Nieuwsbericht

Fiberklaar groeit snel: meer dan 60 vacatures

Kantoor-Gent-1440x960

  • Fiberklaar is vooral op zoek naar profielen binnen de afdelingen constructie, engineering en business development

Fiberklaar, het fibernetwerkbedrijf van Vlaanderen groeit snel. In maart ging het bedrijf van start met de uitrol van fiber in Vlaanderen, vandaag werken er al meer dan 60 mensen. De komende tijd moeten nog eens 60 vacatures ingevuld worden, met als doel om tegen 2023 de uitrol van fiber met een team van zo’n 120 mensen te versnellen.

Fiberklaar is het Vlaamse fibernetwerkbedrijf dat de ambitie heeft om de komende 7 jaar 1,5 miljoen Vlaamse huizen en bedrijven te voorzien van glasvezeltechnologie. Ze leggen een open netwerk aan dat toegankelijk is voor alle serviceproviders die hun diensten (internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming, telefonie, …) willen aanbieden aan de Vlaamse gebruikers. Daarvoor investeert het bedrijf tegen 2028 meer dan 2,5 miljard euro. Landen zoals Spanje, Zweden en Portugal hebben al een fiberdekking van ongeveer 80%. In ons land is dit amper 8%.

De “Fiber to the Home” (FTTH) technologie is revolutionair omdat het supersnel en stabiel dataverkeer toelaat in beide richtingen. In tegenstelling tot de huidige technologie van kabel en koper heeft fiber geen beperkingen in bandbreedte, zowel wat upload- als downloadcapaciteit betreft. Fiber is de technologie van de toekomst.

Diverse profielen op gloednieuwe locatie

Fiberklaar is op zoek naar analytische geesten met een passie voor data, projectleiders die op het terrein de aanleg van de glasvezelinfrastructuur willen opvolgen, en relationeel sterk staan in contacten met diverse stakeholders, maar ook commercieel communicatieve profielen die de eindgebruiker kunnen overtuigen van de meerwaarde van het fibernetwerk.

Het bedrijf heeft een gloednieuw kantoor aan The Loop in Gent als uitvalsbasis: perfect gelegen om met diverse vervoersmiddelen te bereiken. Daarnaast zet Fiberklaar in op hybride werken en zijn medewerkers van Fiberklaar overal in Vlaanderen aanwezig op locatie.

“Fiberklaar werkt hard aan de toekomst van Vlaanderen, dus we zijn steeds op zoek naar sterke profielen die die toekomst mee willen helpen uittekenen. Samen kunnen we de inhaalbeweging maken om de Vlamingen digitale vrijheid te bieden, met zo snel mogelijk toegang tot fiber en bliksemsnel internet”, zegt Fiberklaar CEO Rik Missault.

Inge Heyvaert, Head of HR bij Fiberklaar: “Het is absoluut een uitdaging om juiste mensen te vinden voor een snelgroeiend bedrijf als Fiberklaar. Uiteindelijk groeien we zo snel dat we voor onze eerste aanwervingen nog geen echte bedrijfscultuur op papier hadden. Het is echter erg verfrissend om te zien dat die bedrijfscultuur er ook volledig democratisch kan komen. Onze mensen werken duidelijk heel graag mee aan de dynamiek van een startup, in combinatie met de maatschappelijke meerwaarde die we voor inwoners van heel Vlaanderen opbouwen.”

Bekijk alle nieuwsberichten