Met een symbolische eerste spadesteek wordt nu de start van de werken ingeluid. 

Aannemer Circet zal 50 tot 60 kilometer aan graafwerken uitvoeren, wat neerkomt op zo’n 500 kilometer aan glasvezelkabel. Daarmee kunnen 3.400 huizen en appartementen gratis* aangesloten worden op het netwerk van Fiberklaar. 

De aannemer startte in maart 2024 met de eerste huisbezoeken om de aanleg voor te bereiden. Voorafgaand aan het huisbezoek ontvangen bewoners een brief met alle informatie in de bus. Vervolgens komt de aannemer langs om samen te bepalen waar de glasvezelkabel best de woning binnenkomt en om eventuele vragen te beantwoorden. Inwoners ontvangen een verslag van het huisbezoek dat ze samen met de aannemer ondertekenen. In een latere fase brengt de aannemer de fiberkabel binnen en plaatst hij de fibercontactdoos. Nadien zijn inwoners van Oudenburg in het bezit van zo’n contactdoos vrij te kiezen of ze ook effectief overgaan tot een fiberabonnement bij een van de deelnemende providers.  

Symbolische eerste spadesteek

Vandaag geven Stad Oudenburg, Fiberklaar en aannemer Circet het officiële startschot voor de start van de glasvezelwerken. Dat gebeurt in aanwezigheid van Romina Vanhooren (burgemeester van Oudenburg), Jo Van Gorp (CEO van Fiberklaar) en Michel Dehandschutter (Operations Director bij aannemer Circet).  "We zijn verheugd om ons glasvezelnetwerk verder uit te rollen in samenwerking met de stad Oudenburg. Fiber ondersteunt ons toenemend dataverbruik, en dat komt onze innovatie- en concurrentiekracht in Vlaanderen alleen maar ten goede. Uiteindelijk willen we Vlaanderen volledige digitale vrijheid bieden. We weten dat dat kan met glasvezel”, zegt Jo Van Gorp, CEO bij Fiberklaar

Romina Vanhooren, burgemeester van Oudenburg: “Als burgemeester ben ik overtuigd van het belang van snel en stabiel internet voor al onze inwoners. Ik geloof in de kracht van innovatie en connectiviteit. Dankzij een uitgebreid glasvezelnetwerk zullen talloze gezinnen binnenkort kunnen genieten van deze voordelen." 

20240521_Circet Belgium_Fiberklaar_Eerste schop Oudenburg_WEB_©Jeroen Willems_124

“Bij Circet Belgium zijn we trots op de nauwe samenwerking met Fiberklaar en stad Oudenburg. Door onze gezamenlijke, synergetische aanpak zetten we de standaard voor efficiëntie, kwaliteit en klanttevredenheid. Zo dragen we bij aan de naadloze uitrol van een hoogwaardig glasvezelnetwerk én een betere digitale toekomst”, aldus Michel Dehandschutter, Operations Director bij Circet

Gratis* aansluiting blijft mogelijk

Om zoveel mogelijk Vlaamse huishoudens van glasvezeltechnologie te voorzien, zorgt Fiberklaar voor gratis* glasvezelaansluitingen voor de inwoners van Oudenburg. Zolang de werken duren, blijft het mogelijk voor inwoners om in te tekenen. Om na te gaan of een woning aansluitbaar is, kunnen alle inwoners van Oudenburg hun adres checken op fiberklaar.be/check-jouw-adres

20240521_Circet Belgium_Fiberklaar_Eerste schop Oudenburg_WEB_©Jeroen Willems_078

 *Gratis aansluiting op het netwerk van Fiberklaar. Indien je een abonnement afsluit bij een deelnemende provider naar keuze kan die je een activeringsvergoeding aanrekenen. Contacteer de deelnemende provider voor meer informatie.